Byggde egen reporter v2 men...

Vissa frågor kommer ofta. Och andra kommer ännu oftare! Här finns ett par av dessa frågor samlade

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
ajonassonswe
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 06 jan 2014, 14:38
Ort: Linköping

Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av ajonassonswe » 19 apr 2020, 23:10

Efter jag anslutit till WiFi så meddelar reportern "FEL Ingen sensor ansluten" :(
Har trippelkollat anslutningskablar och testat flera sensorer
Några tips? :?
larky
Moderator
Inlägg: 1125
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av larky » 20 apr 2020, 07:52

Lite i samma situation, fått det att funka med lösa sensorer men inte med m.nu RJ12-kontakterade sensorer...
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5219
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av elf98 » 20 apr 2020, 11:53

Kul att ni bygger!

Är m.nu - sensorerna högtempskopplade? Reportern fungerar bara med spänningsmatade sensorer.

Har ni långa kablar? Vi har testat med ca 20m, och kablar som är längre än så kan strula.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
ajonassonswe
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 06 jan 2014, 14:38
Ort: Linköping

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av ajonassonswe » 20 apr 2020, 12:46

Max längd på mina är 5m så där kan det inte vara nått problem
Mina är spänningskopplade enl. nedan bild(fast med 3,3 V)
ds18b20
ds18b20
s-l640.jpg (37.19 KiB) Visad 3169 gånger
larky
Moderator
Inlägg: 1125
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av larky » 21 apr 2020, 10:02

Jag har minst 4 sensorer som levererats med gamla reportern, men aldrig använda.
Hur dessa nu var kopplade?
Fungerar inte med nya reportern.

Pullup på kortet, och kopplat enligt bilden i övrigt, men inte haft tid att kolla mer på det.
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5219
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av elf98 » 30 apr 2020, 14:59

Gamla reportern har lågtempskopplade sensorer och kommer inte att fungera.

Om det fungerar när sensorn är ansluten precis vid reportern och inte när det sitter en kabel i mellan bordet det bero på att kabeln belastar för mycket - korta kablar borde inte spela någon roll men prova att sätta ett lägre värde på pullup-motståndet så får sensorn lite mer ström.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
larky
Moderator
Inlägg: 1125
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av larky » 01 maj 2020, 08:29

Aha, då är det gamla reporterkablarna som är problemet!
Skriv svar