Stationer slutar fungera.

Är något trasigt? Rapporterar en station konstant felaktiga temperaturer? Ge en så detaljerad beskrivning av vad som felar som möjligt, gärna med bilder/grafer.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
fr3D
Gillar hemautomation
Inlägg: 28
Blev medlem: 12 jan 2010, 20:25
Ort: Svärtinge

Stationer slutar fungera.

Inlägg av fr3D » 05 okt 2017, 02:34

Massor med stationer slutade uppdatera c:a kl 00:00 den 5 oktober.
etompau
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 246
Blev medlem: 15 feb 2014, 14:33
Ort: Skanör

Re: Stationer slutar fungera.

Inlägg av etompau » 05 okt 2017, 19:34

Japp det verkar ha varit ett avbrott någonstans i förbindelsen till Telldus servar i Falkenberg eller internt i deras system.
Jag kan se på mina lokala temp.loggningar att avbrottet ganska så exakt varade mellan 00:00 och till 05:00.
Finner ingen info om detta hos Telldus, ej heller hos deras hostingföretag Glesys.
fr3D
Gillar hemautomation
Inlägg: 28
Blev medlem: 12 jan 2010, 20:25
Ort: Svärtinge

Re: Stationer slutar fungera.

Inlägg av fr3D » 07 okt 2017, 18:48

Nu är det problem igen.
Användarvisningsbild
Plutonium
Moderator
Inlägg: 1243
Blev medlem: 04 jan 2008, 02:34
Ort: Nossebro
Kontakt:

Re: Stationer slutar fungera.

Inlägg av Plutonium » 07 okt 2017, 19:15

Vi jobbar på detta just nu.
http://essunga.org
Moderator - Temperatur.nu
Användarvisningsbild
Malmgren
Gillar hemautomation
Inlägg: 28
Blev medlem: 03 feb 2013, 16:47
Ort: Kölefors, Kinda

Re: Stationer slutar fungera.

Inlägg av Malmgren » 07 okt 2017, 19:49

Vet inte om det är samma fel jag har stött på här som ni redan arbetar på, men sedan 17:54 lyckas inte min station uppdatera sig, jag uppdaterar genom anrop till http://www.temperatur.nu/rapportera.php.

/Daniel
Användarvisningsbild
Plutonium
Moderator
Inlägg: 1243
Blev medlem: 04 jan 2008, 02:34
Ort: Nossebro
Kontakt:

Re: Stationer slutar fungera.

Inlägg av Plutonium » 07 okt 2017, 22:21

I och med att telldus-server gick ner ikväll som ni kanske märkte, så påverkade detta vår hantering av samtliga hämtningar av temperaturen ikväll oavsett om man nyttjar telldus eller ej.
Detta genererade i sin tur för många processer som gjorde att övriga systemet inte orkade med.

Nu ska det vara åtgärdat och rulla på som vanligt för övriga.
http://essunga.org
Moderator - Temperatur.nu
AlbinSunnanbo
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 03 maj 2013, 19:25
Ort: Stockholm

Re: Stationer slutar fungera.

Inlägg av AlbinSunnanbo » 24 dec 2017, 10:25

Helt plötsligt verkar slutade mitt script som rapporterar via curl att fungera i natt
Jag provade att köra rapporteringsurl:en via en browser och upptäckte att den gjorde redirect till https.
Jag ändrade http://www.temperatur.nu/rapportera.php till https://www.temperatur.nu/rapportera.php så började det funka igen.
jnse
Gillar hemautomation
Inlägg: 39
Blev medlem: 31 jan 2007, 05:39
Ort: Svappavaara

Re: Stationer slutar fungera.

Inlägg av jnse » 24 dec 2017, 10:51

Min temperatur.nu reporter la också av igår och har inte kommit igång än.
gluffis
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 30 aug 2017, 20:11

Re: Stationer slutar fungera.

Inlägg av gluffis » 24 dec 2017, 11:17

Samma här. Verkar som jag får tillbaks en 403, Forbidden på min GET uppdatering.

Output från tcpdump på min rapporteringsmaskin

Kod: Markera allt

08:40:09.477607 IP [local ip].47434 > 104.31.76.179.80: Flags [P.], seq 1:198, ack 1, win 457, length 197: HTTP: GET /rapportera.php?hash=[hash]&t=-0.37 HTTP/1.1
08:40:09.501492 IP 104.31.76.179.80 > [local ip].47434: Flags [.], ack 198, win 30, length 0
08:40:09.504886 IP 104.31.76.179.80 > [local ip].47434: Flags [.], seq 1:1461, ack 198, win 30, length 1460: HTTP: HTTP/1.1 403 Forbidden
Inte fipplat med mitt Perl skript alls, provade dock mot https idag men det fungerar precis lika illa.
sonnyboy
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 307
Blev medlem: 25 feb 2011, 21:59
Ort: Västerås

Re: Stationer slutar fungera.

Inlägg av sonnyboy » 24 dec 2017, 13:15

Jag får tillbaka "301" :( började i natt 00:55
BeyondMeasure 1.10
HomeCenter 2
Sun
Wannabe
Inlägg: 22
Blev medlem: 04 jan 2010, 10:46

Re: Stationer slutar fungera.

Inlägg av Sun » 24 dec 2017, 15:01

jnse skrev:Min temperatur.nu reporter la också av igår och har inte kommit igång än.
Även min "reporter" gick mer och efter omstart blinkar den grön men inget värde rapporteras in.
Försöker komma in på Er wiki men den ser ut att vara ner också.
http://wiki.temperatur.nu/index.php/Tem ... u_Reporter
____________________________________________________________________

Fick fram Googles cachelagrade version:
Blinkar grönt 1 gång per sekund: 2st temperatur har lästs in och boxen har kontakt med temperatur.nu
Användarvisningsbild
bruka
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 283
Blev medlem: 12 nov 2007, 13:48
Ort: Delsbo

Re: Stationer slutar fungera.

Inlägg av bruka » 24 dec 2017, 17:21

Problem med mina två mätpunkter också, både inatt och nu idag igen på eftermiddagen. Känns som att problemet ligger på temperatur.nu servern.
Juppe
Wannabe
Inlägg: 24
Blev medlem: 19 nov 2013, 16:43
Ort: Delsbo

Re: Stationer slutar fungera.

Inlägg av Juppe » 24 dec 2017, 23:55

Samma hos mig Tor.
Problemet måste ligga på servern.

/J
Juppe
Wannabe
Inlägg: 24
Blev medlem: 19 nov 2013, 16:43
Ort: Delsbo

Re: Stationer slutar fungera.

Inlägg av Juppe » 25 dec 2017, 07:52

Såg nu att flera ändrat till "https" istället i sin rapporterings URL och nu funkar det då jag ändrat min med.
jnse
Gillar hemautomation
Inlägg: 39
Blev medlem: 31 jan 2007, 05:39
Ort: Svappavaara

Re: Stationer slutar fungera.

Inlägg av jnse » 25 dec 2017, 09:44

Synd att det inte går att ställa in nåt i "Temperatur.nu Reportern", annars kanske jag hade fått igång min leverans av temperaturer också :(

Förhoppningsvis så blir felet åtgärdat snabbt :)
Skriv svar