Vilken webbkamera är bäst?

I detta forum hör diskussioner gällande teknik i största allmänhet och hemautomation i synnerhet hemma.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5208
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Vilken webbkamera är bäst?

Inlägg av elf98 » 05 dec 2008, 21:04

Jag behöver en bra och trådlös webbkamera som passar i alla lägen, vilken skall jag välja?

(Denna tråd är delad från projektbloggen "Övervakning av råttfällor". Eventuella knasiga hänvisningar till råttfällor har därför sin förklaring!
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5208
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Övervakning av råttfällor

Inlägg av elf98 » 08 dec 2008, 23:38

Råttfällor inhandlade!

Gällande webbkamera, vad tror ni om tex en Vivotek PZ7152 eller en Axis 207W? Vivotek-kameran har zoom och pan/tilt för en tusenlapp extra...

Tveksam om det blir några mus-snuff-filmer, men en bra webbkamera är ju alltid trevligt. Det vore ju rätt fräckt att övervaka terrariet med en pan/tilt kamera...
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
larky
Moderator
Inlägg: 1083
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Övervakning av råttfällor

Inlägg av larky » 09 dec 2008, 09:08

Jag har ett par (riktigt) gamla Axis 2100, fungerar utmärkt. Båda kamerorna verkar köra nån typ av linux 2.4 i grunden, så dom borde ju funka. Ingen erfarenhet av Vivitek, men pan/tilt/zoom låter lockande...iaf om man slipper en massa specialprogram för att styra den.
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5208
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Övervakning av råttfällor

Inlägg av elf98 » 09 dec 2008, 09:43

Vivotek verkar köra Linux den med, Pan/Zoom/tilt verkar styras via något plugin till Webbläsaren. Enligt manualen skall IE/FF stödjas.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Användarvisningsbild
Dowser
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 811
Blev medlem: 10 mar 2007, 09:44
Ort: Trosa
Kontakt:

Re: Övervakning av råttfällor

Inlägg av Dowser » 09 dec 2008, 10:15

Själv har jag några gammla Axis 200:or.
Vivotek klingar bra i mitt bakhuvud, frågan är om det bara är PTZ-delen som kräver plugin, eller om det även gäller video-biten.
Något jag verkligen gillar med Axis kameror är att de kan streama video utan plugin till de flesta browsers.

Finns det någon demo-site med Vivotek-kameran tillgänglig?

En annan kamera som är grymt sexig, men tyvärr inte trådlös är Axis 212, PTZ utan rörliga delar! :D
bjorktorp
Gillar hemautomation
Inlägg: 40
Blev medlem: 13 feb 2007, 13:55
Ort: Gistad

Re: Övervakning av råttfällor

Inlägg av bjorktorp » 09 dec 2008, 12:18

Dowser skrev:Finns det någon demo-site med Vivotek-kameran tillgänglig?
http://www.vivotek.com/products/live_demo.php kanske?

/Roger
Användarvisningsbild
Dowser
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 811
Blev medlem: 10 mar 2007, 09:44
Ort: Trosa
Kontakt:

Re: Övervakning av råttfällor

Inlägg av Dowser » 09 dec 2008, 12:46

*skäms* :oops:

Såg ju helt okej ut!
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5208
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Övervakning av råttfällor

Inlägg av elf98 » 09 dec 2008, 12:51

Hm... Jag får inte någon av demolänkarna att fungera, varken i IE eller FF... Kanske beror på min slöa 3G-anslutning.

Får ni PZ7151-kameran att fungera i FF?
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Användarvisningsbild
bruka
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 283
Blev medlem: 12 nov 2007, 13:48
Ort: Delsbo

Re: Övervakning av råttfällor

Inlägg av bruka » 09 dec 2008, 12:55

Jodå jag kör Firefox och fick fram bild men det gick segt...
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: Övervakning av råttfällor

Inlägg av CirruZZ » 09 dec 2008, 15:12

För mig funkar det med i FF men som sagt, lite segt.

Vart hittar man en sån i Sverige till bra pris?
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
larky
Moderator
Inlägg: 1083
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

move

Inlägg av larky » 09 dec 2008, 15:39

Funkar fint i min vmware-ade ubuntu på jobbet, lite seg, men kamerastackaren står ju i Taiwan... Kul att man kunde ha sparade positioner!
Användarvisningsbild
Dowser
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 811
Blev medlem: 10 mar 2007, 09:44
Ort: Trosa
Kontakt:

Re: Övervakning av råttfällor

Inlägg av Dowser » 09 dec 2008, 16:26

Funkade fint för mig i FF, men när jag nu kom tillbaka och kollade i fliken så mådde den inte alls lika bra, trots reload av sidan etc. så ville den inte vara med igen. Visar bara den senaste bilden hur jag än gör. (En grynig bild på den nedfällda dörren, inte alls lika skarp som innan, och kan inte röra sig)
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5208
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Övervakning av råttfällor

Inlägg av elf98 » 09 dec 2008, 17:59

CirruZZ skrev:För mig funkar det med i FF men som sagt, lite segt.

Vart hittar man en sån i Sverige till bra pris?
Vad är bra pris?

De finns på deltaco för ca 4.3kkr + moms.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: Övervakning av råttfällor

Inlägg av CirruZZ » 09 dec 2008, 21:05

elf98 skrev: Vad är bra pris?

De finns på deltaco för ca 4.3kkr + moms.
Bra fråga....nästa! :) Skämt åsidå, kanske ska säga, bland dom billigare i Svreige.

Ok, så pass, det är ju ganska mycket för en "leksak". :roll:
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5208
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Vilken webbkamera är bäst?

Inlägg av elf98 » 15 dec 2008, 22:31

Och det blev en Vivotek PZ7152

http://elf98.dyndns.org:8080

username: guest
password: <inget lösenord>

Kameran är bara på när jag är hemma och jobbar...
Senast redigerad av 1 elf98, redigerad totalt 16 gånger.
Anledning: Tagit bort lösenordet
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Skriv svar