Cotech uttag och Domoticz

I detta forum hör diskussioner gällande teknik i största allmänhet och hemautomation i synnerhet hemma.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Quart
Moderator
Inlägg: 558
Blev medlem: 17 jun 2007, 21:14
Ort: Hindås
Kontakt:

Cotech uttag och Domoticz

Inlägg av Quart » 10 jan 2017, 11:50

Har köpt detta uttag http://www.clasohlson.com/se/Fjärrström ... me/36-6013
Skall styra motorvärmaren till bilen.
Hittar dock inte Cotech som en typ i Domoticz, nån som vet vad man kan välja istället ?
bonterra
Wannabe
Inlägg: 12
Blev medlem: 17 aug 2016, 13:35
Ort: Ankeborg

Re: Cotech uttag och Domoticz

Inlägg av bonterra » 10 jan 2017, 20:40

Vad har du för basenhet? Tellstick i någon version eller Rfxtrx?

Tyvärr är stödet för 433 MHz i Domoticz "något bristfälligt" för att uttrycka sig milt, iaf om du använder Tellstick (osäker på hur bra Rfxtrx fungerar). Det går att komma runt det men det är en del jobb (googla på "Domoticz 433 Node Red MQTT" så förstår du vad jag menar)
Quart
Moderator
Inlägg: 558
Blev medlem: 17 jun 2007, 21:14
Ort: Hindås
Kontakt:

Cotech uttag och Domoticz

Inlägg av Quart » 10 jan 2017, 20:53

Tack för ditt svar. Jag använder en rfxcom USB adapter. Kan man få det att funka eller skall jag köpa nåt annat uttag?
stewed
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 21 mar 2014, 21:03
Ort: Västerås

Re: Cotech uttag och Domoticz

Inlägg av stewed » 13 jan 2017, 19:51

RFXtrx433E ska i alla fall stöda Cotech Smarthome med Ext2-firmware version 1013:

http://www.rfxcom.com/epages/78165469.s ... /Downloads

Vet dock inte om det måste finnas speciellt stöd i Domoticz också för att det ska fungera. Men se till att du har rätt firmware, aktivera protokoll Lighting4 + AC i Domoticz och testa.
HobbesApps
Wannabe
Inlägg: 8
Blev medlem: 18 nov 2016, 11:23
Ort: Simrishamn

Re: Cotech uttag och Domoticz

Inlägg av HobbesApps » 15 jan 2017, 20:53

Uppdatera till senaste beta-releasen av Domoticz med.
Quart
Moderator
Inlägg: 558
Blev medlem: 17 jun 2007, 21:14
Ort: Hindås
Kontakt:

Re: Cotech uttag och Domoticz

Inlägg av Quart » 16 jan 2017, 14:09

har lagt in senaste beta av Domoticz men får inte upp valet cotech
Edit 14:20:
Har nu flashat in nya FW
Hoppas det blev rätt.
Men får fortfarande inte upp cotech som ett val över on/off enheter
Förut stod det Mode 64 nu ser det ut så här:
Bilagor
rfxcom.JPG
stewed
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 21 mar 2014, 21:03
Ort: Västerås

Re: Cotech uttag och Domoticz

Inlägg av stewed » 16 jan 2017, 17:48

Testa att välja brytartypen "AC" eller "Lighting4" (som enligt Rfxtrx-manualen är namnen på protokollen som Cotech använder).

Det ser ut som att du har installerat Type1-firmwaret som är till Rfxtrx (utan E på slutet). Har du en Rfxtrx433 eller en Rfxtrx433E?
Quart
Moderator
Inlägg: 558
Blev medlem: 17 jun 2007, 21:14
Ort: Hindås
Kontakt:

Re: Cotech uttag och Domoticz

Inlägg av Quart » 16 jan 2017, 22:05

Jag har rfxtrx433, den är ett par år gammal
HobbesApps
Wannabe
Inlägg: 8
Blev medlem: 18 nov 2016, 11:23
Ort: Simrishamn

Re: Cotech uttag och Domoticz

Inlägg av HobbesApps » 16 jan 2017, 22:11

Ser ut som om man behöver den nyare Rfxtrx433E enligt användarmanualen..
Quart
Moderator
Inlägg: 558
Blev medlem: 17 jun 2007, 21:14
Ort: Hindås
Kontakt:

Re: Cotech uttag och Domoticz

Inlägg av Quart » 16 jan 2017, 22:13

Blir att köpa en annan ip44 uttag istället, blir billigare ;-) nån som vill köpa en helt ny Cotech ip44 uttag ?
JohanHem
Inlägg: 1
Blev medlem: 18 nov 2018, 14:08

Re: Cotech uttag och Domoticz

Inlägg av JohanHem » 18 nov 2018, 14:12

För de som söker svar på detta så ska man använda Lighting 5 och KANGTAI som protokoll om man har en fxcom.
Quart
Moderator
Inlägg: 558
Blev medlem: 17 jun 2007, 21:14
Ort: Hindås
Kontakt:

Re: Cotech uttag och Domoticz

Inlägg av Quart » 30 sep 2019, 19:19

JohanHem skrev:
18 nov 2018, 14:12
För de som söker svar på detta så ska man använda Lighting 5 och KANGTAI som protokoll om man har en fxcom.
Vet du om detta gäller fortfarande ? Hittar nämligen inte Lightning 5 och KANGTAi numera i Domoticz
Skriv svar