Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok...

I detta forum hör diskussioner gällande teknik i största allmänhet och hemautomation i synnerhet hemma.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Användarvisningsbild
Walo
Hjälper till att bygga ut temperatur.nu!
Inlägg: 161
Blev medlem: 28 okt 2006, 23:34
Ort: Bollnäs
Kontakt:

Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok...

Inlägg av Walo » 24 jun 2012, 21:21

Jag blir inte klok på TellstickNet...

Var till stugan i dag för att klippa gräset, passade då på att starta om Tellstick Net-"burken" eftersom den inte vill uppdatera som jag och temperatur.nu vill...
Resultatet blev att den rapporterade ett par uppdatering. Sedan inget mera...
Jag har startat om Router/Modem, Tellstick Net, jag har tagit ur batteriet i temperaturgivaren och gjort reset.
MEN det verkar inte hoppa igång i alla fall...
Nu har jag satt en timer som startar om Tellstick Net 2 ggr/dygn. Gör den 15 minuter spänningslös ca kl 12 och 24.
Får se om detta hjälper.
Det fungerade ju så bra i ett par dygn. http://www.temperatur.nu/finnshogst-1vecka.html
När vi (Erik och Jag) testade, men nu skiter det sig...
Vad kan det vara för tok, har någon tips?

Jag har en Tellstick Net med Firmware 4, samt Oregons THGN228N Trådlös sensor Temperatur/Luftfuktighet

Min station som kör med Tellstick Net:
http://www.temperatur.nu/finnshogst.html


// Tony
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5222
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok

Inlägg av elf98 » 24 jun 2012, 21:29

Nästan läge att ställa en fråga till Telldus och höra vad de tror.

Alternativt så skickar jag upp en ny Net (och givare) som du kan testa med.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Användarvisningsbild
Walo
Hjälper till att bygga ut temperatur.nu!
Inlägg: 161
Blev medlem: 28 okt 2006, 23:34
Ort: Bollnäs
Kontakt:

Re: Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok

Inlägg av Walo » 25 jun 2012, 11:50

Har skrivit i Telldus forum nu oxå för att se om det är nått känt problem.
För att slå till och från brytare via mobilen fungerar...
Användarvisningsbild
Walo
Hjälper till att bygga ut temperatur.nu!
Inlägg: 161
Blev medlem: 28 okt 2006, 23:34
Ort: Bollnäs
Kontakt:

Re: Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok

Inlägg av Walo » 29 jun 2012, 10:10

Har nu tagit hem grejorna från Finnshögst för att testa hemma...

Vi får se vad som händer under dagen, men som det ser ut så vill inte den givaren som satt i sommarstugan uppdatera.
TROTS att den ligger inne, ca 40 cm från Tellstick Net!
Har tagit ur batterierna och testat dom (helt ok med belastning), stoppat tillbaka batterierna och kört Reset.
Inte heller hittar Tellsticken (inte än i alla fall) de Clas Ohlson givarna som satt i stugan (hemma numera).
Men där i mot så hittar Tellstick Net fler andra givare som troligen är någon grannes :lol:

Jag har nu lagt upp grannens givare som uppdaterar mot Finnshögt för att se om det fungerar!
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5222
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok

Inlägg av elf98 » 29 jun 2012, 16:49

Märkligt! Tellsticken verkar vara väldigt känslig med vad den tar in för signaler - samtidigt som den tar in en hel del skräp.

Jag skickar gärna en Net och sensor till till dig för test!
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Användarvisningsbild
Walo
Hjälper till att bygga ut temperatur.nu!
Inlägg: 161
Blev medlem: 28 okt 2006, 23:34
Ort: Bollnäs
Kontakt:

Re: Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok

Inlägg av Walo » 29 jun 2012, 17:26

Verkar kanske lika bra det...
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5222
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok

Inlägg av elf98 » 29 jun 2012, 18:32

Lägg en beställning på m.nu mot förskottsbetalning så får jag in ordern i systemet. Skriv en tydlig kommentar vad det handlar om så ser jag till att summan ändras till 0kr.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Användarvisningsbild
Walo
Hjälper till att bygga ut temperatur.nu!
Inlägg: 161
Blev medlem: 28 okt 2006, 23:34
Ort: Bollnäs
Kontakt:

Re: Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok

Inlägg av Walo » 29 jun 2012, 20:51

Kollade in Tellstick Net i dag när jag kom hem...
Vad faan, bor i en bostadsrätt med en del grannar, men skall det verkligen se ut så här: :shock:
http://franses.walo.se/Tellstick_go_crazy.jpg
Bilagor
Tellstick_go_crazy.jpg
mr.f
Wannabe
Inlägg: 17
Blev medlem: 06 sep 2012, 23:27
Ort: Borås

Re: Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok

Inlägg av mr.f » 15 sep 2012, 10:22

Drar upp den här tråden igen för jag har exakt samma problem. Kom ni fram till något?

Jag köpte 2 st. THGN228N på m.nu för några dagar sedan. När man sätter i batterierna så dyker dom upp i telldus live och rapporterar värden. Har fungerat från några minuter upp till ett dygn, men förr eller senare slutar värden komma in. Enda sättet att få igång dom därefter är att ta ut och sätta in batterierna i sensorn. Reset av Tellstick Net gör ingen nytta.

Har också en Jenkinsbird tempsensor från teknikmagasinet som funkar perfekt. Det är tråkigt att Oregon-sensorerna trilskas, jag hade tänkt ha ena för att monitorera luftfuktighet på vinden och vill ju inte krypa upp dit och fippla med batterierna flera gånger per dygn direkt... :(
Användarvisningsbild
Walo
Hjälper till att bygga ut temperatur.nu!
Inlägg: 161
Blev medlem: 28 okt 2006, 23:34
Ort: Bollnäs
Kontakt:

Re: Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok

Inlägg av Walo » 15 sep 2012, 15:22

Jag fick min Tellstick Net utbytt av på garanti av Temperatur.nu (Tack! Erik)
Jag köpte även en till temperaturgivare, nu fungerar nu till ca 80-90% MEN det är dålig räckvidd tycker jag.
Tror att det är problemet, har inga andra störande grejor i närheten... det är bara nu ca- meter mellan mootagare och sändare. Timmervägg i mellan...
I bland kommer inga uppdateringar på några timmar, sedan hoppar det igång alldeles själv...
Men att ta ur batteriet gör bara att man får nytt ID på tempgivaren, då tar det tid innan Tellstick fattar galoppen igen.
Min stuga rapporterar nu bara via Tellstick Net http://www.temperatur.nu/finnshogst.html som synes är det "flatline" i bland.
Men man ser ju trenden i alla fall, det jämnar väl ut sig på en årskurva :lol:
mr.f
Wannabe
Inlägg: 17
Blev medlem: 06 sep 2012, 23:27
Ort: Borås

Re: Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok

Inlägg av mr.f » 15 sep 2012, 19:35

Walo skrev: Min stuga rapporterar nu bara via Tellstick Net http://www.temperatur.nu/finnshogst.html som synes är det "flatline" i bland.
Men man ser ju trenden i alla fall, det jämnar väl ut sig på en årskurva :lol:
Det ser ju rätt bra ut i alla fall på dina grafer.

Jag har haft sensorerna liggande på en hylla en meter från tellsticken och ändå har jag det här problemet så räckvidd borde inte vara boven. Ena sensorn verkar ha uppdaterats en gång idag och den andra har inte uppdaterats på ett och ett halvt dygn. Så i mitt fall skulle det då möjligen bli en prick då och då på en graf :roll: (har inte fixat historik ännu).

Däremot så uppdateras min Jenkinsbird temperatursensor hela tiden... varje gång jag tittat in på live har den ett värde från senaste minuten. Och den sitter utomhus, ca tio meter och två väggar bort. Så jag tror inte det är fel på Tellsticken heller...
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5222
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok

Inlägg av elf98 » 15 sep 2012, 20:14

Telldusfolket är medvetna om problemen. Så klart vet jag inte när de har fixat en firmware som inte buggar ur så här, men jag hoppas att det blir snart.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
mwd123
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 89
Blev medlem: 02 dec 2008, 22:24
Ort: Skogen

Re: Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok

Inlägg av mwd123 » 16 sep 2012, 21:02

Hej

mr.f, jag antar att du uppdaterade tellstick net direkt du fick den? till v4 eller vilken det var som var senaste.

jag ser oxå iofs nu när jag kollar att mina 2 oregonsensorer inte uppdateras lika ofta som jenkinsbirden.. skumt.. jaja får hoppas de får ordning på detta i nästa uppdatering.
Now using Tellstick NET + NEXA & PLUGWISE
http://homeauto.does-it.net powered by gadgets from m.nu
mr.f
Wannabe
Inlägg: 17
Blev medlem: 06 sep 2012, 23:27
Ort: Borås

Re: Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok

Inlägg av mr.f » 19 sep 2012, 23:33

mwd123 skrev:Hej

mr.f, jag antar att du uppdaterade tellstick net direkt du fick den? till v4 eller vilken det var som var senaste.

jag ser oxå iofs nu när jag kollar att mina 2 oregonsensorer inte uppdateras lika ofta som jenkinsbirden.. skumt.. jaja får hoppas de får ordning på detta i nästa uppdatering.
Det var redan v4 i den när jag köpte den, och det verkar inte finnas någon nyare än v4 att ladda ner från Telldus.

Har haft ena sensorn liggande på i några dygn nu och typiskt verkar vara att den är "död" i kanske ett halvt till ett dygn, sedan börjar den plötsligt uppdatera igen och kanske är igång ett antal timmar i bästa fall, sen är den borta ett halv dygn igen osv...
mr.f
Wannabe
Inlägg: 17
Blev medlem: 06 sep 2012, 23:27
Ort: Borås

Re: Tellstick Net och trådlös tempgivare, jag blir inte klok

Inlägg av mr.f » 19 sep 2012, 23:34

elf98 skrev:Telldusfolket är medvetna om problemen. Så klart vet jag inte när de har fixat en firmware som inte buggar ur så här, men jag hoppas att det blir snart.
Jag skickade in fråga till supporten och fick svaret att det inte var ett känt problem.
Skriv svar