Verisure och Vera

I detta forum hör diskussioner gällande teknik i största allmänhet och hemautomation i synnerhet hemma.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Kingcool
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 25 nov 2015, 15:54
Ort: Trelleborg

Verisure och Vera

Inlägg av Kingcool » 14 jan 2017, 14:55

Hej!
Hade behövt hjälp med en lösning så att jag kan trigga en scen i min Vera Edge när jag larmar på/av vårt Verisure larm.
Såg att någon lagt upp en guide redan, men den kändes lite overkill. Finns förmodligen någon enklare lösning!

Vi har idag ett Verisure larm med en tillhörande smartplugg. I resterande hus kör jag en Vera Edge med en blandning av 433mhz och zwave produkter.
Jag hade velat ha tips på vilka produkter jag hade behövt köpa för att få veran att trigga en scen när vi t ex larmar på för natten.
Jag testade med att sätta en zwave plugg som mäter spänning, innan Verisures smartplugg. Men smartpluggen ville inte synca med larmet då. Jag ringde Verisure och dom märkte att där satt något och "blockade" smartpluggen..
Så hur gör jag lättast för att läsa av statusen på Verisures smartplug? Min första tanke var via någon modul som mäter spänning, men isf vilken och hur skall jag koppla?

Användarvisningsbild
fiddeh
Inlägg: 1
Blev medlem: 01 sep 2008, 19:53
Ort: Stockholm

Re: Verisure och Vera

Inlägg av fiddeh » 15 jan 2017, 10:04

Kingcool skrev:Hej!
Hade behövt hjälp med en lösning så att jag kan trigga en scen i min Vera Edge när jag larmar på/av vårt Verisure larm.
Såg att någon lagt upp en guide redan, men den kändes lite overkill. Finns förmodligen någon enklare lösning!

Vi har idag ett Verisure larm med en tillhörande smartplugg. I resterande hus kör jag en Vera Edge med en blandning av 433mhz och zwave produkter.
Jag hade velat ha tips på vilka produkter jag hade behövt köpa för att få veran att trigga en scen när vi t ex larmar på för natten.
Jag testade med att sätta en zwave plugg som mäter spänning, innan Verisures smartplugg. Men smartpluggen ville inte synca med larmet då. Jag ringde Verisure och dom märkte att där satt något och "blockade" smartpluggen..
Så hur gör jag lättast för att läsa av statusen på Verisures smartplug? Min första tanke var via någon modul som mäter spänning, men isf vilken och hur skall jag koppla?
Här är ett exempel på hur man kan göra:
http://www.zwaveforum.se/viewtopic.php? ... 49&p=12969


Skickat från min E5823 via Tapatalk

Kingcool
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 25 nov 2015, 15:54
Ort: Trelleborg

Re: Verisure och Vera

Inlägg av Kingcool » 15 jan 2017, 16:15

fiddeh skrev:
Kingcool skrev:Hej!
Hade behövt hjälp med en lösning så att jag kan trigga en scen i min Vera Edge när jag larmar på/av vårt Verisure larm.
Såg att någon lagt upp en guide redan, men den kändes lite overkill. Finns förmodligen någon enklare lösning!

Vi har idag ett Verisure larm med en tillhörande smartplugg. I resterande hus kör jag en Vera Edge med en blandning av 433mhz och zwave produkter.
Jag hade velat ha tips på vilka produkter jag hade behövt köpa för att få veran att trigga en scen när vi t ex larmar på för natten.
Jag testade med att sätta en zwave plugg som mäter spänning, innan Verisures smartplugg. Men smartpluggen ville inte synca med larmet då. Jag ringde Verisure och dom märkte att där satt något och "blockade" smartpluggen..
Så hur gör jag lättast för att läsa av statusen på Verisures smartplug? Min första tanke var via någon modul som mäter spänning, men isf vilken och hur skall jag koppla?
Här är ett exempel på hur man kan göra:
http://www.zwaveforum.se/viewtopic.php? ... 49&p=12969


Skickat från min E5823 via Tapatalk
Ja den var rätt enkel! Ska läsa på lite mer!

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5183
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Verisure och Vera

Inlägg av elf98 » 16 jan 2017, 09:49

Vill man inte laborerar med 23V har vi 2 förslag:

Förslag 1 (Z-wave+):
Använda2st 24V-batterieliminatorer tillsammans med en Qubino Flush 1 relay.

Inkoppling så här:
1 batterieliminator som sitter i vanligt vägguttag och spänningsmatar Flush 1 Relay
1 batterieliminator som sitter i smartpluggen och som triggar ingången på Flush 1 Relay.
(GND behöver vara ihopkopplade på de två batterieliminatorerna.


Förslag 2 (ej ZWave+, lite billigare):

Fibaro Universal sensor, 1 enkanligt relä, 1st 12V batterieliminator, 1st 5V batterieliminator

Inkoppling så här:
12V till universalsensorn
5v till reläkortet och 5v inkopplat direkt på ingången så reläet drar direkt när batterieliminatorn spänningsmatas. 5V batterieliminatorn sätts i versisure-pluggen
Reläets utgång kopplas sedan mellan 12V GND och In1 på univesalsensorn.

När smartpluggen matar 5V-batterieliminatorn kommer universalsensorn att detektera detta.

Ska vi ta fram mer detaljerade guider kanske?
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

Kingcool
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 25 nov 2015, 15:54
Ort: Trelleborg

Re: Verisure och Vera

Inlägg av Kingcool » 16 jan 2017, 09:55

Alt. 1 låter enkelt och verkar motsvara funktionen som jag är ute efter!
Tack för hjälpen!
Och ja guider hade nog hjälpt många :)

coolsweden
Inlägg: 1
Blev medlem: 18 maj 2018, 11:35

Re: Verisure och Vera

Inlägg av coolsweden » 18 maj 2018, 11:59

Jag har löst detta genom att bara använda en brytare med energimätning från Philio Techhttps://www.m.nu/brytare/on-off-socket- ... metering-1.
Jag har kopplat i brytaren i väggen via en skarvsladd vidare till Verisures brytare. I Verisures brytare sitter en gammal reciver som alltid är påslagen (för att vara redo att spela upp musik via Google Home eller Spotify Connect).

Jag använder Telldus Live, instruktionen är säkert snarlik för övriga system

Jag skapade en dummy device kallad Verisure som ska visa statusen på larmet http://download.telldus.com/TellStick/G ... ice_sv.pdf
Sedan skapade jag en händelse som tiggas av effekten. Om effekten >10 watt så är stereon på och därmed är Verisure avaktiverat -> Sätt Verisure status till OFF. Om effekten <10 watt så är Verisure Smart Plug avslagen och därmed är larmet aktiverat - > Sätt Verisure Status till ON.
IMG_0343.jpg
Pushnotis från Telldus Live

Skriv svar