Plugwise uppgradering

I detta forum hör diskussioner gällande teknik i största allmänhet och hemautomation i synnerhet hemma.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Hoffan
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 350
Blev medlem: 13 maj 2007, 22:46
Ort: Mölndal

Plugwise uppgradering

Inlägg av Hoffan » 07 mar 2010, 20:40

Tjenare

Tänkte bara kolla om det är någon mer än jag som uppgraderade sina plugwise
i veckan som gick. Då dom släppte en ny Source mjukvara samt ny firmware för pluggarna..

Själva uppgraderingen gick bra för mig, men märkte efter någon dag att mina grafer
inte uppgraderas i programmet, Så nu undrar jag bara om någon mer fakt samma fenomen som mig ??

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Plugwise uppgradering

Inlägg av elf98 » 07 mar 2010, 21:04

För mig räckte det att ändra datumintervallet för att graferna skulle visas.

Uppgraderingen tog ca 2,5h, men så har jag närmare 20 circles i huset.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

Hoffan
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 350
Blev medlem: 13 maj 2007, 22:46
Ort: Mölndal

Re: Plugwise uppgradering

Inlägg av Hoffan » 07 mar 2010, 21:21

Ja tid tog det.

Har 18 stycken, så det va ju inte den snabbaste uppgraderingen precis :)

Du menar i soureprogrammet där man väljer mellan vilken tid man vill se sin graf?

I så fall hjälper det inte för mig... :(

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Plugwise uppgradering

Inlägg av elf98 » 07 mar 2010, 21:23

Testa att hålla inne shift samtidigt som du trycker på refreshknappen längst ner.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

Hoffan
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 350
Blev medlem: 13 maj 2007, 22:46
Ort: Mölndal

Re: Plugwise uppgradering

Inlägg av Hoffan » 07 mar 2010, 21:27

Det va nått nytt för mig..

Men tyvärr säger den att det inte finns någon missing data, Utan att pluggarna måste varit ur
Men det sjuka e att det blev så efter uppgraderingen...

Men har inte hunnit logga så länge me denna maskinen, men från den 27feb till 3 Mars.

Så efter 3 mars e det tomt :(

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Plugwise uppgradering

Inlägg av elf98 » 07 mar 2010, 21:33

Låt datorn stå på ett tag, jag har mycket svårt att tro att data inte loggas.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

Hoffan
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 350
Blev medlem: 13 maj 2007, 22:46
Ort: Mölndal

Re: Plugwise uppgradering

Inlägg av Hoffan » 07 mar 2010, 21:43

Ja den står ju på konstant..

Så vi får la hålla tummarna.. För jag ser ju värden på varje plugg när jag dubbelklickar på dom

Hoffan
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 350
Blev medlem: 13 maj 2007, 22:46
Ort: Mölndal

Re: Plugwise uppgradering

Inlägg av Hoffan » 07 mar 2010, 22:57

Testade precis å lyfta över min backupfil på en annan maskin som jag installerade source på

Å då visar den graferna, Så nått måste gått snett me min uppgradering av source..

Blir till å installera om det för å se om det funkar bättre....

Gött att den logga iaf :)

Hoffan
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 350
Blev medlem: 13 maj 2007, 22:46
Ort: Mölndal

Re: Plugwise uppgradering

Inlägg av Hoffan » 08 mar 2010, 21:18

Följande svar fick jag av plugwise,.

We are aware of the problem and in most cases this problem will disappear by itself over a period of days. We currently do not have a solution to resolve this problem immediately, however in most cases it will resolve itself.
We advise you to try and chage the resolution as wel as the selected period of the graphs several times. In some cases this solves the problem immediately.


Men tyvärr hade det redan löst sig innan :)

pidde
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 07 jan 2009, 03:35
Ort: Kristianstad

Re: Plugwise uppgradering

Inlägg av pidde » 13 mar 2010, 12:52

Är där några stora fördelar med den nya firmwaren?

Och vet någon av er om linux programmet POL funkar även med den nya firmwaren?

Skriv svar