Styra Nexa och Philips Hue

I detta forum hör diskussioner gällande teknik i största allmänhet och hemautomation i synnerhet hemma.

Moderator: elf98

Styra Nexa och Philips Hue

Inläggav prosper0 » 05 dec 2017, 22:31

Hej,

är ny på detta. Söker något system där jag kan styra Philips Hue samt Nexa-grejer. Helst via en app.

Tips på system som kan detta? Helt OK om det är via Raspberry Pi eller liknande, bara det är stabilt och funktionellt så alla i familjen kan använda det. Är det snyggt är det ännu bättre. :)

I framtiden skulle man kanske vilja ha in lite tempgivare och annat med.
Tittat lite på Homey men den sägs ha problem med Nexa?

Tack på förhand!
prosper0
Wannabe
 
Inlägg: 3
Blev medlem: 05 dec 2017, 22:25

Re: Styra Nexa och Philips Hue

Inläggav supportM » 07 dec 2017, 11:33

Hej, Homey är nog det bästa alternativet. Vet att vissa har problem med räckvidd på 433MHz, men det verkar vara lite olika. Athom ska tydligen också jobba på att förbättra räckvidden.

//Jonas, m.nu
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
 
Inlägg: 260
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: Styra Nexa och Philips Hue

Inläggav Mats789 » 07 dec 2017, 23:57

En Vera med RFxTrx klarar av både Hue och Nexa-prylar men man får vara beredd att mecka lite med LUA-kod för att få det dit man vill eftersom möjligheterna i grund-scenerna är lite begränsade. När man väl lärt sig LUA så är systemet väldigt öppet för allt man vill att Veran skall göra. Men jag är partisk, jag har inte provat Homey och förmodligen inte kommer att göra det då min nuvarande installation fungerar 100%.
Vera Plus och Vera Edge med (Hue, Fibaro, Qubino, IKEA, Nexa, Sonos, Telldus, Sensative m.fl.) och Arduino, ESP8266
Mats789
Tar hemautomation på allvar
 
Inlägg: 82
Blev medlem: 05 mar 2016, 19:47
Ort: Norrköping

Re: Styra Nexa och Philips Hue

Inläggav prosper0 » 08 dec 2017, 13:47

Jag gillar hela Homey-grejen men blev lite orolig när jag googlade och fick fram att så många har problem. Har du/någon några bra tips var man ska titta för att lära sig mer om Homey och dess möjligheter? Förutom deras hemsida. :) Menar någon som satt upp det hemma och kanske har "steg-för-steg" guider osv. IRL.

Och när kommer ni (m.nu) att få hem några igen? :-)

supportM skrev:Hej, Homey är nog det bästa alternativet. Vet att vissa har problem med räckvidd på 433MHz, men det verkar vara lite olika. Athom ska tydligen också jobba på att förbättra räckvidden.

//Jonas, m.nu
prosper0
Wannabe
 
Inlägg: 3
Blev medlem: 05 dec 2017, 22:25

Re: Styra Nexa och Philips Hue

Inläggav prosper0 » 08 dec 2017, 13:52

Tack för tips! Den kände jag inte till. Jag är inte rädd för att pilla med koden, nästan en fördel. :-) Men vill att det ska kunna fungera stabilt så att inte fru/barn måste kontakta mig varje gång de vill tända lamporna. ;)

Har du några bra länkar på var man kan läsa mer om Vera (Plus?).

Mats789 skrev:En Vera med RFxTrx klarar av både Hue och Nexa-prylar men man får vara beredd att mecka lite med LUA-kod för att få det dit man vill eftersom möjligheterna i grund-scenerna är lite begränsade. När man väl lärt sig LUA så är systemet väldigt öppet för allt man vill att Veran skall göra. Men jag är partisk, jag har inte provat Homey och förmodligen inte kommer att göra det då min nuvarande installation fungerar 100%.
prosper0
Wannabe
 
Inlägg: 3
Blev medlem: 05 dec 2017, 22:25

Re: Styra Nexa och Philips Hue

Inläggav Mats789 » 08 dec 2017, 20:36

Vera Plus och deras senaste Vera Secure enheter hittar du på m.nu, det skiljer egentligen inte så mycket men Vera Secure har inbyggd siren och batteri om strömmen går. Det finns en ganska livlig community http://forum.micasaverde.com där man oftast hittar lösningar på allehanda problem med kod, problem eller ideér. Fördelen med Vera är att den är ganska öppen, du kan integrera det mesta (fibaro, sonos, hue m.m.) via deras app-store, direkt eller på annat sätt (dessutom har man inga månadskostnader). I detta forum finns också hygglig många med någon form av Vera enheter så det blir ganska snart ett svar. För appar i telefonen finns också några alternativ då deras egna kanske inte alltid är den bästa eller snyggaste, Imperihome t.ex. fungerar fin-fint (och är snyggare men inte bättre). Egentligen är LUA-kodningen inga problem då så mycket exempel finns där ute som man bara modifierar efter sina behov. Så fråga på ...

Veras hemsida hittar du här: http://getvera.com

Editerade inlägget med tanke på att du pratade om familjen, hos oss idag har hela familjen köpt in det det faktiskt, vi tänder eller släcker aldrig då Veran sköter det, den talar om vädret på morgonen, hanterar akvariet, startar städning, sköter säkerhet, talar om om någon går eller lämnar, om det kom post, ställer in om det blev helg och har lite hyss för sig om det händer något eller någon fyller år. Den (hon?) har blivit en ganska trevlig detalj i dagen :) Eller jo, vi tänder och släcker naturligtvis men via knapp-satser i rummen som triggar olika scener, släck, tänd, natt, bio, mys osv...
Vera Plus och Vera Edge med (Hue, Fibaro, Qubino, IKEA, Nexa, Sonos, Telldus, Sensative m.fl.) och Arduino, ESP8266
Mats789
Tar hemautomation på allvar
 
Inlägg: 82
Blev medlem: 05 mar 2016, 19:47
Ort: Norrköping


Återgå till Hemautomation/Teknik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster