Problem med vindsensor oregon wmr88

Väderstationer och tillbehör - Hur fungerar den? Vilken väderstation är bäst?

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
zikke
Wannabe
Inlägg: 9
Blev medlem: 05 feb 2013, 20:31
Ort: kolmården

Problem med vindsensor oregon wmr88

Inlägg av zikke » 19 jun 2014, 06:55

Har kört min station 1,5 år nu utan några avbrott. Då vindsensorn slutade sända data så antog jag att batteriet var slut. Passade på att köpa till en solpanel stc800. Kopplade in batteripaketet och resetade enheten. Sökte på basenheten och allt verkade fungera. Satte tillbaka vindmätaren på sin ursprungliga plats på taket och då tappar den kontakten igen. Gjort samma procedur ett antal ggr, men men samma resultat. Helt plötsligt så verkar inte det trådlösa klara den korta sträckan. Nu har vindmätaren stått på marken och har då fungerat några dagar. Har inte skaffat någon annan utrustning som kan störa väderstationen så vad kan problemet va?
Mvh Stefan
http://www.zikke.se/index-weather.html
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5222
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Problem med vindsensor oregon wmr88

Inlägg av elf98 » 19 jun 2014, 06:58

Vad använder du för batterier?
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
zikke
Wannabe
Inlägg: 9
Blev medlem: 05 feb 2013, 20:31
Ort: kolmården

Re: Problem med vindsensor oregon wmr88

Inlägg av zikke » 19 jun 2014, 07:51

Laddningsbart batteri Varta

Fulladdade direkt ur förpackningen.
Minimal självurladdning, bibehåller 80 % efter 1 år.
Klarar höga strömförbrukare bättre än alkaliska batterier.
Laddas i din vanliga NiMH-laddare.
2400mah
Sedan har jag kopplat in batteripaket i solcellsladdaren
zikke
Wannabe
Inlägg: 9
Blev medlem: 05 feb 2013, 20:31
Ort: kolmården

Re: Problem med vindsensor oregon wmr88

Inlägg av zikke » 19 jun 2014, 11:08

Har nu inhandlat nya lithiunbatterier som ska lösa problemet.... hoppas jag
zikke
Wannabe
Inlägg: 9
Blev medlem: 05 feb 2013, 20:31
Ort: kolmården

Re: Problem med vindsensor oregon wmr88

Inlägg av zikke » 19 jun 2014, 11:57

Bytte till lithiumbatterier och så var det problemet löst..... måste va 1,5 volt i batterierna tydligen
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5222
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Problem med vindsensor oregon wmr88

Inlägg av elf98 » 19 jun 2014, 18:45

Japp!

LAddningsbara har bara 1,2-1,3V, och det är för lite.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
zikke
Wannabe
Inlägg: 9
Blev medlem: 05 feb 2013, 20:31
Ort: kolmården

Re: Problem med vindsensor oregon wmr88

Inlägg av zikke » 20 jun 2014, 22:06

Ropade Hej för tidigt. Nu var den med i 12 timmar sen hoppade den ur igen. Gjorde sökning och den hoppade igång direkt men försvann några timmar senare Hmmmm ? Batterier som används är Energizer® Ultimate Lithium AA Batteries. Resetat basenheten också och fått in alla enheter, men efter ett tag verkar vindmätaren hoppa ur......
Testad att ställa den 1 meter över marken 6 meter från fönstret där basenheten sitter och då verkar den fungera. Konstigt då den suttit på samma plats förut i 1,5 år utan problem.
Vindmätaren som nu suttit meter från fönstret hoppade nyss ur efter 11 timmar i drift. Har inget som stör, nya batterier, resetat basstation och kollat efter fukt osv. finns det nåt annat att göra eller ska man köpa en ny ?
Skriv svar