Server nere?

Är något trasigt? Rapporterar en station konstant felaktiga temperaturer? Ge en så detaljerad beskrivning av vad som felar som möjligt, gärna med bilder/grafer.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Sun
Wannabe
Inlägg: 22
Blev medlem: 04 jan 2010, 10:46

Server nere?

Inlägg av Sun » 24 feb 2018, 17:09

Fick meddelande att min temperatur var nere men det ser ut som en server som gått ner, då det är många N/A just nu.
jnse
Gillar hemautomation
Inlägg: 39
Blev medlem: 31 jan 2007, 05:39
Ort: Svappavaara

Re: Server nere?

Inlägg av jnse » 24 feb 2018, 18:25

Jag har samma problem (Svappavaara/Sågstigen).
Måste vara fel på temperatur.nu, för mitt nät funkar då som vanligt.
För mig så står det så här, på webbsidan https://www.temperatur.nu/sagstigen.html
”Just nu kan vi inte hämta temperaturen i Svappavaara/Sågstigen! (Temperaturen har inte ändrats under för lång tid.)”
88F69CB6-13B5-4ED3-88C1-38F70A54DAFD.png
el93mon
Inlägg: 2
Blev medlem: 31 jan 2014, 17:19
Ort: Sverige

Re: Server nere?

Inlägg av el93mon » 24 feb 2018, 19:38

Sun skrev:Fick meddelande att min temperatur var nere men det ser ut som en server som gått ner, då det är många N/A just nu.
Jag har samma problem med https://www.temperatur.nu/nyby.html

Skickat från min Moto Z (2) via Tapatalk
Användarvisningsbild
Plutonium
Moderator
Inlägg: 1243
Blev medlem: 04 jan 2008, 02:34
Ort: Nossebro
Kontakt:

Re: Server nere?

Inlägg av Plutonium » 24 feb 2018, 23:51

Detta verkar vara generellt med temperatur reportern. Vi hoppas få igång det så snart som möjligt.
http://essunga.org
Moderator - Temperatur.nu
Sun
Wannabe
Inlägg: 22
Blev medlem: 04 jan 2010, 10:46

Re: Server nere?

Inlägg av Sun » 25 feb 2018, 15:44

Fick just ett till mail att stationen var nere och under ifall ni har någon ny information?
Användarvisningsbild
Plutonium
Moderator
Inlägg: 1243
Blev medlem: 04 jan 2008, 02:34
Ort: Nossebro
Kontakt:

Re: Server nere?

Inlägg av Plutonium » 26 feb 2018, 09:30

Då skall det vara åtgärdat.

Från Erik
uppdaterade Apache...

Och de har infört en koll att http-requesten är 100% korrekt i versionen som jag uppgraderade till.
Uppenbart så saknas ett newline i requesten jag skickar från reportrarna.
Var aningens aningens svårt att hitta det felet. TCP-dump var räddningen.
Kunde stänga av den strikta kollen och nu ska samtliga reportrar fungera igen.
http://essunga.org
Moderator - Temperatur.nu
Dale
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 67
Blev medlem: 18 nov 2007, 10:38
Ort: Upplands Väsby / Älvdalen

Re: Server nere?

Inlägg av Dale » 24 mar 2018, 18:00

Det ramlar in lite mail om Temperaturen har inte ändrats under för lång tid lite då och då. Nu senast från min ena på https://www.temperatur.nu/brunnsberg.html så man undrar hur det kan komma sig. Har även https://www.temperatur.nu/upplandsvasby.html som betet sig lika tidigare. Kör reportern på bägge ställena. Börjar prylarna bli gamla eller e de nått annat? Kan jag göra något?
\\d
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!
Skriv svar