Husdata.se's H50 interface, några som använder?

I detta forum hör diskussioner gällande teknik i största allmänhet och hemautomation i synnerhet hemma.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av CirruZZ » 18 sep 2016, 11:17

Jag har precis köpt och kopplat in ett H50 interface till min värmepump. Det är ett interface som bygger på en RPi, PnP och loggning till Husdata.se.

Nyfiken på om det är några här på forumet som använder det. Vore kul att dela erfarenheter. :D Har börjat pilla lite på den för att komma åt värden direkt från den.

Produktsida http://www.husdata.se/produkter.asp?prodid=28
IMG_20160918_110741.jpg
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
rogerthn
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 75
Blev medlem: 06 mar 2008, 22:25
Ort: Trollhättan

Re: Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av rogerthn » 18 sep 2016, 18:48

Då är vi minst 2 :D
Startar med rad som nedan i roots crontab

Kod: Markera allt

@reboot /usr/bin/screen -fa -d -m -S rcLocal /usr/local/bin/rc.local.sh
innehållet i /usr/local/bin/rc.local.sh

Kod: Markera allt

#!/bin/bash
echo $0 started `date +%Y-%m-%d\ %H:%M:%S` >> /home/pi/rc.local.log
cd /home/pi
python statlink.py
/sbin/reboot
echo $0 done `date +%Y-%m-%d\ %H:%M:%S` >> /home/pi/rc.local.log
Jag kan alltså logga in med ssh och göra

Kod: Markera allt

sudo screen -r rcLocal
för att se vad som händer :lol:
Har dock inte vågat mig på att hacka statlink.py ännu men tanken är att spara data i MySQL
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av CirruZZ » 18 sep 2016, 19:22

Kul! en till, YES! Då ska vi kunna koka ihop något tycker jag.

Spännande, har inte provat det du skriver, ska göra det.

Vad jag har gjort hittils, bara exprement, är att lägga till så statlink.py skriver ut till en txt fil en gång i minuten, och sen kan jag läsa den txt filen.

Jag har lagt till följande på rad 351 i statlink

Kod: Markera allt

        ########## Custom CODE start ##########
        f = "/home/pi/data.txt"
        # Open a file
        fo = open(f, "w")
        fo.write(s)
        # Close opend file
        fo.close()
        ########## Custom CODE end ############
sen har jag extract.sh med ett argument (adress) så får man ut värdet i "RAW" format

Kod: Markera allt

#!/bin/bash

Data=`cat data.txt`

#######################
# Function to "strip out" wanted info
StripInfo(){
	s=${Data#*$1}  # Trim away before
	s=${s%%$2*}		# Trim away after
	echo $s
}
#######################

echo $(StripInfo "<ID>$1</ID><SID>50</SID><Value>" "<\/Value>")

Kod: Markera allt

pi@raspberrypi:~ $ ./extract.sh 0001
251
Det är så långt jag kommit. Tanken är att logga in från min loggdator via ssh och hämta värden.

Går säkert att göra på något annat sätt. Vore kul att kunna komma fram till något praktiskt gemensamt.
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
rogerthn
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 75
Blev medlem: 06 mar 2008, 22:25
Ort: Trollhättan

Re: Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av rogerthn » 19 sep 2016, 19:34

Tackar!
En bra start för att kunna använda t.ex. https://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/load-xml.html
rogerthn
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 75
Blev medlem: 06 mar 2008, 22:25
Ort: Trollhättan

Re: Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av rogerthn » 20 sep 2016, 19:36

Steg 1 eller jag kanske skall säga steg 0 avklarat :lol:
Jag har en MySQL-server sedan tidigare med data från Windows Statlink i databas husdata

Anslut med

Kod: Markera allt

mysql --local-infile -h aaa.bbb.ccc.ddd -u StatLink -p husdata
OBS --local-infile för att det skulle fungera för min del

Skapa tabell test01 och läs in data.txt, SID=50 för alla mina rader så det skippar vi.

Kod: Markera allt

create table test01 ( ID text, Value text, created TIMESTAMP);
LOAD XML LOCAL INFILE 'data.txt' INTO TABLE test01 ROWS IDENTIFIED BY '<StatItem>';
Resultat från select * from test01; :o

Kod: Markera allt

+------+-------+---------------------+
| ID   | Value | created             |
+------+-------+---------------------+
| 0001 | 330   | 2016-09-20 19:04:35 |
| 0002 | 410   | 2016-09-20 19:04:35 |
| 0005 | 280   | 2016-09-20 19:04:35 |
| 0006 | 250   | 2016-09-20 19:04:35 |
| 0007 | 170   | 2016-09-20 19:04:35 |
| 0008 | 200   | 2016-09-20 19:04:35 |
| 0009 | 450   | 2016-09-20 19:04:35 |
| 0012 | 150   | 2016-09-20 19:04:35 |
| 3104 | 0     | 2016-09-20 19:04:35 |
| 8105 | 0     | 2016-09-20 19:04:35 |
| 0107 | 0     | 2016-09-20 19:04:35 |
| 3109 | 110   | 2016-09-20 19:04:35 |
| 3110 | 0     | 2016-09-20 19:04:35 |
| 0111 | 440   | 2016-09-20 19:04:35 |
| 2201 | 10    | 2016-09-20 19:04:35 |
| 0203 | 200   | 2016-09-20 19:04:35 |
| 2204 | 20    | 2016-09-20 19:04:35 |
| 0205 | 380   | 2016-09-20 19:04:35 |
| 0208 | 600   | 2016-09-20 19:04:35 |
| 1A01 | 0     | 2016-09-20 19:04:35 |
| 1A02 | 0     | 2016-09-20 19:04:35 |
| 1A03 | 0     | 2016-09-20 19:04:35 |
| 1A04 | 0     | 2016-09-20 19:04:35 |
| 1A06 | 0     | 2016-09-20 19:04:35 |
| 1A07 | 60    | 2016-09-20 19:04:35 |
| 1A20 | 0     | 2016-09-20 19:04:35 |
+------+-------+---------------------+
26 rows in set (0.00 sec)
Vore ju inte fel att kunna använda sig av <Time> från data.txt :?:

Nu gäller det att klura ut vad dom olika ID är för något :?: :?:
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av CirruZZ » 22 sep 2016, 20:54

När det gäller Sql så har jag inte så mycket att komma med, jag avser att använda OpenHAB för loggning senare.
rogerthn skrev: Nu gäller det att klura ut vad dom olika ID är för något :?: :?:
Kolla den här.... http://www.husdata.se/Download/o309fq2j ... 010.28.pdf I slutet finns en komplett lista. :wink:
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
rogerthn
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 75
Blev medlem: 06 mar 2008, 22:25
Ort: Trollhättan

Re: Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av rogerthn » 22 sep 2016, 21:31

Se där 8)
Dock stämmer det inte till 100%, jag har Firmware: 1029 och filen verkar vara för Firmware: 1028.
Vi får se om Peter svarar på min fråga http://forum.husdata.se/viewtopic.php?f=40&p=1302#p1302
rogerthn
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 75
Blev medlem: 06 mar 2008, 22:25
Ort: Trollhättan

Re: Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av rogerthn » 23 sep 2016, 21:54

Då lagras data varje minut, återstår "bara" att fixa en bra sida :lol:
https://www.rogerthn.se/heatpumpTEST/
Alve
Wannabe
Inlägg: 9
Blev medlem: 06 apr 2014, 23:27
Ort: Saltsjö-boo

Re: Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av Alve » 07 okt 2016, 20:12

Jag kör med husdatas interface direkt till Domoticz och har gjort i ett par år funkar grymt bra. Allt loggas snyggt och prydligt i Domoticz.


Skickat från min iPad med Tapatalk
rogerthn
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 75
Blev medlem: 06 mar 2008, 22:25
Ort: Trollhättan

Re: Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av rogerthn » 07 okt 2016, 21:04

Alve skrev:Jag kör med husdatas interface direkt till Domoticz och har gjort i ett par år funkar grymt bra. Allt loggas snyggt och prydligt i Domoticz.
Låter intressant!
Är det en H50?
Hur har du kopplat in den, H50 och Domoticz på samma PI?
Vilken "Device Type" använder du i Domoticz?
Alve
Wannabe
Inlägg: 9
Blev medlem: 06 apr 2014, 23:27
Ort: Saltsjö-boo

Re: Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av Alve » 07 okt 2016, 21:47

Nej. Jag köpte denna http://www.husdata.se/produkter.asp?prodid=4 men kan inte tänka mig att H50 kommunicerar på något annat sätt. Sen är det bara koppla till Pien å lägga till Rego hårdvaran i Domoticz sen trillar alla värden in. Tex [IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/2016100 ... 79261b.png[/IMG]
Vill du testa borde det väl bara vara att byta SDkort i Pien till ett med Domoticz. Gillar du det inte är det ju bara stoppa i Husdata kortet och köra deras lösning.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Alve
Wannabe
Inlägg: 9
Blev medlem: 06 apr 2014, 23:27
Ort: Saltsjö-boo

Re: Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av Alve » 07 okt 2016, 21:56

Kanske skall tillägga att det bara funkar på Rego 6XX.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
rogerthn
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 75
Blev medlem: 06 mar 2008, 22:25
Ort: Trollhättan

Re: Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av rogerthn » 08 okt 2016, 09:09

Alve skrev:Kanske skall tillägga att det bara funkar på Rego 6XX.
OK, innebär ju att vi behöver byta värmepump :wink:
Alve
Wannabe
Inlägg: 9
Blev medlem: 06 apr 2014, 23:27
Ort: Saltsjö-boo

Re: Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av Alve » 08 okt 2016, 09:13

rogerthn skrev:
Alve skrev:Kanske skall tillägga att det bara funkar på Rego 6XX.
OK, innebär ju att vi behöver byta värmepump :wink:
Det är det värt Bild
Såg bara på första bilden i tråden att det var en Rego 6XX.


Skickat från min iPad med Tapatalk
rogerthn
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 75
Blev medlem: 06 mar 2008, 22:25
Ort: Trollhättan

Re: Husdata.se's H50 interface, några som använder?

Inlägg av rogerthn » 08 okt 2016, 09:33

Tveksamt om jag är beredd att spendera några 10k bara för att få möjlighet att inkludera värmepumpen i min Domoticz :lol:
Efter hjälp av CirruZZ så lagrar jag minutdata i MySQL och kan analysera för att t.ex. se om effektiviteten på min Thermia Diplomat försämrats.
Men jag kommer absolut att ha med möjligheten att ansluta till Domoticz som en parameter när det är dags att byta 8)
Skriv svar