Sida 1 av 1

InfluxDB (och Grafana)

Postat: 21 okt 2015, 20:50
av gein
Jag ramlade över InfluxDB idag och bestämde mig genast för att testa det. En databas (open source) speciellt ämnad för tidsserier och inte minst sensorvärden. Jag kör det numera på en Debian-maskin och installationen kunde inte vara enklare. Den har HTTP-gränssnitt för att skriva värden vilket gör det otroligt enkelt att lagra sensordata. Fungerar utmärkt tillsammans med Grafana för visualisering.

För att testa så trycker jag nu in utetemperaturen och visualiserar med Grafana. Så här ser det ut: https://snapshot.raintank.io/dashboard/ ... GSG1azRoM0
Detta är en snapshot av min graf så som den såg ut när jag skrev detta. Så räkna inte med att den grafen uppdateras.

Väl värt att titta närmare på för den som funderar på hur man bäst ska lagra och visualisera sensordata.

Re: InfluxDB (och Grafana)

Postat: 22 okt 2015, 08:06
av motoz
Influx verkar vara bra, och här finns 17 tidsseriedatabaser till http://www.erol.si/2015/01/the-complete ... t-project/ , som borde testas någon gång. Tiden vill vara inte räcka till för allt ...

Re: InfluxDB (och Grafana)

Postat: 25 okt 2015, 11:41
av Jan-E
Tack för tipset! Att InfluxDB är skriven i Go känns betryggande. Ju mindre man behöver lägga tid på tråkiga beroenden, som java, desto bättre.

Har ingen lösning för att lagra sensordata hemma i dagsläget, men när jag har det ska jag definitivt titta närmare på detta!