Fibaro Smart Implant + Temp Sensor

Teknisk support för produkter som finns på http://www.m.nu. Generella diskussioner rörande hårdvara hänvisas till teknikforumet.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
asyvan
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 11 feb 2021, 23:09

Fibaro Smart Implant + Temp Sensor

Inlägg av asyvan » 11 feb 2021, 23:13

Hej
jag får inte denna...
https://www.m.nu/matinstrument-input-ou ... -ds18b20-1
...att fungera på Fibaro Smart Implant. Jag har tagit bort och adderat den till Z-wave, jag har mätt och dubbel trippelkollat kableringen.

Är det nåt jag missar?
Smart Implantet dyker upp precis som det ska men endast inbyggda tempsensorn dyker upp.

Fibaro Home Center 3
asyvan
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 11 feb 2021, 23:09

Re: Fibaro Smart Implant + Temp Sensor

Inlägg av asyvan » 11 feb 2021, 23:24

Enligt denna...
https://forum.fibaro.com/topic/52629-tu ... t-implant/
... så skall det vara en resistor också. Det finns inte i den kabel jag köpt färdig från M.nu
hannuse
Gillar hemautomation
Inlägg: 33
Blev medlem: 08 jan 2013, 15:00
Ort: Boden

Re: Fibaro Smart Implant + Temp Sensor

Inlägg av hannuse » 12 feb 2021, 11:49

Det blir precis likadant när man inkluderar den mot en Telldus Tellstick.
Har provat olika lösningar, och köpt andra givare, men den verkar inte vara kompatibel.
I just ditt fall vet jag dock inte, du har ju en annan styrenhet.

/Tobias
asyvan
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 11 feb 2021, 23:09

Re: Fibaro Smart Implant + Temp Sensor

Inlägg av asyvan » 12 feb 2021, 11:56

Jag tror att det är så att det stämmer det som skriv om en 4.7k ohm resistor för att driva upp spänningen ut från sensorn.
hannuse
Gillar hemautomation
Inlägg: 33
Blev medlem: 08 jan 2013, 15:00
Ort: Boden

Re: Fibaro Smart Implant + Temp Sensor

Inlägg av hannuse » 12 feb 2021, 12:06

Ok, intressant.
Återkoppla gärna om du får det att fungera.
anders1966
Inlägg: 2
Blev medlem: 18 feb 2021, 20:10

Re: Fibaro Smart Implant + Temp Sensor

Inlägg av anders1966 » 23 feb 2021, 14:57

Hej,

Jag har köpt en precis likadan mätprob och den kommer upp via min ZWay på en pi... Men jag köpte också en (https://www.m.nu/matinstrument-input-ou ... er-ds18b20).

Kopplade in bägge via en RJ12 fördelare... bägge kommer upp men Embedded Data Systems proben visar stadigt 127,9 C. Jag har testat med både en resistor och utan. Bägge fungerar för proben nedan och 127,9C ändras inte.


När jag läser på Embedded Data Systems så är kableringen olika. GND och Signal stämmer om jag förstår det rätt men Vdd är kopplad helt olika. Dock skriver man att Vdd är optional?!? Jag har ställt en fråga på forumet men inget svar. Har ni ngn erfarenhet?


/Anders
Skriv svar