Konvertera larmformat.

Har kan du diskutera allt som inte passar i något av de andra forumen

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
pixi
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 150
Blev medlem: 11 mar 2008, 10:53
Ort: Målsryd
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av pixi » 30 sep 2012, 22:50

Halloj
Jag har alltid kört linux. Men kan kasta upp en winburk ocg om jag ka få till det



Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 01 okt 2012, 11:11

Alltså det går säkert jättebra att köra linux men jag vet inte hur man gör, försökt läsa lite men hajar inte allt. Cygwin har jag fåt in i datorm, men hur gör jag för att få in asterisk? Måsta man lagg atill något mera? Cygwin gör väl så att det blir en linux miljö? Behöver man lägga i ubuntu eller något annat oxå? Jag ska kolla med mina kamrater i krokarna om dom kan hjälpa mig med det.
Niklas
Moderator
Inlägg: 1019
Blev medlem: 22 mar 2008, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Niklas » 01 okt 2012, 11:34

Cygwin kör du när du vill köra Linuxprogram i Windows. Är det vad du vill?
Jag är osäker på om just Asterisk mår bra under Cygwin.

Om du har någon server som kan köra dygnet runt så kan du slänga in Trixbox CE som är en Linuxversion med Asterix förkonfigurerat där du kan ställa in mycket via ett GUI.
http://www.trixbox.com/products/trixbox-ce

Du har också AsteriskNOW som gör samma sak men den har ett annat GUI.
http://www.asterisk.org/asterisknow
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 01 okt 2012, 12:34

Japp, jag vill köra asterisk och har en server som går dygnet runt där jag övervakar mitt gård på olika sätt... Har windows i den. Så tanken var att ev. köra cygwin med asterisk för att avkoda larmets teleutgång för att slippa telelinan.
Niklas
Moderator
Inlägg: 1019
Blev medlem: 22 mar 2008, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Niklas » 01 okt 2012, 15:22

Micke-Falo skrev:Japp, jag vill köra asterisk och har en server som går dygnet runt där jag övervakar mitt gård på olika sätt... Har windows i den. Så tanken var att ev. köra cygwin med asterisk för att avkoda larmets teleutgång för att slippa telelinan.
Då kanske det är bättre att köra en av mina förslag virtualiserad på den då?
https://www.virtualbox.org/ Gratis och enkelt att använda.

Jag ser att det finns Asteriskversioner som funkar under Cygwin men det verkar vara gammalt.
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 01 okt 2012, 20:00

Hej!
Jag har nu laddat hem och installerat virtualbox och laddat hem en ISO med trixbox.... ska bra lista ut hur man gör för att installera trixbox i virtualbox?
Niklas
Moderator
Inlägg: 1019
Blev medlem: 22 mar 2008, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Niklas » 01 okt 2012, 20:10

Micke-Falo skrev:Hej!
Jag har nu laddat hem och installerat virtualbox och laddat hem en ISO med trixbox.... ska bra lista ut hur man gör för att installera trixbox i virtualbox?
starta den virtuella datorn och montera ison som dvdspelare
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 14 jan 2013, 20:41

En liten fråga? I virtualbox, måste jag lägga till ett operativ förutom asterisk? Har börjat pilla med det här igen:-)

/Micke
pixi
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 150
Blev medlem: 11 mar 2008, 10:53
Ort: Målsryd
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av pixi » 15 jan 2013, 01:28

Halloj igen.
Har helt glömt av denna tråden :-)

Du skall inte behöva något mer än asterisk dvd.
Följ bara installations guiden så fixar vi resten.

Ps nu är jag i svedala och kan bistå med hjälp


Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 15 jan 2013, 10:34

Har installerat trixbox, ska jag använda den eller någon annan?

/Micke
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 15 jan 2013, 22:29

Har fastnat på login och password för trixbox?
Vad är default?

/Micke
Användarvisningsbild
KungenAvPeking
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 200
Blev medlem: 06 sep 2010, 21:03
Ort: Norrköping
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av KungenAvPeking » 16 jan 2013, 01:48

login: root
password: trixbox

?
Driver http://kameran.nu - Mitt foto galleri.
Kom gärna förbi och kolla mina bilder... ;)
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 07 aug 2013, 13:01

Äsch jag har fortfarande inte fått till detta.... finns det bara Linux lösning? Inget Windows? Eller någon vänlig själ med tålamod? :-)
pixi
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 150
Blev medlem: 11 mar 2008, 10:53
Ort: Målsryd
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av pixi » 07 aug 2013, 20:36

Fan sorry glömt av detta helt och hållet.

Skall skriva ihop en snabbis hur jag lyckades med det.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
pixi
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 150
Blev medlem: 11 mar 2008, 10:53
Ort: Målsryd
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av pixi » 07 aug 2013, 20:52

Sitter nu på ett hotell i Eng och har allmänt tråkigt , då finns ju möljighet till lite "support"

Om jag fixar en vbox image med samma prg och config som min så borde det mesta funka efter det.

När det är klart så kan jag ladda upp den och du kan bara hämta vbox imagen . Importera i din burk och köra.

Du måste först följa denna guide:

http://newcome.wordpress.com/2009/02/28 ... o-windows/

Skall bara betala för min mat sedan börjar jag "leka" :-)

Andreas H



Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Skriv svar