larky presentation

Vem är du? Skriv en presentation om dig och varför du tycker att det är kul med temperaturer och väder!

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
larky
Moderator
Inlägg: 1149
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

larky presentation

Inlägg av larky » 22 okt 2008, 08:44

Så, liten presentation, men kanske mest över mina prylar.

Född 1976, bor i Skellefteå i ett hus sedan slutet av 2006. Gift.
Genuint teknikintressen med dragningar åt mekanik och elektronik.

Temperaturmätning med dator har jag försökt mig på sedan början av 2001 utan uppehåll då jag köpte en byggsats från England, http://www.quasarelectronics.co.uk/3145.htm Jag har totalt beställt tre sådana kit, ett till en kompis och två till mig själv. Ett hade jag i en stuga med 30 meter kabel för att mäta badtemperaturen, men det kortet dog efter 7 år.

Jag använder fortfarande samma hårdvara för utomhusmätningarna, men kompletterade 2005 med en USB 1-wireadapter för att kunna koppla in räknare. Jag har samlat på mig lite sensorer allt eftersom, DS18S20, DS18B20 och DS1822, två pulsräknare, en LED-detektor, en 20x4 teckens LCD och en DS2760 med ett typ K termoelement för högtemperaturmätming upp till 1000C på en skorstensdel en meter från kaminen. Just nu har jag 16 sensorer totalt, eller 17 eftersom att på ena räknaren använder jag båda kanalerna. 2 räknarkanaler till elmätare (total och värmepump), en till en geigermätare (varför? för att jag kan!) :D

Displayen sitter i hallen och visar tid/datum, Inne/utetemperatur, aktuell elförbrukning totalt och värme/varmvatten och en hel rad som det bara står "Välkommen" på.

Föredrar Linux, som jag försökt mig på sedan 1999.

För att visa upp mätningarna använde jag först hemmaskrivna kodsnuttar men använder nu http://www.klein.com/thermd/ som jag hjälpt till lite i utvecklingen av.

Andra forum jag hänger på är http://www.elektronikforumet.com/forum/index.php för dess kunskap inom elektronik och CNC, jag har en liten CNC-fräs i garaget som leksak.

Innehar segelflygcertifikat, pysslar lite med fotografering.

/Lars