Domoticz - Nexa brytare

Generella Linux-frågor och frågor gällande Linuxmjukvara som saknar egen forumkategori skall postas i detta forum

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
gertlind
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 53
Blev medlem: 22 mar 2011, 15:01
Ort: Stockholm

Domoticz - Nexa brytare

Inlägg av gertlind » 07 jan 2014, 21:57

hmm, nåt som jag inte fattar.

Jag kan inte lägga till Nexa brytare, endast dess fjärrkontroll. Funkar väl iofs. Jag kan sätta på/stänga av brytaren antingen på fjärren eller via Domitcz gui.

Som jag fattar det skall jag med denna brytare sätta den i eluttaget och har då 5 sec på mig att para den med Domoticz, det funkar inte. Blir bara "timeout".
Fjärren kan jag para med Domitcz och med brytaren.

Försöker jag göra något som inte ska gå? Dvs para bara brytaren och inte fjärren.

Nexa brytaren är en PE3-1500 köpt på Classe.

kaaswe
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 77
Blev medlem: 10 jan 2013, 17:23
Ort: Bjursås
Kontakt:

Re: Domoticz - Nexa brytare

Inlägg av kaaswe » 07 jan 2014, 22:48

Jag har samma brytare och fick nog samma problem, men jag såg fjärren och använde då de koderna tror jag, inte helt säker nu. Vet bara det gick inte.

gertlind
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 53
Blev medlem: 22 mar 2011, 15:01
Ort: Stockholm

Re: Domoticz - Nexa brytare

Inlägg av gertlind » 07 jan 2014, 22:56

Vet du om det funkar att sätta på/av med script ?

kaaswe
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 77
Blev medlem: 10 jan 2013, 17:23
Ort: Bjursås
Kontakt:

Re: Domoticz - Nexa brytare

Inlägg av kaaswe » 07 jan 2014, 23:28

Absolut, bara du hittar en kod att para med så du får upp den som en device, sen går det att tända och släcka via LUA script.

gertlind
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 53
Blev medlem: 22 mar 2011, 15:01
Ort: Stockholm

Re: Domoticz - Nexa brytare

Inlägg av gertlind » 08 jan 2014, 09:29

Hur gjorde du när du hittade en kod?

kaaswe
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 77
Blev medlem: 10 jan 2013, 17:23
Ort: Bjursås
Kontakt:

Re: Domoticz - Nexa brytare

Inlägg av kaaswe » 08 jan 2014, 13:14

om du kollar under ej använda switchar/hårdvara så dyker alla enheter upp som systemet känner av, där ligger även dina sändare. Skapa sedan brytare manuellt och använd den koden, tror det var så jag gjorde.

gertlind
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 53
Blev medlem: 22 mar 2011, 15:01
Ort: Stockholm

Re: Domoticz - Nexa brytare

Inlägg av gertlind » 08 jan 2014, 13:33

Aaaa, självklart.
Brytaren sänder ju inget, bara tar emot.

Tack för att du fått min sega skalle att vakna.

gertlind
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 53
Blev medlem: 22 mar 2011, 15:01
Ort: Stockholm

Re: Domoticz - Nexa brytare

Inlägg av gertlind » 08 jan 2014, 19:09

Funkar perfekt :-)

Tack för hjälpen.

ace2
Wannabe
Inlägg: 12
Blev medlem: 24 mar 2011, 14:12
Ort: Strömsberg

Re: Domoticz - Nexa brytare

Inlägg av ace2 » 16 feb 2014, 18:47

Nexa är AC code så det går att lägga till den manuellt bara välj en kod under AC se till att nexan står i självlärnings läge tryck på testa knappen och voila du har nu en code som funkar.
Nexa är rätt lätt att lägga till så

Skriv svar