LCD controler och Display, felsöka?!

I detta forum hör diskussioner gällande teknik i största allmänhet och hemautomation i synnerhet hemma.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1619
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

LCD controler och Display, felsöka?!

Inlägg av CirruZZ » 25 jan 2009, 19:33

Jag sitter och pillar med min LCD display som bäst men får inte igång den. Själva controlern kommer upp som den ska och jag kan tända och släcka bakgrundsbelysnginen via 1wire nätet, men när jag försöker skicka text till den så händer det inget, inget kommer upp på displayen. Är det displayen i sig som är boven (trasig) då? Skall jag försöka att få tag i en annan display och testa? Finns det något mer jag kan testa för att få fram text?! :roll:
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
larky
Moderator
Inlägg: 1049
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: LCD controler och Display, felsöka?!

Inlägg av larky » 25 jan 2009, 19:58

Får du igång belysningen?

(echo 1 > /dev/1wire/FF.9C0300000100/backlight)
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1619
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: LCD controler och Display, felsöka?!

Inlägg av CirruZZ » 25 jan 2009, 20:00

larky skrev:Får du igång belysningen?

(echo 1 > /dev/1wire/FF.9C0300000100/backlight)
Japp! Precis så
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
larky
Moderator
Inlägg: 1049
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: LCD controler och Display, felsöka?!

Inlägg av larky » 25 jan 2009, 20:04

Så lyset funkar men inte text? Kollat kontrastinställningen ?
Skicka en massa text först så att displayen inte är tom, skruva sen!
Niklas
Moderator
Inlägg: 1019
Blev medlem: 22 mar 2008, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: LCD controler och Display, felsöka?!

Inlägg av Niklas » 25 jan 2009, 20:23

Har du testat:
echo 1 > /mnt/1wire/FF.XXXXXXXXXXXX/LCDOn
?
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1619
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: LCD controler och Display, felsöka?!

Inlägg av CirruZZ » 25 jan 2009, 20:43

larky skrev:Så lyset funkar men inte text? Kollat kontrastinställningen ?
Skicka en massa text först så att displayen inte är tom, skruva sen!
Det har jag också testat, men verkar inte ge något. Dvs att först skicka text och sen ändra kontrasten. :roll:
Niklas skrev:Har du testat:
echo 1 > /mnt/1wire/FF.XXXXXXXXXXXX/LCDOn
?
Det där med LCDon är jag lite undrande över, vad är det jag stänger av / slår på, är det displayens interna controller? För det verkar ju inte beröra bakgrundsbelysningen, för den är fristående...eller?
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
Niklas
Moderator
Inlägg: 1019
Blev medlem: 22 mar 2008, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: LCD controler och Display, felsöka?!

Inlägg av Niklas » 25 jan 2009, 20:55

CirruZZ skrev:
larky skrev:Så lyset funkar men inte text? Kollat kontrastinställningen ?
Skicka en massa text först så att displayen inte är tom, skruva sen!
Det har jag också testat, men verkar inte ge något. Dvs att först skicka text och sen ändra kontrasten. :roll:
Niklas skrev:Har du testat:
echo 1 > /mnt/1wire/FF.XXXXXXXXXXXX/LCDOn
?
Det där med LCDon är jag lite undrande över, vad är det jag stänger av / slår på, är det displayens interna controller? För det verkar ju inte beröra bakgrundsbelysningen, för den är fristående...eller?
Du stänger av och sätter på textvisningen typ.
Ett kommando för själva belysningen och ett för själva displayen. :)
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1619
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: LCD controler och Display, felsöka?!

Inlägg av CirruZZ » 25 jan 2009, 21:17

Som sagt allt det där funkar, bara att få ut texten som är kvar, typ pricken över i't. :shock: Det skumma är att jag inte kan lista ut vad som är fel, men just det att allt annat funkar men inte displayen, ger mig en känsla av att det är displayens controler som inte lirar. Alternativt så är det min koppling mellan displayen och 1wire LCD controlern, jag har lödit trådar där i mellan och stuckit in dom i controllern, men jag har kollat säkert 20 ggr att dom sitter i som dom ska. :(
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5191
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: LCD controler och Display, felsöka?!

Inlägg av elf98 » 25 jan 2009, 22:55

Och du har justerat konstrasten?
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1619
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: LCD controler och Display, felsöka?!

Inlägg av CirruZZ » 25 jan 2009, 23:33

elf98 skrev:Och du har justerat konstrasten?
Ja...har skruvat den där lilla potentiometern fram och tillbaka samtidigt som jag kollat på displayen ( och först skickat text till den...) :(

Tack ändå alla hjälpsamma själar! :wink: Blir nog till att köpa en ny LCD från Erik. Obs...han har inte sålt den som jag har nu (som inte funkar), den hittade jag på Tradera för länge sen, det kanske är det som är felet! :shock:

Of topic, Erik, när får du in mer kabel :?:
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5191
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: LCD controler och Display, felsöka?!

Inlägg av elf98 » 25 jan 2009, 23:36

OT: Miss av mig, det ligger en mil kabel här...
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1619
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: LCD controler och Display, felsöka?!

Inlägg av CirruZZ » 25 jan 2009, 23:39

Gött, räkna med en "incomming" imorgon! :wink: För trött nu...sovdags, måndag imorgon :roll:
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1619
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: LCD controler och Display, felsöka?!

Inlägg av CirruZZ » 28 jan 2009, 22:49

Jaha då har man än en gång fått grejer från vår superba leverantör....ja ni vet vem! :wink:

Och mycket riktigt, det var min LCD display som var kass, för den från Erik funkade toppen! JIIIIPPPPPIIIIIII....jag säger som Fylking....ÄNTLIGEN!!!!! :D

Det jag märkte med den nya var att man klart och tydligt kan se skillnad i kontrasten även fast det inte är någon text skriven, något jag inte kunde se på den gamla, vad nu det kan bero på? :?
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
Skriv svar