Mysql och php problem med åäö

Generella Linux-frågor och frågor gällande Linuxmjukvara som saknar egen forumkategori skall postas i detta forum

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Niklas
Moderator
Inlägg: 1019
Blev medlem: 22 mar 2008, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Mysql och php problem med åäö

Inlägg av Niklas » 19 aug 2012, 22:13

mwd123 skrev:Det funkade ju oxå :) blev dock ett mellanslag då med, det kanske inte går att få gradtecknet direkt efter graderna?

Mvh
Det ska inte bli något mellanslag. Mellanslaget måste komma i din $string.
Kika där du sätter $string till din temp.

mwd123
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 89
Blev medlem: 02 dec 2008, 22:24
Ort: Skogen

Re: Mysql och php problem med åäö

Inlägg av mwd123 » 19 aug 2012, 22:19

Tjo! :)

Det hela ser ut såhär:

<strong>
<font color="#FFFF40">
<?Php
$file = "temps0.txt";
$contents = file($file);
$string = implode($contents);

echo "Inne: $string&deg";

$file = "temps1.txt";
$contents = file($file);
$string = implode($contents);

echo (' Ute: '.$string.'° -');
?>

Och jag har kollat filen temps1.txt med vi och den har inget mellansslag efter sista siffran
Now using Tellstick NET + NEXA & PLUGWISE
http://homeauto.does-it.net powered by gadgets from m.nu

Niklas
Moderator
Inlägg: 1019
Blev medlem: 22 mar 2008, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Mysql och php problem med åäö

Inlägg av Niklas » 19 aug 2012, 22:25

mwd123 skrev:Tjo! :)

Det hela ser ut såhär:

<strong>
<font color="#FFFF40">
<?Php
$file = "temps0.txt";
$contents = file($file);
$string = implode($contents);

echo "Inne: $string&deg";

$file = "temps1.txt";
$contents = file($file);
$string = implode($contents);

echo (' Ute: '.$string.'° -');
?>

Och jag har kollat filen temps1.txt med vi och den har inget mellansslag efter sista siffran
Men hur ser det ut i temps0.txt? Varför använder du implode?
Om textfilen bara innehåller tempen så plocka bort implode. Om det är annat i den som du behöver dela på, kika på explode.

mwd123
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 89
Blev medlem: 02 dec 2008, 22:24
Ort: Skogen

Re: Mysql och php problem med åäö

Inlägg av mwd123 » 19 aug 2012, 22:47

Det är bara temp i den filen, t.ex 24.1 :) du råkar inte ha en msn som man kan tjöta lite på? :-)
Now using Tellstick NET + NEXA & PLUGWISE
http://homeauto.does-it.net powered by gadgets from m.nu

mwd123
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 89
Blev medlem: 02 dec 2008, 22:24
Ort: Skogen

Re: Mysql och php problem med åäö

Inlägg av mwd123 » 19 aug 2012, 23:20

Gjorde det hela lite enklare nu :)

Inne <?php include("temps0.txt")?>&deg
Ute <?php include("temps1.txt")?>&deg

Men jag får fortfarande mellanrum till degree signet :[
Now using Tellstick NET + NEXA & PLUGWISE
http://homeauto.does-it.net powered by gadgets from m.nu

Niklas
Moderator
Inlägg: 1019
Blev medlem: 22 mar 2008, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Mysql och php problem med åäö

Inlägg av Niklas » 19 aug 2012, 23:46

mwd123 skrev:Gjorde det hela lite enklare nu :)

Inne <?php include("temps0.txt")?>&deg
Ute <?php include("temps1.txt")?>&deg

Men jag får fortfarande mellanrum till degree signet :[
Om man kikar i sidkällan för din sida så ser man att det finns en tom rad med i txt-filerna. Du måste alltså se till att du bara läser rad 1. Lägger till dig på msn.

Du kan inte köra trim() på en include men i din gamla kod så bör det funka.

Kom på att du behöver använda en implode med file()
Typ det här borde funka:

Kod: Markera allt

$contents = implode(file("temps0.txt"));
echo "Inne: ".trim($contents)."&deg";
Tryckte ihop allt till lite färre rader bara.

mwd123
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 89
Blev medlem: 02 dec 2008, 22:24
Ort: Skogen

Re: Mysql och php problem med åäö

Inlägg av mwd123 » 20 aug 2012, 07:25

Suveränt det funkade tack :) msn addad!
Now using Tellstick NET + NEXA & PLUGWISE
http://homeauto.does-it.net powered by gadgets from m.nu

Skriv svar