Avtal vid registrering

Saknar du något på temperatur.nu? Har du hittat en ny vädersida som du tycker bör finnas med på temperatur.nu? Förstår du inte hur en viss funktion fungerar?

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
drhex
Inlägg: 2
Blev medlem: 07 apr 2010, 22:41
Ort: Knivsta

Avtal vid registrering

Inlägg av drhex » 07 apr 2010, 23:00

Hittade just den här websiten, tyckte den verkade kul och skulle registrera mig.
Blev dock lite tveksam när jag ser "avtalet" som man tvingas godkänna.

Hur rimligt är det egentligen med ett avtal som kallas "juridiskt bindande" där den ena parten anser sig ha rätt när som helst göra godtyckliga ändringar utan att informera om detta eller inhämta något godkännade?

Jag vet att sådana formuleringar olyckligtvis är vanliga och gissar att den hamnat här för att någon kopierat den från någon annanstans utan att egentligen tänka igenom vad det står.

För att undvika att nya medlemmar får en negativ attityd till siten föreslår jag att avtalstexten justeras.
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5208
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Avtal vid registrering

Inlägg av elf98 » 08 apr 2010, 17:58

Genom att besöka “temperatur.nu Forum” (hädanefter “vi”, “oss”, “vår”, “temperatur.nu Forum”, “http://www.temperatur.nu/forum”), så godkänner du att du binder dig juridiskt till följande avtal. Om du inte godkänner följande avtal, besök inte eller använd inte “temperatur.nu Forum”. Vi kan ändra detta avtal när som helst och vi kommer att göra allt för att informera dig om ändringar, men det vore klokt av dig att granska denna sida regelbundet på egen hand eftersom fortsatt användning av “temperatur.nu Forum” även efter ändringar innebär att du godkänner att du är juridiskt bunden till detta avtal.

Vårt forum drivs av phpBB (hädanefter “de”, “dem”, “deras”, “phpBB mjukvara”, “www.phpbb.com”, “phpBB Group”, “phpBB Teams”) som är en forumprogramvara tillgänglig under “General Public License external link” (hädanefter “GPL”) och kan laddas ner från http://www.phpbb.com external link. phpBB mjukvaran främjar endast Internetbaserade diskussioner, phpBB Group är inte ansvariga för vad vi tillåter och/eller förbjuder för innehåll och/eller uppförande. För mer information om phpBB, besök http://www.phpbb.com/ external link.

Du går med på att inte posta något grovt, obscent, vulgärt, förtalande, hatiskt, hotande, sexuellt orienterat eller något annat material som kan bryta mot lagarna i ditt land, lagar i landet där “temperatur.nu Forum” finns, eller internationell lag. Om du bryter mot detta så kan det leda till omedelbar och permanent bannlysning samt att vi kontaktar din Internetleverantör. IP-adressen för alla inlägg sparas. Du går med på att “temperatur.nu Forum” har rätten att ta bort, redigera, flytta eller stänga vilka trådar som helst, när som helst. Som användare godkänner du att all information du skriver in sparas i en databas. Denna information kommer inte att delges till någon tredje part utan ditt samtycke, men varken “temperatur.nu Forum” eller phpBB kan hållas ansvariga för eventuella intrångsförsök som kan leda till att information komprometteras.
Om villkoren skulle ändras avsevärt skulle mail skickas ut till alla användare. Villkoren kommer inte att ändras i någon större omfattning.

Villkoren är faktiskt modifierade och en aning förkortade mot standard-varianten.

Kärnan i avtalet är:
Du går med på att inte posta något grovt, obscent, vulgärt, förtalande, hatiskt, hotande, sexuellt orienterat eller något annat material som kan bryta mot lagarna...
Om du bryter mot detta så kan det leda till omedelbar och permanent bannlysning samt att vi kontaktar din Internetleverantör. IP-adressen för alla inlägg sparas. Du går med på att “temperatur.nu Forum” har rätten att ta bort, redigera, flytta eller stänga vilka trådar som helst, när som helst. Som användare godkänner du att all information du skriver in sparas i en databas.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
drhex
Inlägg: 2
Blev medlem: 07 apr 2010, 22:41
Ort: Knivsta

Re: Avtal vid registrering

Inlägg av drhex » 08 apr 2010, 19:31

Ok. Då hoppas jag att det där med att "ta bort vilka trådar som helst" bara syftar på trådar som innehåller "något grovt, obscent, vulgärt, förtalande, hatiskt, hotande eller sexuellt orienterat" och att det inte imorgon står
Den som använder denna website är juridiskt bunden att samma dag inbetala 1000:- i medlemsavgift
:lol:
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5208
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Avtal vid registrering

Inlägg av elf98 » 08 apr 2010, 21:02

Det står oss moderatorer helt fritt att radera vilka trådar vi vill... I praktiken har en handfull trådar tagits bort, oftast har det då varit någon som registerat sig för att posta reklam/spam.

Konkurrenter diskuteras lite nu och då, och det är helt ok - så länge det inte helt handlar om enbart reklam.

Att forumet skulle börja kostar pengar är helt otänkbart. Dessutom skulle en sådan villkorsändring aldrig hålla rättsligt.

Så reglerna finns helt enkelt till för att få folk att inte registera sig för att sabba forumet med inlägg som inte hör hemma här!
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Skriv svar