Ny station Gamla stan avbrott i mätdata?

Saknar du något på temperatur.nu? Har du hittat en ny vädersida som du tycker bör finnas med på temperatur.nu? Förstår du inte hur en viss funktion fungerar?

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Ulltand
Wannabe
Inlägg: 6
Blev medlem: 03 feb 2020, 12:47

Ny station Gamla stan avbrott i mätdata?

Inlägg av Ulltand » 07 feb 2020, 10:44

Hej!
Ser att det varit en del timslånga avbrott i mätinsamlingen under natten. Vad beror det mest sannolikt på? Min utrustningen eller....?
Mvh Patrick
larky
Moderator
Inlägg: 1149
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Ny station Gamla stan avbrott i mätdata?

Inlägg av larky » 07 feb 2020, 16:46

Du skickar data med en reporter2, så det är svårt att säga, Har du fått något varningsmail? Ifall omgivande stationer avviker för mycket kan data "censureras", men jag tror att gränsen kan gå att justera när det är vissa geograsiska förutsättningar som gör att det kan komma att avvika, närhet till vatten, höjd, tät bebyggelse.
Ulltand
Wannabe
Inlägg: 6
Blev medlem: 03 feb 2020, 12:47

Re: Ny station Gamla stan avbrott i mätdata?

Inlägg av Ulltand » 10 feb 2020, 12:49

Tack för inputen och det har fungerat avbrottsfritt nu sedan störningen!

Nej inga mail.Ja det är ett mickorklimat i Gamla stan pga av den täta tunga bebyggelsen.

När Stockholm fick låga nattemperatur för några dagar sendan kunde jag jämföra. Gamla stan -1 C. Kungsholmen -3 C Förorten -6 C.

Återkommer om det blir nya störningar av betydelse. :)
Ulltand
Wannabe
Inlägg: 6
Blev medlem: 03 feb 2020, 12:47

Re: Ny station Gamla stan avbrott i mätdata?

Inlägg av Ulltand » 14 feb 2020, 09:00

Hej,

Det har fungerat perfekt fram till nu när temperaturen sägs "avvika för mykcet mot andra mätpunkter." Jag vill dock hävda att mätningen är korrekt och att den tunga täta och bebyggelsen höjer temperaturen avsevärt. Alla våra 4 mätutsrustningar i olika väderstreck visar lika :)

Går det att ändra gränsvärdet för "avviklese" för stationen?
larky
Moderator
Inlägg: 1149
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Ny station Gamla stan avbrott i mätdata?

Inlägg av larky » 14 feb 2020, 16:41

Jag kan kolla om elf98 kan justera.
Ulltand
Wannabe
Inlägg: 6
Blev medlem: 03 feb 2020, 12:47

Re: Ny station Gamla stan avbrott i mätdata?

Inlägg av Ulltand » 14 feb 2020, 19:09

Tack! Hoppas det går, jag har marknadsfört stationen hårt lokalt. :)
Ulltand
Wannabe
Inlägg: 6
Blev medlem: 03 feb 2020, 12:47

Re: Ny station Gamla stan avbrott i mätdata?

Inlägg av Ulltand » 20 feb 2020, 12:11

Hej!
Någon återkoppling om det går att ändra gränsvärdet för avvikelse?
larky
Moderator
Inlägg: 1149
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Ny station Gamla stan avbrott i mätdata?

Inlägg av larky » 20 feb 2020, 15:51

Inte än
Skriv svar