Vattenmätare

Har kan du diskutera allt som inte passar i något av de andra forumen

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Vattenmätare

Inlägg av bjornsson » 05 jun 2011, 21:52

Undrar om någon vet vart man kan köpa en mätare som mäter vattenförbrukningen och har pulsutgång, den ska ha 1p/L vatten.
Den ska gå att koppla till ett 1-wire nät.

Den kommer sitta på huvudvattenledningen som går i i huset.

daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: Vattenmätare

Inlägg av daromer » 06 jun 2011, 08:25

bkab.se säljer en som funkar prima. Dern är i standardutförande för 10 liter per puls men man öppnar bara locket och flyttar givaren till 1liters pinnen så får man en puls per liter. Jag min kopplad till vanli räknare.

ca 500sek styck inkl frakt gav jag för dem Bara ring dem!

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Vattenmätare

Inlägg av bjornsson » 06 jun 2011, 08:32

Ska ta och göra det till veckan då.
Hoppas de har till lite grövre ledningar med, är rätt grov ingående kalkvattenledning.

daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: Vattenmätare

Inlägg av daromer » 06 jun 2011, 19:06

Denna är inte jättegrov men den räcker gott och väl till ett normalt hushåll. Ska du mäta till en större ladugård eller liknande får du nog kolla efter grövre saker.

Dom har bara 1 vattenmätaretyp. Eller då när jag beställde hade de bara denna.

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Vattenmätare

Inlägg av bjornsson » 06 jun 2011, 19:21

Ok, för ledningen in i huset är nog runt 1 1/2" grov, såg anslutningen på mätaren bara var 1/2" så undra om det kan bli tokigt då.
Har inge större förbrukning än något annat hushåll :)

daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: Vattenmätare

Inlägg av daromer » 07 jun 2011, 18:50

Då är det bara att sätta en adapter. Min sitter på 1" rör på varmsidan och har 1.5" på kall om jag inte minns fel. Jag har inte märkt någon reducering i varken tryck eller volym. Har för mig dessa var specade till normalförbrukning på 1.5m3/h....

Man kan köra ut bra mycke mer än så också. Jag fyllde min pool hemma på någon timme eller 3 och det blev bra mycke mer än 1.5m3 :)

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Vattenmätare

Inlägg av bjornsson » 07 jun 2011, 21:13

Härligt!
Då ska jag bara invänta svar om pris och sånt så ska jag nog ta hem en sådan till att börja med =)

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Vattenmätare

Inlägg av bjornsson » 08 jun 2011, 21:50

Har efter lite noggrannare mätningar kommit fram till att det är en R25 (30mm) invändig gäng på vattenledningen.
Så blir ju inte så stor skillnad från R25 till R20 som mätaren har, så en bussning av mässing på R25xR20 borde ju fixa det, sedan så kommer det nog behövas någon förlängning då jag inte vet hur lång själva mätaren är och det ser ut så här där den ska monteras.
Bilagor
333.JPG

daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: Vattenmätare

Inlägg av daromer » 09 jun 2011, 06:12

Det ingår en adapter när man köper av dem. Den kan ha varit r25 men är dock osäker.

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Vattenmätare

Inlägg av bjornsson » 20 jun 2011, 17:21

Någon som vet om det är svårt att få tag i Bkab.se?
Har skickat två mejl och ringt några gånger utspritt på dagen men Inge svar än, vill ju veta vad det kommer kosta så jag ev får beställa mig en och börja mäta vattenförbrukningen :)

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Vattenmätare

Inlägg av bjornsson » 22 okt 2011, 11:19

Då jag aldrig fick något svar från bkab.se så hamnade det hela på is men tänkte göra ett nytt försök och sprang på denna.

Går den att koppla mot ett 1-wire nät eller måste man köra deras prylar?

http://www.energibutiken.se/lang-en/flo ... odule.html

daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: Vattenmätare

Inlägg av daromer » 22 okt 2011, 14:09

Jag har inte haft några problem med bkab. Snackade med dem senast förra veckan då jag ska ha med 2 mätare till.

Den mätaren på länken funkar den med. Och den blr funka att koppla till en räknare.

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Vattenmätare

Inlägg av bjornsson » 22 okt 2011, 14:28

Kan vara att jag ringde i somras under semester och sånt som det gick trögt =)
Får göra ett nytt försök kanske där då, vad blev det för pris på dom nu då?

Jag är tänkt att koppla den mot en räknare förstås =)

daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: Vattenmätare

Inlägg av daromer » 22 okt 2011, 15:28

Jag fick samma som sist. Har handlat ett par där nu :)

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Vattenmätare

Inlägg av bjornsson » 22 okt 2011, 20:01

Då ska jag ringa på måndag igen =)
Fick iaf detta till svar när jag frågade om den där andra vattenmätare.
Du behöver en Logger 2020 och en Pulsmodul P3IQ.
Pulsmodulen läser av den roterande skivan på vattenmätaren och översätter det till flöde.

Skriv svar