Fotoram med wifi?

Har kan du diskutera allt som inte passar i något av de andra forumen

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Fotoram med wifi?

Inlägg av bjornsson » 12 nov 2012, 20:06

Söker en fotoram med wifi stöd och som ska kunna ta emot bilder som jag mejlar till den, helt automatiskt.
Ska ge till morsan i julklapp och skicka bilder till på mina barn :)

Så vad finns det att välja på här :)
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: Fotoram med wifi?

Inlägg av CirruZZ » 12 nov 2012, 20:16

Jag vill inte vara dryg, men jag Älskar prisjakt.se när det kommer till såna här frågor....

Svar på din fråga -> http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=7 ... s102060840

:D
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
riro
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 161
Blev medlem: 19 feb 2008, 15:35
Ort: Falun

Re: Fotoram med wifi?

Inlägg av riro » 13 nov 2012, 07:31

Har funderat på liknande... men e-post känns lite som en ghetto-lösning.

Det finns de ramar som fixar att läsa en RSS-feed från exempelvis Flickr, mycket smidigare & bättre lösning.


Edit, det var någon av de här jag funderade på: http://www.pix-star.com/
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Fotoram med wifi?

Inlägg av bjornsson » 18 nov 2012, 07:56

Har ju självklart redan kollat prisjakt :)

Om jag lägger till att jag söker någon som har en och kan tipsa om en som funkar bra, de på prisjakt som har de funktionerna har inte fått världens bästa omdömen.

Nextbase 8" har ju enligt spec de funktioner jag söker men omdömena på den låter ju inte så lockade.
Dale
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 67
Blev medlem: 18 nov 2007, 10:38
Ort: Upplands Väsby / Älvdalen

Re: Fotoram med wifi?

Inlägg av Dale » 19 nov 2012, 16:12

En gammal iPad fungerar fint hos oss. Även en gammal bärbar dator. ;-)
\\d
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Fotoram med wifi?

Inlägg av bjornsson » 25 nov 2012, 07:43

Ja ipad spåret har jag varit inne på med, eller annan billig surfplatta.
Undrar bara hur man automatiskt ska kunna lägga till nya bilder.
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Fotoram med wifi?

Inlägg av bjornsson » 05 dec 2012, 22:07

Blev en sådan, hoppas den funkar som jag tänkt =)
http://www.webhallen.com/se-sv/hemelekt ... 7_dpf-w700
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: Fotoram med wifi?

Inlägg av CirruZZ » 06 dec 2012, 11:07

Återkoppla gärna när du testat, alltid kul att höra om det funkar!
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Fotoram med wifi?

Inlägg av bjornsson » 06 dec 2012, 12:01

ja jag hoppas på att få den innan helgen, så får återkomma med resultatet =)
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Fotoram med wifi?

Inlägg av bjornsson » 07 dec 2012, 19:18

Funkade inte så bra, sega menyer och tappade wifi efter typ 2-3 minuter så fick göra hela proceduren igen. Funkade bara om jag körde okrypterat.

Man var tvungen att manuellt hämta bilder med mejlen vilket jag hade hoppats slippa.

Så den åker tillbaka.

Får leta reda på en beg. surfplatta istället, kanske finns någon app som har den funktionen :)
jaytee
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 93
Blev medlem: 04 jun 2012, 23:54
Ort: Göteborg

Re: Fotoram med wifi?

Inlägg av jaytee » 07 dec 2012, 20:04

Jula säljer en 7" surfplatta för 700:-, kan dock inte uttala mig om kvalitén. Det finns appar för att omvandla plattan till fotoram.

/jaytee

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Dale
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 67
Blev medlem: 18 nov 2007, 10:38
Ort: Upplands Väsby / Älvdalen

Re: Fotoram med wifi?

Inlägg av Dale » 08 dec 2012, 10:37

Man får oftast de man betalar för. Långsamma plattor med taskig bild och undermåliga program. För mig blev det begagnade iPad ist och dom fungerar klockrent till lite allt möjligt. Finns flera på blocket under två tusen.
\\d
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Fotoram med wifi?

Inlägg av bjornsson » 15 dec 2012, 13:32

Blev en surfplatta från Jula för 700 och appen PhotoFrame kopplat till ett picasa konto.
Funkar kanon!

Ska testa att köpa hem en billig 10" från Kina sedan och ha en själv :)
minigranis
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 71
Blev medlem: 24 dec 2009, 22:08
Ort: Sollentuna

Re: Fotoram med wifi?

Inlägg av minigranis » 16 dec 2012, 19:40

Kan du "byta ut" bilderna på Picasa och plattan laddar de nya bilderna ?
De appar jag har testat läser bara in Picasa "feeden" vid uppstart och loopar sedan denna feed. Om man lägger till eller tar bort bilder så hajar inte plattan/appen det.

Hur funkar det för dig ?
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Fotoram med wifi?

Inlägg av bjornsson » 16 dec 2012, 21:02

Jo den lägger till och tar bort allt eftersom jag redigerar i den mappen jag valt att den ska uppdatera mot.
Inställd på var femte minut, går att ställa ner till en minut.
Skriv svar