Danalock v3-btze BT o Zwave

Teknisk support för produkter som finns på http://www.m.nu. Generella diskussioner rörande hårdvara hänvisas till teknikforumet.
Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
lennartj
Wannabe
Inlägg: 11
Blev medlem: 26 dec 2016, 22:32
Ort: Bredbyn

Danalock v3-btze BT o Zwave

Inlägg av lennartj »

Problem med återställning av Danalock
Köpte Danalock v3-btze scandi för några veckor se'n, som jag fick igång med BT på min mobil, fick igång det på fruns mobil samt lade in det på min Telldus Tellstick Znet Lite v2.
Efter 1 vecka slutade det att fungera på min mobil. Försökte ansluta via appen, men det kommer inte upp något lås. Provade med min gamla mobil, men nej, fungerade inte. Försökte börja om, excluderade från Tellstick Zwave, vilket jag fick bekräftelse på. Tog bort låset från appen, gjorde reset på låset, tog ur batterierna och försökte starta om från scratch. Ny installation av app, försökte lägga till enhet, inget lås kom upp! Chattade med Danalock, som påstår att låset ligger kvar på något vis i Zwave-nätet (är inte excluderat helt). Skickade länk, https://support.smartthings.com/hc/en-u ... gs-Classic , men "General Z-Wave Device Exclusion" hittar jag inte i live.telldus.

Föreslog att dom skulle skicka ett nytt som fungerar, sedan har dom inte svarat mer!! Mitt tålamod har blivit knäckt!
Måste man ha någon speciell controler för att kunna köra danalock??

Någon som haft liknande problem?? Mycket tacksam för svar!
lennartj
Wannabe
Inlägg: 11
Blev medlem: 26 dec 2016, 22:32
Ort: Bredbyn

Re: Danalock v3-btze BT o Zwave

Inlägg av lennartj »

Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 702
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: Danalock v3-btze BT o Zwave

Inlägg av supportM »

Hej,

Tråkigt att de inte svarar!

Men motsvarande "generell bortplockning av Z-wave enhet" är gömt i Telldus live. Du hittar den dock med följande steg:

1. Klicka på "Platser" i menyn uppe till höger.
2. Klicka på namnet på din Tellstick i listan med plaster
3. I rutan som expanderas klicka på "Ändra inställningar"
4. Välj Inställningar för Z-Wave i den nya rutan som dyker upp
5. I listan med alternativ kör du "Exkludera en enhet"

Efter det kan du på ditt Danalock sätta det i exkluderings/inkluderingsläge igen och den kommer då nollställa alla sina Z-wave inställningar.

//Erik K @ m.nu
lennartj
Wannabe
Inlägg: 11
Blev medlem: 26 dec 2016, 22:32
Ort: Bredbyn

Re: Danalock v3-btze BT o Zwave

Inlägg av lennartj »

Tack för svar!!
Jag gjorde punkt 1-5 och tryckte då på includera/excludera på låset.
Sedan gjorde jag en reset (10 click) tog ur batterier.
Satte tillbaka batterier, och försökte med "add lock" men låset kommer inte upp i appen.
Har jag förstått ditt svar rätt? Flera ideer?

/Lennart
Edit: Har försökt 3 ggr till för att vara 100%. Samma, inget BT!!
Hur kan vi lösa detta? Kan ni skicka ett nytt och vi skiftar?
Skulle vara trevligt att få detta att fungera!!
/Lennart
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 702
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: Danalock v3-btze BT o Zwave

Inlägg av supportM »

lennartj skrev: 06 mar 2020, 11:23 Tack för svar!!
Jag gjorde punkt 1-5 och tryckte då på includera/excludera på låset.
Sedan gjorde jag en reset (10 click) tog ur batterier.
Satte tillbaka batterier, och försökte med "add lock" men låset kommer inte upp i appen.
Har jag förstått ditt svar rätt? Flera ideer?

/Lennart
Edit: Har försökt 3 ggr till för att vara 100%. Samma, inget BT!!
Hur kan vi lösa detta? Kan ni skicka ett nytt och vi skiftar?
Skulle vara trevligt att få detta att fungera!!
/Lennart
Hej,

Ja, jag tror du förstod rätt. Reset är inte nödvändig för att exkludera låset, men gör naturligtvis inget.

Om du handlat det av oss så kan vi absolut kolla på det. Skicka ett mail till info@m.nu så tar vi det vidare där.

//Erik K @ m.nu
lennartj
Wannabe
Inlägg: 11
Blev medlem: 26 dec 2016, 22:32
Ort: Bredbyn

Re: Danalock v3-btze BT o Zwave

Inlägg av lennartj »

Vill tacka för den förträffliga supporten!!!
Nu fungerar låset 100% med BT.
Z-wave fungerar, men räckvidden är urusel. Tellstick z-wave verkar ta väldigt lång tid på sig för att visa status. Det gissar jag att man får leva med.

Än en gång: Tack för supporten.
/Lennart
pomah
Inlägg: 1
Blev medlem: 05 sep 2021, 20:48

Re: Danalock v3-btze BT o Zwave

Inlägg av pomah »

Hej, hur fick du det att fungera igen?

Jag har ett lås som inte går att para till z-wave och inte heller visar någon blåtand, tyder på att det har en parning sparad sedan tidigare, men det verkar inte hjälpa att "exkludera det"...
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 702
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: Danalock v3-btze BT o Zwave

Inlägg av supportM »

pomah skrev: 05 sep 2021, 20:51 Hej, hur fick du det att fungera igen?

Jag har ett lås som inte går att para till z-wave och inte heller visar någon blåtand, tyder på att det har en parning sparad sedan tidigare, men det verkar inte hjälpa att "exkludera det"...
Hej,

Har du testat reset på låset? Dvs hålla inne knappen tills det lyser rött och sedan klicka snabbt för att bekräfta valet?

//Erik K @ m.nu
hannuse
Gillar hemautomation
Inlägg: 36
Blev medlem: 08 jan 2013, 15:00
Ort: Boden

Re: Danalock v3-btze BT o Zwave

Inlägg av hannuse »

Hej.

Och kom ihåg att statusen inte följer med in i Telldus Live om du manövrerar låset på annat sätt än via Telldus.
Så, funktionen när det gäller stausen är att likställa med en 433-enhet.
Men det funkar bra i övrigt tycker jag, och trevligt med keypad:en som gör det enkelt för besökare.

/Tobias
Skriv svar