Sida 1 av 1

Cotech uttag och Domoticz

Postat: 10 jan 2017, 11:50
av Quart
Har köpt detta uttag http://www.clasohlson.com/se/Fjärrström ... me/36-6013
Skall styra motorvärmaren till bilen.
Hittar dock inte Cotech som en typ i Domoticz, nån som vet vad man kan välja istället ?

Re: Cotech uttag och Domoticz

Postat: 10 jan 2017, 20:40
av bonterra
Vad har du för basenhet? Tellstick i någon version eller Rfxtrx?

Tyvärr är stödet för 433 MHz i Domoticz "något bristfälligt" för att uttrycka sig milt, iaf om du använder Tellstick (osäker på hur bra Rfxtrx fungerar). Det går att komma runt det men det är en del jobb (googla på "Domoticz 433 Node Red MQTT" så förstår du vad jag menar)

Cotech uttag och Domoticz

Postat: 10 jan 2017, 20:53
av Quart
Tack för ditt svar. Jag använder en rfxcom USB adapter. Kan man få det att funka eller skall jag köpa nåt annat uttag?

Re: Cotech uttag och Domoticz

Postat: 13 jan 2017, 19:51
av stewed
RFXtrx433E ska i alla fall stöda Cotech Smarthome med Ext2-firmware version 1013:

http://www.rfxcom.com/epages/78165469.s ... /Downloads

Vet dock inte om det måste finnas speciellt stöd i Domoticz också för att det ska fungera. Men se till att du har rätt firmware, aktivera protokoll Lighting4 + AC i Domoticz och testa.

Re: Cotech uttag och Domoticz

Postat: 15 jan 2017, 20:53
av HobbesApps
Uppdatera till senaste beta-releasen av Domoticz med.

Re: Cotech uttag och Domoticz

Postat: 16 jan 2017, 14:09
av Quart
har lagt in senaste beta av Domoticz men får inte upp valet cotech
Edit 14:20:
Har nu flashat in nya FW
Hoppas det blev rätt.
Men får fortfarande inte upp cotech som ett val över on/off enheter
Förut stod det Mode 64 nu ser det ut så här:

Re: Cotech uttag och Domoticz

Postat: 16 jan 2017, 17:48
av stewed
Testa att välja brytartypen "AC" eller "Lighting4" (som enligt Rfxtrx-manualen är namnen på protokollen som Cotech använder).

Det ser ut som att du har installerat Type1-firmwaret som är till Rfxtrx (utan E på slutet). Har du en Rfxtrx433 eller en Rfxtrx433E?

Re: Cotech uttag och Domoticz

Postat: 16 jan 2017, 22:05
av Quart
Jag har rfxtrx433, den är ett par år gammal

Re: Cotech uttag och Domoticz

Postat: 16 jan 2017, 22:11
av HobbesApps
Ser ut som om man behöver den nyare Rfxtrx433E enligt användarmanualen..

Re: Cotech uttag och Domoticz

Postat: 16 jan 2017, 22:13
av Quart
Blir att köpa en annan ip44 uttag istället, blir billigare ;-) nån som vill köpa en helt ny Cotech ip44 uttag ?

Re: Cotech uttag och Domoticz

Postat: 18 nov 2018, 14:12
av JohanHem
För de som söker svar på detta så ska man använda Lighting 5 och KANGTAI som protokoll om man har en fxcom.

Re: Cotech uttag och Domoticz

Postat: 30 sep 2019, 19:19
av Quart
JohanHem skrev:
18 nov 2018, 14:12
För de som söker svar på detta så ska man använda Lighting 5 och KANGTAI som protokoll om man har en fxcom.
Vet du om detta gäller fortfarande ? Hittar nämligen inte Lightning 5 och KANGTAi numera i Domoticz