Tempmätare i sol eller skugga

Väderstationer och tillbehör - Hur fungerar den? Vilken väderstation är bäst?
Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Bo H
Inlägg: 1
Blev medlem: 07 jul 2021, 12:16

Tempmätare i sol eller skugga

Inlägg av Bo H »

Har tidigare haft en väderstation (med de flesta funktioner) där jag kunde separera temperaturmätaren (utomhus) från resten av utrustningen så att jag kunde ha vindmätare (riktning o styrka) samt regnmätare fritt exponerade på toppen av mitt tak, men där jag kunde placera temperaturdelen (med batteri och förmodligen lufttinfo) en bit ifrån övriga enheten och i skugga merparten av dygnet. Inbillar mig att temperaturmätaren inte ger rätt data om den ligger i direkt solsken. (Kan ha fel där, oc i så fall är problemet borta!)
Nån som känner till nån leverantör (med bra grejjer, helst under 2.000:-) som har den möjligheten, att dölja tempsensorn men ha allt annat fritt.
Eller om det finns annan möjliget att få en riktig temperaturangivelse på en station där allt "sitter ihop"...?
Återkommer med fler "nybörjarfrågor" när steg 1 är löst!
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5333
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Tempmätare i sol eller skugga

Inlägg av elf98 »

Risken att solen påverkar värden ökar om sensorn sitter i direkt solljus, men med olika typer av avskärmningar minskar problemet avsevärt.

Denna har tex lameller runt sensorn för att skärma av: https://www.m.nu/vadersensorer-433mhz/s ... on-telldus. Exakt hur bra det i praktiken skärmar av vet jag dock inte. Väderstationen är prisvärd och populär. För att få in värden i datorn behöver du dock en Tellstick zNet

Annars finns ju Netatmos väderstation där alla enheter kan placeras separerade: https://shop.netatmo.com/sv-se/weather/ ... herstation
Grundade m.nu & temperatur.nu

Driver temperatur.nu

Bild
Skriv svar