Konvertera larmformat.

Har kan du diskutera allt som inte passar i något av de andra forumen

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 20 sep 2012, 15:30

Har någon en lösning att avkoda SIA, ContacID eller Robofon från telefonutgången på ett inbrottslarm till något annat format tex sms eller email? Finns några larmsändare DALM5000 och 3000 men prislappen är dryga 6000kr på dessa.. Jag skulle vilja ta bort min telefonlina och köra larmöverföringen via IP istället, protokollen finns att hämta på vad som är vad men hur ska man göra för att avkoda telefonlinan i datorn? Någon som har någon ide?

/Micke
pixi
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 150
Blev medlem: 11 mar 2008, 10:53
Ort: Målsryd
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av pixi » 21 sep 2012, 00:36

Halloj
Jag har kört med en sådan lösning i ca två år och allt funkar perfect.

Nu kör jag linux, och vet inte om det finns något liknande för windows
Kanske cygwin kan funka ?

Funktionen är så här:

Tele kabeln från larm till en linksys pap10t eller vad den nu heter.
Linksysenå in i en nätverks switch.

Pap10t är en analog till ip telefon adapter. Finns/fanns på kjell

På min server kör jag asterisk. (Ip telefon server) som har stöd för contact id default

När ett larm kommer så "ringer" min pap10t upp till asterisk som då överlämnar contactid infon.
Asterisk kör en eventhandler på infon från larmet.

I eventhandler scriptet kan man göra lite vad man vill.
Jag skickar sms,push och mail till våra telefoner i familjen.
Här kan man även fixa så att vissa larm bara skall till vissa personer och kanske bara på vissa tider ,typ batteri byte m.m

Hojta till om du undrar något.

Andreas









Sent from my GT-I9100 using 2
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 21 sep 2012, 19:14

:-) Intressant!

Kan det vara så att Linksys grunkan heter pap2t? Det är en "analog tele" till IP den enda jag hittar på kjell.
Ska införskaffa en sådan isåf och se om jag får till cygwin och Asterisk i min windowsburk.

Om jag förstod dig rätt så är det sedan Asterisk programmet som skickar infon vidare i någon form? Eller är det något man får knåpa ihop själv?
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 21 sep 2012, 23:22

Äsch!
Läste just att min Larmcentral Galaxy 16+ inte skickar contactID, bara DTMF, SIA1, Mirotech och SMS/personsökare..
Att man ska glömma så fort... Men det kanske även går att koda av något av dessa format?
pixi
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 150
Blev medlem: 11 mar 2008, 10:53
Ort: Målsryd
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av pixi » 22 sep 2012, 00:29

Såg nu att asterisk kan koda sv SIA

Kolla denna sidan:

http://www.voip-info.org/wiki/view/Aste ... rmReceiver

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 22 sep 2012, 07:36

Jamen då är vi på banan igen! :-)
pixi
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 150
Blev medlem: 11 mar 2008, 10:53
Ort: Målsryd
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av pixi » 22 sep 2012, 16:48

Japps det är en pap2t, bara en liten siffra fel :-)

Som sagt se om du kan få igån asterisk i cygwin sen kan jag bistå med div script och instaääningar i pap2t om du vill

/Andreas H
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 22 sep 2012, 19:45

Det tackar jag för! Ska in till stan på måndag och införskaffa hårdvaran.
Niklas
Moderator
Inlägg: 1019
Blev medlem: 22 mar 2008, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Niklas » 24 sep 2012, 19:49

Jag kör Asterisk hemma. Larmet ringde upp växeln, ett script svarade och lyssnade på DTMF-koderna som larmet skickade. Detta tolkade jag med ett PHP-script som skickade mail och SMS. Efter att larmet hade fått tillbaka en ton så la larmet på och ringde sedan upp min mobil. Det funkade bra tills jag ominstallerade allt och tappade bort mitt script. Det var pain in the ass att skriva det så jag har aldrig skrivit om det... ;-)
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 25 sep 2012, 20:50

Vilken version av Asterisk ska jag ladda hem?
Har installerat cygwin, liknar ett dos fönster?
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 26 sep 2012, 16:04

pap2t införskaffad, den sista dom hade på Kjell i ÖSD!
pixi
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 150
Blev medlem: 11 mar 2008, 10:53
Ort: Målsryd
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av pixi » 27 sep 2012, 20:31

Halloj
Kör senaste asterisk
Jag är just nu i österrike och jobbar . Men skall försöka kolla om jag kan få till en liten info om det

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 27 sep 2012, 21:06

Är det den Asterisk som dom kallar standard jag ska ha?
pixi
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 150
Blev medlem: 11 mar 2008, 10:53
Ort: Målsryd
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av pixi » 28 sep 2012, 21:44

Japps tror det . bara att testa

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 30 sep 2012, 20:41

Linux blir jag inte riktigt klok på... Kan någon förklara hur jag får igång cygwin och asterisk for dummies?
Skriv svar