HOWTO: Installera OWFS på Ubuntu server

Hur gör man för att ... ? Hur fungerar ... ? Steg för steg-guider och förklarande artiklar finns i detta forum.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Niklas
Moderator
Inlägg: 1019
Blev medlem: 22 mar 2008, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av Niklas » 18 jan 2009, 03:43

Hoffan skrev:Försöker få till det med Ubuntu desktop version 8.10

& OWFS 2.7
Ta en annan källa.

Senaste: 2.7p13
http://kent.dl.sourceforge.net/sourcefo ... p13.tar.gz

eller 2.7p7
http://kent.dl.sourceforge.net/sourcefo ... 7p7.tar.gz

(p13 funkar hos mig iaf)
Hoffan
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 350
Blev medlem: 13 maj 2007, 22:46
Ort: Mölndal

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av Hoffan » 18 jan 2009, 12:18

Tackar Niklas.

Nu fick jag iaf laddat ner filen...

Mvh
NiclaS
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av CirruZZ » 18 jan 2009, 12:22

Funkade inte

Kod: Markera allt

sudo wget http://ovh.dl.sourceforge.net/sourceforge/owfs/owfs-2.7p10.tar.gz
för dig?
Men

Kod: Markera allt

sudo wget http://ovh.dl.sourceforge.net/sourceforge/owfs/owfs-2.7p13.tar.gz
funkade?
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
Hoffan
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 350
Blev medlem: 13 maj 2007, 22:46
Ort: Mölndal

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av Hoffan » 18 jan 2009, 12:40

#CirruZZ

Du har så rätt så.. Exakt så va det...

Men va jag inte fattar nu e hur lägger jag in mina givare som sitter på nätet då?
Eller hittar OWFS dom av sig själv å lägger upp dom på nått sätt??

Som sagt, Linux e inte riktigt min grej ännu :(
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av CirruZZ » 18 jan 2009, 12:44

Hoffan skrev:Men va jag inte fattar nu e hur lägger jag in mina givare som sitter på nätet då?
Eller hittar OWFS dom av sig själv å lägger upp dom på nått sätt??
Helt rätt, om allt har gått som det ska så hittar OWFS allt på ditt 1-wire nät själv.
Hoffan skrev:Som sagt, Linux e inte riktigt min grej ännu :(
Det är det inte för mig än heller, men jag jobbar på det! :wink:
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
Hoffan
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 350
Blev medlem: 13 maj 2007, 22:46
Ort: Mölndal

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av Hoffan » 18 jan 2009, 12:55

Okej.'
'
Men var hittar jag dom givarna som finns på nätet då???

Gött å höra att det finns fler som inte e bäst på linux du ju :)
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av CirruZZ » 18 jan 2009, 13:28

Hoffan skrev:Men var hittar jag dom givarna som finns på nätet då???
Om du har gjort guiden så skall du se dom med

Kod: Markera allt

ls /mnt/1wire
och då som bibliotek med massa nummer och bokstäver, typ 10.4F455 osv. Alla sensorer har ett unikt ID.
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
Hoffan
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 350
Blev medlem: 13 maj 2007, 22:46
Ort: Mölndal

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av Hoffan » 18 jan 2009, 14:45

Hittade felet...

Det spökade när jag hade min 1-wire hub inkopplad... så jag plockade bort det
å vips fick jag upp givare i listan ..

Å nu har jag tom en graf..

Mycket bra Guide efter lite pillande........ :P :P
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av CirruZZ » 18 jan 2009, 14:56

Det finns inget bättre än att "hitta felet"!!
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
Rob.
Wannabe
Inlägg: 12
Blev medlem: 19 jan 2009, 20:52
Ort: Norra Stockholm

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av Rob. » 19 jan 2009, 21:51

Hej alla !
Är ny på forumet och har följt det med intresse ett par månader.
MEN jag har samma problem, har testat på både Desktop 8.10 samt Server 8.10 med Owfs p13 och allting går bra
dvs inga larm eller fel men några givare dyker det banne mig inte upp.

När jag tittar (ls /mnt/1wire) så dyker trädstrukturen upp men utan givare.
Trädstrukturen försvinner om jag drar ur Ds9490 eller umountar 1wire.
När jag gör lsusb så visas DS1490F 2-in-1 FOB så den hittar ju nåt på USB porten.
Jag har sökt på DS1490 och det verkat ju vara nåt liknande den DS9490r som sitter där.
Ja jag har blacklistat DS9490 och wire.

Jag kör detta under VmWare men det borde ju inte strula till det eftersom den ju iallafall hittar DS9490R om jag inte blacklistar den.

Har kopplat in en 1820 så här:
1820 rj11
1 2 &4 gnd och Owreturn
2 3 Dq
3 1 Vdd


Vet inte var man nu skall kolla vidare.

Tacksam för tips,

/R
Niklas
Moderator
Inlägg: 1019
Blev medlem: 22 mar 2008, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av Niklas » 19 jan 2009, 21:56

Rob. skrev:Hej alla !
Är ny på forumet och har följt det med intresse ett par månader.
MEN jag har samma problem, har testat på både Desktop 8.10 samt Server 8.10 med Owfs p13 och allting går bra
dvs inga larm eller fel men några givare dyker det banne mig inte upp.

När jag tittar (ls /mnt/1wire) så dyker trädstrukturen upp men utan givare.
Trädstrukturen försvinner om jag drar ur Ds9490 eller umountar 1wire.
När jag gör lsusb så visas DS1490F 2-in-1 FOB så den hittar ju nåt på USB porten.
Jag har sökt på DS1490 och det verkat ju vara nåt liknande den DS9490r som sitter där.
Ja jag har blacklistat DS9490 och wire.

Jag kör detta under VmWare men det borde ju inte strula till det eftersom den ju iallafall hittar DS9490R om jag inte blacklistar den.

Har kopplat in en 1820 så här:
1820 rj11
1 2 &4 gnd och Owreturn
2 3 Dq
3 1 Vdd


Vet inte var man nu skall kolla vidare.

Tacksam för tips,

/R
Då funkar i allafall OWFS som det ska då du får upp strukturen. DS1490 är kretsen som sitter inuti DS9490R. :-)
Hur exakt har du anslutit ds18s20 säger du?

Så här ska det vara:
Pinne 1 (GND) <-> 1-wire return GND (Blå/Vit)
Pinne 2 (DQ) <-> 1-wire data DQ (Blå)
Ej kopplad <-> Power return GND (Orange/Vit)
Pinne 3 (Vdd) <-> +5V PWR (Orange)
Rob.
Wannabe
Inlägg: 12
Blev medlem: 19 jan 2009, 20:52
Ort: Norra Stockholm

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av Rob. » 19 jan 2009, 22:07

Tnx för snabbt svar, har testat att köra utan datareturn och även utan gnd men med datareturn.

Ingen skillnad, tyvärr.

Skall byta givare ( efter fem SENA nätter ) tänker man sådana listigheter.

Återkommer om en stund.


/R
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av CirruZZ » 19 jan 2009, 22:13

Kolla... Koppla in DS18S20 rätt? [Löst] Jag hade klurigheter i början jag med! :?
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5222
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av elf98 » 19 jan 2009, 22:38

Anslut USB-adaptern utan några sensorer, starta owfs och kör ls i owfs-katalogen.

Posta sedan hela outputen från ls här!
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Rob.
Wannabe
Inlägg: 12
Blev medlem: 19 jan 2009, 20:52
Ort: Norra Stockholm

Re: HOWTO: Installera OWFS 2.7p10 på Ubuntu server 8.10

Inlägg av Rob. » 19 jan 2009, 22:45

Nu har jag testat några olika givare och mätt spänningen och spänningen är ok men funkar det - nej.

Tnx för svar, ls output är:
bus.0 settings statistics structure system uncached för du menade väl /mnt/1wire?
Hade sladden i kom jag på men det blir väl just så här utan givare anslutna



Skall testa Desktop-810 också nu med rätt koppling
Skall testa en annan 9490 och se om det är den.
Återkommer.....'

/R
Senast redigerad av 1 Rob., redigerad totalt 19 gånger.
Skriv svar