peakar 85c

Har kan du diskutera allt som inte passar i något av de andra forumen

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

peakar 85c

Inlägg av bjornsson » 22 okt 2011, 09:03

Gjorde en omdragning utav mitt 1-wire när för att få bort lite onödiga kablar men efter det så började två tempsensorer att peka 85c lite då och då och så får jag detta i loggen.

Kod: Markera allt

[2011-10-22 08:52:02][Error][Com.Pmalmberg.MSure.Modules.OneWire] Error while performing quick temperature conversions. You might want to disable this if you frequently get this error. Conversion will be made on a per-device basis this time.
[2011-10-22 08:52:02][Error]Unable to complete quick temperature conversion
   at Com.Pmalmberg.MSure.Modules.OneWire.DeviceOperation.PerformQuickTemperatureConversion(OneWireNetworkContainer network)
   at Com.Pmalmberg.MSure.Modules.OneWire.DeviceOperation.DoDefaultoperations(List`1 networkNodes, Dictionary`2 scheduledTimes)

daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: peakar 85c

Inlägg av daromer » 22 okt 2011, 09:23

Hej

85 är ett värde som man får när sensorn inte hunnit läsa av temperaturen. Det är ganska vanligt och man får sortera bort dem.

Error while performing quick temperature conversions. You might want to disable this if you frequently get this error.


Det kanske du ska ändra.

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: peakar 85c

Inlägg av bjornsson » 22 okt 2011, 09:45

Vart gör man det då :roll:

Kanske ska tillägga att jag kör Msure mot en mysql databas =)

daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: peakar 85c

Inlägg av daromer » 22 okt 2011, 14:07

Har tyvär själv ingen koll på hur man löser detta med msure.


Hårdvarumässigt är ju att ändra uppbyggnaden av nätet men man brukar kunna fixa mindre sådanna saker i mjukvaran med.

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: peakar 85c

Inlägg av bjornsson » 22 okt 2011, 14:29

Var ju just det jag gjorde, ändrade i uppbygnaden som det började, drog om lite för att få bort ca 10m "onödig" kabel =)

Någon annan kanske har koll på det :?:

daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: peakar 85c

Inlägg av daromer » 22 okt 2011, 15:26

Jag hade lagt tillbaks de 10 metrarna. Mindre meter kabel är inte alltid det optimala. :wink:

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: peakar 85c

Inlägg av bjornsson » 22 okt 2011, 15:30

Då funkade inte de två tempsensorena längst bort utan det blev nå knas så allt sluta funka istället :?

PerM
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 822
Blev medlem: 23 feb 2007, 14:46
Ort: Vallentuna
Kontakt:

Re: peakar 85c

Inlägg av PerM » 22 okt 2011, 21:17

Använder du inte spänningsmatat nät så kan det vara en lösning. Hur man ställde in det i MSure minns jag tyvärr inte längre, kanske nämns det på forumet, du får göra en sökning bland de gamla inläggen. Kanske är det med i någons konfiguration som finns bifogad i en del av inläggen.

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

peakar 85c

Inlägg av bjornsson » 22 okt 2011, 21:53

Kör spänningsmatat till nästan alla sensorer, har inte lött om alla än.

Men får försöka leta i några gamla trådar och även kolla i msure egna forum, synd det bara är öppet för läsning nu när beyondmesure tagit över :)

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: peakar 85c

Inlägg av bjornsson » 23 okt 2011, 13:13

Lyckats fått bort spikarna på 85c men får inte till den sista på två utav tempsensorerna.
Jag körde en
<TemperatureQuickRead value="false" />
istället för True.

Men har detta kvar.

Kod: Markera allt

[2011-10-23 13:10:07][Error][Com.Pmalmberg.MSure.Modules.OneWire] Failed to perform temperature conversion on device FF00000326019028
[2011-10-23 13:10:07][Error][Com.Pmalmberg.MSure.Modules.OneWire] Error while reading interface ITemperatureContainer of device Akvarium, no information will be stored
[2011-10-23 13:10:07][Error]OneWireContainer28-temperature conversion not complete
   at Com.Pmalmberg.MSure.Modules.OneWire.DeviceOperation.InterfaceHandler(ITemperatureContainer device, MdlParameterizedInsertCommand insert, DateTime scheduledTime)

Kod: Markera allt

[2011-10-23 13:55:09][Error][Com.Pmalmberg.MSure.Modules.OneWire] Failed to perform temperature conversion on device E50000032612F528
[2011-10-23 13:55:09][Error][Com.Pmalmberg.MSure.Modules.OneWire] Error while reading interface ITemperatureContainer of device sovrum, no information will be stored
[2011-10-23 13:55:09][Error]OneWireContainer28-temperature conversion not complete
   at Com.Pmalmberg.MSure.Modules.OneWire.DeviceOperation.InterfaceHandler(ITemperatureContainer device, MdlParameterizedInsertCommand insert, DateTime scheduledTime)

PerM
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 822
Blev medlem: 23 feb 2007, 14:46
Ort: Vallentuna
Kontakt:

Re: peakar 85c

Inlägg av PerM » 23 okt 2011, 19:05

temperature conversion not complete
Antingen får sensorn inte nog med spänning, eller så är det något som stör läsningen på nätet. Svaret som läses från nätet är i alla fall inte vad som förväntas.

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

peakar 85c

Inlägg av bjornsson » 24 okt 2011, 10:20

Då ska jag kolla om 5v+ fortfarande ligger kvar eller om den har fallit bort på vägen vid någon skarv efter omdragningen.

För nu får jag 85c ungefär var tredje läsning på två utav tre sensorer som sitter siste på nätet.

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

peakar 85c

Inlägg av bjornsson » 25 okt 2011, 14:14

Kollade V igår och den ligger på 4.96v längst bort i nätet.
Det borde väl räcka?

PerM
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 822
Blev medlem: 23 feb 2007, 14:46
Ort: Vallentuna
Kontakt:

Re: peakar 85c

Inlägg av PerM » 25 okt 2011, 22:16

Det tycker jag att det borde göra.

daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: peakar 85c

Inlägg av daromer » 25 okt 2011, 22:44

Jag har själv haft spänningsfall när ja kört med högtempssensorer eller ljussensorer. Då blir nätet känsligare. Går bara se med oscilloskop dock.

Skriv svar