Tips på 1-wire magnetsensor?

I detta forum hör diskussioner gällande teknik i största allmänhet och hemautomation i synnerhet hemma.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Raul
Wannabe
Inlägg: 14
Blev medlem: 25 maj 2013, 11:02
Ort: Sverige

Tips på 1-wire magnetsensor?

Inlägg av Raul » 06 sep 2013, 19:23

Har fått en idé om att sätta en magnetsensor på min robotklippare för att kunna skicka ett larm om den inte återgått till laddningsstationen inom en timme, detta främst för att kunna upptäcka om den stannat ute i trädgården, vilket brukar hända speciellt nu på hösten när den fastnar på nedfallna äpplen och dylikt. Är det någon som gjort något liknande och kan tipsa om en bra och liten magnetsensor som helst är väderskyddad?
Användarvisningsbild
Plutonium
Moderator
Inlägg: 1243
Blev medlem: 04 jan 2008, 02:34
Ort: Nossebro
Kontakt:

Re: Tips på 1-wire magnetsensor?

Inlägg av Plutonium » 07 sep 2013, 21:12

Tror detta kan vara lösningen för dig.
http://www.temperatur.nu/forum/post2023 ... 406#p20238
http://essunga.org
Moderator - Temperatur.nu
Raul
Wannabe
Inlägg: 14
Blev medlem: 25 maj 2013, 11:02
Ort: Sverige

Re: Tips på 1-wire magnetsensor?

Inlägg av Raul » 11 sep 2013, 14:22

Det är något jag får kolla närmare på, tack! En annan lösning jag funderar på är att kanske använda en Fibaro door sensor för detta.
Hoffan
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 350
Blev medlem: 13 maj 2007, 22:46
Ort: Mölndal

Re: Tips på 1-wire magnetsensor?

Inlägg av Hoffan » 11 sep 2013, 16:13

Eller så bygger du en egen trådlös sensor

Fast nu vet jag inte om du kör Vera eller HC2
Raul
Wannabe
Inlägg: 14
Blev medlem: 25 maj 2013, 11:02
Ort: Sverige

Re: Tips på 1-wire magnetsensor?

Inlägg av Raul » 12 sep 2013, 10:47

Hoffan skrev:Eller så bygger du en egen trådlös sensor

Fast nu vet jag inte om du kör Vera eller HC2
Kör med razberry, funderar på att byta till en Vera Lite eller HC2. Med bygga egen sensor menar du liknande de som finns beskrivna här http://code.mios.com/trac/mios_arduino-sensor/ där det även finns en plugin för Vera?
Användarvisningsbild
bruka
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 283
Blev medlem: 12 nov 2007, 13:48
Ort: Delsbo

Re: Tips på 1-wire magnetsensor?

Inlägg av bruka » 12 sep 2013, 11:29

Jag har också funderat på det där också för att veta vad klipparen gör, borde gå att ta det via strömförbrukningen, vet ju att min drar lite olika, om den laddar, eller står i standby eller är ute och klipper. Då slipper man kabeldragning ut till klipparen.
Visst går det att mäta strömförbrukning med Zwave som du har?
Hoffan
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 350
Blev medlem: 13 maj 2007, 22:46
Ort: Mölndal

Re: Tips på 1-wire magnetsensor?

Inlägg av Hoffan » 12 sep 2013, 13:27

Raul skrev:
Hoffan skrev:Eller så bygger du en egen trådlös sensor

Fast nu vet jag inte om du kör Vera eller HC2
Kör med razberry, funderar på att byta till en Vera Lite eller HC2. Med bygga egen sensor menar du liknande de som finns beskrivna här http://code.mios.com/trac/mios_arduino-sensor/ där det även finns en plugin för Vera?
Ja stämmer... Dessa har jag testat...
Raul
Wannabe
Inlägg: 14
Blev medlem: 25 maj 2013, 11:02
Ort: Sverige

Re: Tips på 1-wire magnetsensor?

Inlägg av Raul » 12 sep 2013, 17:39

bruka skrev:Jag har också funderat på det där också för att veta vad klipparen gör, borde gå att ta det via strömförbrukningen, vet ju att min drar lite olika, om den laddar, eller står i standby eller är ute och klipper. Då slipper man kabeldragning ut till klipparen.
Visst går det att mäta strömförbrukning med Zwave som du har?
Ja det går ju att mäta förbrukningen med exempelvis en fibaro wall plug, dock borde ju förbrukningen gå ner till noll även vid de tillfällen då klipparen står i laddstationen med fulladdat batteri i viloläge så det kanske inte är en helt säker metod att kolla status på den?
Användarvisningsbild
bruka
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 283
Blev medlem: 12 nov 2007, 13:48
Ort: Delsbo

Re: Tips på 1-wire magnetsensor?

Inlägg av bruka » 12 sep 2013, 18:09

Nu har jag bara mätt med en billig väggplugg men den visar 13 w när klipparen jobbar, 20 vid standby och 31 när den laddar men det kanske är för små skillnader för att det ska gå lätt att mäta.
Jag har en gammal G1:a med transformator, de nyare kanske drar mindre.
clafa
Wannabe
Inlägg: 10
Blev medlem: 08 jan 2014, 21:30
Ort: Lund

Re: Tips på 1-wire magnetsensor?

Inlägg av clafa » 01 jun 2015, 09:04

bruka skrev:Nu har jag bara mätt med en billig väggplugg men den visar 13 w när klipparen jobbar, 20 vid standby och 31 när den laddar men det kanske är för små skillnader för att det ska gå lätt att mäta.
Jag har en gammal G1:a med transformator, de nyare kanske drar mindre.
Använder du dig av detta? jag funderar på något liknande...
Användarvisningsbild
bruka
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 283
Blev medlem: 12 nov 2007, 13:48
Ort: Delsbo

Re: Tips på 1-wire magnetsensor?

Inlägg av bruka » 01 jun 2015, 16:38

clafa skrev:
Använder du dig av detta? jag funderar på något liknande...
Nä det har inte blivit av ännu.
Skriv svar