Lägga till temp-sensor i Domoticz

I detta forum hör diskussioner gällande teknik i största allmänhet och hemautomation i synnerhet hemma.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
gnagis
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 82
Blev medlem: 14 maj 2009, 10:08
Ort: Stockholm

Lägga till temp-sensor i Domoticz

Inlägg av gnagis » 21 okt 2016, 18:34

Jag har lyckats lägga till min Tellstick i Domoticz, men hur registrerar jag en trådlös temp-sensor ?
Användarvisningsbild
Plutonium
Moderator
Inlägg: 1243
Blev medlem: 04 jan 2008, 02:34
Ort: Nossebro
Kontakt:

Re: Lägga till temp-sensor i Domoticz

Inlägg av Plutonium » 22 okt 2016, 18:15

Under Setup/Devices dyker de upp automatiskt. Och bor man i stan så kan det vara fler enheter som ligger och sänder, då kan det vara bra att ta sin och lägga den i frysen så ser man vilken enhet som dippar.
http://essunga.org
Moderator - Temperatur.nu
gnagis
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 82
Blev medlem: 14 maj 2009, 10:08
Ort: Stockholm

Re: Lägga till temp-sensor i Domoticz

Inlägg av gnagis » 29 okt 2016, 18:08

Förmodligen så är det nåt jag inte fattar och har missat.
Jag tankade ner Domoticz-image för RaspberryPi och brände det till ett SD-kort
Efter uppstart så körde jag apt-get update och apt-get upgrade.
Även kört igenom lite konfigurering i raspi-config.
Sen surfade jag in på pajen och då får jag upp Domoticz sidan.
Lade till Tellstick i konfigen och därefter har jag kört fast . . .
Nu kom jag på att visst måste man väl även lägga till Telldus å så ? (hur gör jag ?)
redina
Wannabe
Inlägg: 15
Blev medlem: 23 jul 2012, 22:00
Ort: Uppsala

Re: Lägga till temp-sensor i Domoticz

Inlägg av redina » 29 okt 2016, 21:44

Du måste lägga till Stickan under hardware.
gnagis
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 82
Blev medlem: 14 maj 2009, 10:08
Ort: Stockholm

Re: Lägga till temp-sensor i Domoticz

Inlägg av gnagis » 30 okt 2016, 07:46

Det är redan gjort
gnagis
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 82
Blev medlem: 14 maj 2009, 10:08
Ort: Stockholm

Re: Lägga till temp-sensor i Domoticz

Inlägg av gnagis » 06 nov 2016, 18:29

Jag ser några av mina trådlösa tempgivare när jag via putty kör "tdtool --list" men inget dyker upp i Domoticz.
HobbesApps
Wannabe
Inlägg: 8
Blev medlem: 18 nov 2016, 11:23
Ort: Simrishamn

Re: Lägga till temp-sensor i Domoticz

Inlägg av HobbesApps » 15 jan 2017, 21:55

gnagis
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 82
Blev medlem: 14 maj 2009, 10:08
Ort: Stockholm

Re: Lägga till temp-sensor i Domoticz

Inlägg av gnagis » 27 jun 2017, 14:54

Eftersom jag ser sensorerna när jag kör "tdtoll --list" så borde väl Tellstick support vara ok ?
Ska man lägga in sensorerna i tellstick.conf filen för att dom ska synas i Domoticz ?
redtop
Wannabe
Inlägg: 12
Blev medlem: 23 jan 2017, 18:41
Ort: Sthlm

Re: Lägga till temp-sensor i Domoticz

Inlägg av redtop » 03 mar 2018, 08:51

Fick du nån ordning på det här? Försöker göra samma sak själv (lägga till en tempsensor) men bergriper inte hur jag ska gå till väga.
Skriv svar