IIS vill mäta och styra.

I detta forum hör diskussioner gällande teknik i största allmänhet och hemautomation i synnerhet hemma.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Dale
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 67
Blev medlem: 18 nov 2007, 10:38
Ort: Upplands Väsby / Älvdalen

IIS vill mäta och styra.

Inlägg av Dale » 18 nov 2007, 21:59

Hej

Jag kör IIS 5 på en Windows 2000 server och undrar om någon har nått tips hur jag ska göra för att styra Tellstick med den? Kommer att koppla in några tempgivare till datorn med. Sitter annars och knackar ASP på servern.
\\d
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5208
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Inlägg av elf98 » 18 nov 2007, 22:35

En bra början är antagligen att bekanta sig med: Tdtool.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Dale
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 67
Blev medlem: 18 nov 2007, 10:38
Ort: Upplands Väsby / Älvdalen

Inlägg av Dale » 18 nov 2007, 23:38

Har setat hela helgen med tdtool för att försöka få den att reagera från ett webbgränssnitt men inte lyckats. Funkar fint när man kör den från dos eller i en bat-fil men vill ha så man kan styra på och av från en databas och från ett webbgränssnitt. Nått gör jag säkert fel men vet inte vad. Blir ju lite smidigt när an kan knappra in dom helgerna man ska hem så pryttlarna slår på värmen innan och sen sköter lite lampor på och av beroende på solens upp och nedgång (infon finns i databasen).
\\d
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!
Dale
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 67
Blev medlem: 18 nov 2007, 10:38
Ort: Upplands Väsby / Älvdalen

Inlägg av Dale » 21 nov 2007, 13:56

Har testat lite men får det inte att funka riktigt. Skrev nedan i ASP-koden.

<%
set wshell = CreateObject("WScript.Shell")
wshell.run "c:\test.bat"
set wshell = nothing
%>

test.bat ser ut enligt nedan

c:\program\telldus\tdtool.exe --on 1

Kör jag bat-filen i dos eller dubbelklickar på den så funkar det klockrent men inte när man ska köra den via webservern vill den inte.

Testade även att i bat-filen skriva nedan
dir c:\ > c:\dir.txt

Testa köra den bat-filen från webservern och de funka.

Testade även nedan i ASP-koden och det fungerade.

<%
set wshell = CreateObject("WScript.Shell")
wshell.run "%COMSPEC% /C dir c:\ > c:\dir.txt", 0, TRUE
set wshell = nothing

set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
set fs = fso.openTextFile("c:\dir.txt", 1, TRUE)
response.write replace(replace(fs.readall,"<","<"),vbCrLf,"<br>")
fs.close: set fs = nothing: set fso = nothing
%>

La jag in "c:\program\telldus\tdtool.exe --on 1" eller "tdtool.exe --on 1" ist för "dir c:\ > c:\dir.txt" sluta prylarna å funka igen. Är det nått med tdtool? Att köra med ping, dir, tracert verkar funka bra men inte tdtool. :-(
\\d
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!
finkman
Wannabe
Inlägg: 22
Blev medlem: 02 nov 2006, 01:45
Ort: Linköping

Inlägg av finkman » 27 nov 2007, 13:33

Lär ju vara miljön som felar. När du själv testar bat-filen så kör du ju som din egna användare med dina sökvägar och liknande. När webservern försöker köra grejorna så är det ju dels webbserverns användare och garanterat en helt annan miljö med sökvägar osv. Förmodligen hittar inte tdtool sin konfigurations(fil?) eller har tillgång till sånt som gör att den fungerar när du kör den manuellt som din egna användare.

Har det inte löst sig än så prova att logga in och köra scriptet som webbserverns användare.
Dale
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 67
Blev medlem: 18 nov 2007, 10:38
Ort: Upplands Väsby / Älvdalen

Inlägg av Dale » 28 nov 2007, 00:35

Det jag inte blir klok på är att så mycket annat fungerar men iofs de som funkar är ju liksom med i Windows från början.

Kör jag "tdtool --list" från dosprompten eller om det ligger i bat-filen får jag upp följande i dosfönstret:
Number of devices: 4
1 Vardagsrum
2 Hall
3 Labb golv
4 Labb hylla

Kör jag "tdtool --list" via webben så får jag upp följande:
Number of devices: -1

Har testat de som finns på http://classicasp.aspfaq.com/general/ho ... m-asp.html och dom exemplen funkar fint och även om jag kör "tracert www.dn.se" eller dyligt.

Antingen går det inte eller så har jag missat nått totalt.
\\d
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!
Dale
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 67
Blev medlem: 18 nov 2007, 10:38
Ort: Upplands Väsby / Älvdalen

Inlägg av Dale » 06 dec 2007, 13:54

Har löst sig nu. :-)
\\d
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5208
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Inlägg av elf98 » 06 dec 2007, 18:18

Du får jättegärna dela med dig av lösningen!
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Dale
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 67
Blev medlem: 18 nov 2007, 10:38
Ort: Upplands Väsby / Älvdalen

Inlägg av Dale » 06 dec 2007, 22:01

Kort e de ett VBScript som körs en gång i minuten som kollar i databasen vilket läge pryttlarna ska stå i. Via ett webb formulär så kan jag se aktuell status samt slå på och stänga av å lägga in tider, datum å så vidare. Kanske inte snyggaste lösningen å så blir de iofs en fördröjning på max en minut men de funkar iaf för de jag ska använda pryttlarna till.
\\d
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!
Skriv svar