Jag kör vilse bland inloggningarna – Fibaro HC2

Teknisk support för produkter som finns på http://www.m.nu. Generella diskussioner rörande hårdvara hänvisas till teknikforumet.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Ulf Smedbo
Inlägg: 2
Blev medlem: 03 jan 2017, 23:53
Ort: Göteborg

Jag kör vilse bland inloggningarna – Fibaro HC2

Inlägg av Ulf Smedbo » 28 dec 2019, 19:30

När jag loggar in via min dator och via https://home.fibaro.com/cmh/login så står det ”Log in using your FIBARO ID or enter e-mail to register account.”. Där loggar jag in med min e-postadress och i nästa steg med mitt första lösenord.
Därefter kommer nästa steg med användarnamn, dvs e-postadressen igen, och ett nytt lösenord. Då bedömer jag att jag är inne som ”SuperUser” i systemet.
Via ”Inställningar” och ”Access control” kan jag sedan nå en lista med dels ”SuperUser”, dels ”Användare”. Här finns en blå knapp med texten ”Lägg till användare”. Lite längre ner finns en rubrik som heter ”Installer access” och en blå knapp med texten ”Add installer”. Under ”Användare” har jag försökt lägga in några nya personer, likaså har jag under ”Installer” fått in ett par mobiltelefonnamn, exempelvis ”Galaxy A40”.
Naturligtvis hade det varit bra om jag noga hade dokumenterat de olika stegen när jag för mer än ett år sedan lyckades koppla upp min egen mobiltelefon, men så duktig har jag inte varit. Därför denna forumfråga.
I helgen som gick försökte jag få ett par nya personer att kunna nyttja systemet. Deras behov är att via mobiltelefonen kunna komma åt och läsa av värden och kunna styra funktioner, exempelvis strömbrytare. Detta lyckades inte.
Vi letade först upp Fibaros app, laddade ner den och började den vägen med att knappa in dessa personers e-postadresser och önskade lösenord. Dock kom vi inte längre än så, i ett av fallen ansåg Fibaro att e-postadressen var ”invalid”.
Vi provade också att jag som ”SuperUser” gick vägen och knappade in användarna men även där tog det stopp.
Jag har sökt efter en relevant användarinformation, både hos Fibaro och på nätet i övrigt, dock utan att finna någon.
Finns det någon som kan bringa klarhet i dessa frågeställningar?
• Varför behöver jag logga in i två steg när jag gör det via min dator?
• Vad är ett ”FIBARO ID”? Är det enhetens namn som börjar med ”HC2-” följt av sex siffror?
• Hur går man till väga för att lägga till en helt vanlig ny användare som exempelvis skall kunna kolla temperaturer samt slå på och av strömbrytare?
• Vad avses med ”Användare”?
• Vad avses med ”Installer”?
• Vid användarlistan finns en blå knapp ”Synchronize”, vad är nyttan med denna?
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5219
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Jag kör vilse bland inloggningarna – Fibaro HC2

Inlägg av elf98 » 02 jan 2020, 09:34

Här finns mer information om Fibaro ID: https://manuals.fibaro.com/faq-id/

Fibaro ID är ett användarnamn/lösenord som används för att logga in på home.fibaro.com - där det bland annat går att nå sina Home centers när man inte sitter på samma nätverk som sin Home Center.

För att logga in när man inte är hemma/sitter på samma nätverk som sin Homecenter måste man logga in via home.fibaro.com - och då logga in i två steg via Fibaro ID. Det går bara att knyta ett Fibaro ID-konto till varje Homecenter - så att ge flera personer remote access med olika epostadresser går inte.

Loggar man in lokalt via home centerns ip-nummer utan att gå via home.fibaro.com behöver man inte logga in i två steg.

För att lägga till ny användare: Klicka på "inställningar" följt av "Access Control". Och sedan Lägg till användare. Dessa användare får tillgång till systemet när de sitter på samma nätverk som Home centern.

Här kan du läsa mer om vad Installer innebär: https://newsroom.fibaro.com/en/fibaro-r ... nstallers/

Vi har inte koll på exakt vad synchronize gör
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Skriv svar