Kan inte dimma Qubino mini dimmer/slö respons på Z wave/byta till Zigbee

I detta forum hör diskussioner gällande teknik i största allmänhet och hemautomation i synnerhet hemma.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
fagerstromc
Inlägg: 1
Blev medlem: 07 jan 2021, 11:51

Kan inte dimma Qubino mini dimmer/slö respons på Z wave/byta till Zigbee

Inlägg av fagerstromc » 07 jan 2021, 12:06

Hej alla,

Jag har installerat puckar bakom varje brytare hemma varierat med dimmers och relä. Men är inte helt tillfreds med Qubino/Homey. Jag kan dimma överallt med hjälp av brytarna men med appen (oavsett om det är Apple hem eller Homey) så är det inte många ställen jag kan dimma på. Det är nog bara en lampa appen fungerar på men då inte helt tillfredsställande. Dimmar jag lite för snabbt så tänds lampan istället till 100%. Har också gjort ett flow i hallen att rörelsedeckare ska tända lamporna vid rörelse och släckas efter fem minuter. Mellan klockan 23 och 08:00 så ska det också fungera men då endast tändas till 30%. Detta fungerar inte heller utan det är 100% ljusstyrka hela tiden oavsett tidpunkt.

Jag upplever också att dessa produkter är ganska slöa. Jag har betydligt bättre respons från mina Hue-lampor och IKEA-drivdon för LED-lister. Flows fungerar bättre med dessa också.

Någon som har en aning om varför jag inte kan dimma från app eller Flows? Någon som har erfarenhet av Z Wave kontra Zigbee? Funderar nämligen på att byta ut mina Qubinos mot t.ex. Sunricher infällnadspuckar som går över Zigbee. Vet också att version 5 av Homey kommer göra att Zigbee kommer fungerar mer tillfredsställande. Har som sagt idag inga som helst problem med Zigbee utan mer ett litet förakt mot Z wave.

Första inlägget så nu får vi se vad forumet går för :D