Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Har kan du diskutera allt som inte passar i något av de andra forumen

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av elf98 » 06 jan 2012, 20:59

Jag vill göra följande:

Logga alla anslutna moduler varje minut till en CSV-fil.

Helst via Webbinterfacet och Windowsmjukvaran så den vanliga timloggningen fungerar.

Någon som vill åta sig detta uppdrag, och i så fall till vilket pris? Alternativt kanske någon har något tips?
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
noak
Gillar hemautomation
Inlägg: 40
Blev medlem: 25 dec 2011, 18:02
Ort: Västmanland

Re: Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av noak » 06 jan 2012, 21:09

elf98 skrev:Jag vill göra följande:

Logga alla anslutna moduler varje minut till en CSV-fil.

Helst via Webbinterfacet och Windowsmjukvaran så den vanliga timloggningen fungerar.

Någon som vill åta sig detta uppdrag, och i så fall till vilket pris? Alternativt kanske någon har något tips?
Halloj, vilken data vill du få ut? Har själv gjort ett program som loggar samt skriver grafer i realtid.
Plugwise server har en tendens till att krasha väldigt ofta så därför kollar mitt system varje minut om den svarar och om inte dödar jag webservern och startar den på nytt automatiskt.
Bilagor
förbrukning.png
förbrukning.png (18.3 KiB) Visad 10470 gånger
Senast redigerad av 1 noak, redigerad totalt 6 gånger.
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av elf98 » 06 jan 2012, 21:12

Det viktigaste är att all data loggas till textfiler.

Antar att du kör Plugwise on Linux?
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
noak
Gillar hemautomation
Inlägg: 40
Blev medlem: 25 dec 2011, 18:02
Ort: Västmanland

Re: Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av noak » 06 jan 2012, 21:14

elf98 skrev:Det viktigaste är att all data loggas till textfiler.

Antar att du kör Plugwise on Linux?
Kör plugwise på windows 7, däremot skapar jag både data för windows samt att ubuntun hämtar data från plugwise(windows) Borde inte vara några problem att skapa textfiler med detta.
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av elf98 » 06 jan 2012, 21:18

Mycket intressant!

Hur ofta uppdateras informationen i Windowsmjukvaran?

Då skulle jag i princip kunna köra windowsburken som vanligt och skript på servern. Inte riktigt vad jag letade efter, men kanske tom bättre.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
noak
Gillar hemautomation
Inlägg: 40
Blev medlem: 25 dec 2011, 18:02
Ort: Västmanland

Re: Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av noak » 06 jan 2012, 21:26

elf98 skrev:Mycket intressant!

Hur ofta uppdateras informationen i Windowsmjukvaran?

Då skulle jag i princip kunna köra windowsburken som vanligt och skript på servern. Inte riktigt vad jag letade efter, men kanske tom bättre.
1-5 sekunder skulle jag säga på förbrukningen just nu. Däremot förbrukad wh tar betydligt längre tid.
Tittar man även i windowsprogramvaran så ser man inte innevarande timmes wh utan fram till senaste heltimme.
Tror det uppdateras oftare på scriptnivå men jag har bara hunnit hålla på i drygt en dag att för att integrera detta med mitt övriga elektroniska hem.
Jag kan plocka ur exakt tid när varje sensor senast rapporterade samt hur många sekunder sedan detta skedde.
Startdatum på Insamlad data går också att läsa ut. Har beställt Pro versionen av plugwise source för att kunna nyttja alla scriptkommandon och historik samt direktfrågor på analysnivå.
daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av daromer » 06 jan 2012, 21:29

Jag kör visserligen linux men jag gör precis det du vill ovan.

Timloggningen sköter plugwise automatiskt oavsett vad man kör då det inte berore på OSet.
Att läsa ut timförbrukningen gör man enkelt.

http://lika.be/wp/2011/07/plugwise-xpl- ... -firmware/

Sedan är det bara polla varje enhet när du vill ha förbrukningen. Jag pollar var 5e sekund samt loggar ev förändringar.

edit: Det är inte när sensorerna skickar data för de gör dom aldrig. Servern hämtar datan.
Senast redigerad av 1 daromer, redigerad totalt 6 gånger.
noak
Gillar hemautomation
Inlägg: 40
Blev medlem: 25 dec 2011, 18:02
Ort: Västmanland

Re: Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av noak » 06 jan 2012, 21:38

daromer skrev:Jag kör visserligen linux men jag gör precis det du vill ovan.

Timloggningen sköter plugwise automatiskt oavsett vad man kör då det inte berore på OSet.
Att läsa ut timförbrukningen gör man enkelt.

http://lika.be/wp/2011/07/plugwise-xpl- ... -firmware/

Sedan är det bara polla varje enhet när du vill ha förbrukningen. Jag pollar var 5e sekund samt loggar ev förändringar.
På windows har man iallafall en mellanhand som i sin tur kan prata med omvärden vilket ingår i plugwise free.
Skillnaden på linux är nog att man kommer åt rådata på en gång och då är det betydligt enklare att själv räkna ut förbrukningen mellan tidpunkter.
daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av daromer » 06 jan 2012, 21:42

Förbrukningen mellan tider?

Det man får är:
Förbrukad energi under 1 timme.
Förbruking senaste sekunden.
Förbrukning senaste 3 sekunderna. Samma som i windows.
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av elf98 » 06 jan 2012, 21:44

Mitt problem är att jag inte har en massa tid att lägga på det här.

Så jag vill ha en så färdig lösning som möjligt. Om det är ett enkelt script jag kan köra på min server och bara peka på ett IP är det lugnt.

Ska jag sätta mig in i POL och böka vill jag lämna bort det så någon annan fixar åt mig.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av daromer » 06 jan 2012, 21:50

POL funkar relativt kasst.

XPL-plugwise är enklare
Man sätter upp en demon. Den lyssnar på udp socket.

Sedan har jag ett script som skickar saker till denna. Samt ett script som läser ifrån den. Det kan se ut så här:
Error! No response from cirle::B1BB69!
Plugwise senderi
Error! No response from cirle::B1BB69!
Live power of: B1BCE4: 4.3 2.7 Watt
Live power of: B1B97B: 0.1 0.1 Watt
Live power of: 9927B1: 4.3 4 Watt
Plugwise senderi
Live power of: 469DC1: 82.8 82.8 Watt
Live power of: 4695A9: 736.9 765.8 Watt
Live power of: 3FD245: 12.5 12.8 Watt
Live power of: 43B010: 0 0 Watt


Visst lite meckande är det. Men skulle inte tro att det är mer än att få ut samma data ifrån Source i windows. Men nu har jag visserlige inte kört mot source så ska inte utala mig hur svårt det faktiskt är.

Sedan skrev jag fel ovan. det är för 1 sekund eller 8 sekunder som man får ut datan.

edit: Oavsett vilket måste man ju ha source för att initiera nya moduler så då är det kanske enklare. Jag är dock ganska mot stängda programvaror och liknande. Läs plugwise, apple... :D (Ta nu detta med en stoor smiley)
noak
Gillar hemautomation
Inlägg: 40
Blev medlem: 25 dec 2011, 18:02
Ort: Västmanland

Re: Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av noak » 06 jan 2012, 21:52

Ska csv filen bara innehålla senast inläst data eller ackumulerad information?

Är det någon som känner sig manad eller har något färdigt för winsows eller ska jag ta mig en titt på det?
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av elf98 » 06 jan 2012, 21:56

Hur som helst så måste jag få det att fungera i Linux först om jag ska använda XPL Plugwise.

Jag har inte något emot Linux, tvärtom! I nuläget har jag bara lite för kasst med tid...

CSV-filen skall innehålla ackumulerad info.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av daromer » 06 jan 2012, 22:04

Det tog 5 minuter att få in xpl-plugwise endligt deras manual. Sedan var det igång :)

Men har du rullande windows så ska det gå göra precis samma sak där.
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Sökes: Någon som är vass på Plugwise

Inlägg av elf98 » 06 jan 2012, 22:09

Det stora problemet är egentligen att det inte är jag som skall använda prylarna. Skall det vara linux som används måste jag antagligen sköta installationen.

Om det är ett script jag kan köra från min server mot en Windowsinstallation blir det enklare.

5min låter iofs riktigt bra!
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
Skriv svar