Dubbla länkar i FireFox

Saknar du något på temperatur.nu? Har du hittat en ny vädersida som du tycker bör finnas med på temperatur.nu? Förstår du inte hur en viss funktion fungerar?

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Användarvisningsbild
Dowser
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 811
Blev medlem: 10 mar 2007, 09:44
Ort: Trosa
Kontakt:

Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av Dowser » 13 aug 2010, 02:06

När jag (enkel)klickar på länkar i forumet öppnas oftast två nya flikar i FireFox (3.6.3 Win). Om jag däremot öppnar dem genom att högerklicka på länken och välja "öppna i ny flik" blir det korrekt och bara en ny flik.

Vet inte om det är något problem i FF, PHPBB, något temperatur.nu-relaterat eller FRA's filter av min lina, men jag tänkte i alla fall rapportera mina iaktagelser så att övriga kan berätta om ni har samma problem eller är helt felfria. :)

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av elf98 » 13 aug 2010, 07:42

Märkligt... Ska se om jag kan återskapa problemet.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

Användarvisningsbild
Dowser
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 811
Blev medlem: 10 mar 2007, 09:44
Ort: Trosa
Kontakt:

Re: Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av Dowser » 13 aug 2010, 08:01

Jag får det inte *varje* gång, men i 75-90% av fallen.

Men det kan absolut vara något som är lokalt hos mig, så om du inte lyckas provocera det själv, vänta tills fler rapporter kommer in innan du bryr dig. :)

Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1619
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av CirruZZ » 13 aug 2010, 10:52

Samma för mig... :shock: har inte sett det tidigare...

Kod: Markera allt

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; sv-SE; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 GTB7.1 ( .NET CLR 3.5.30729)
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved

Användarvisningsbild
Dowser
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 811
Blev medlem: 10 mar 2007, 09:44
Ort: Trosa
Kontakt:

Re: Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av Dowser » 13 aug 2010, 10:57

Okej, så om Erik inte har uppdaterat forum-mjukvaran på senare tid borde det vara en FF-bugg, eftersom vi båda kör med 3.6.3 på Windows.

Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1619
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av CirruZZ » 13 aug 2010, 11:14

jo men det gäller bara länkar i inlägg, testade länkarna i min signatur och då blev det inte dubbelt upp

test utan URL tag
http://anders.olssons.info/

test med URL tag
samma länk igen
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved

Användarvisningsbild
Dowser
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 811
Blev medlem: 10 mar 2007, 09:44
Ort: Trosa
Kontakt:

Re: Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av Dowser » 13 aug 2010, 11:17

Och som för att djävlas med oss så får jag inte felet på nån av de två länkarna. :)

Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1619
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av CirruZZ » 13 aug 2010, 11:19

samma här :roll:

men länken som finns i det här inlägget strular http://www.temperatur.nu/forum/vaderlan ... html#p5950
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved

Användarvisningsbild
Dowser
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 811
Blev medlem: 10 mar 2007, 09:44
Ort: Trosa
Kontakt:

Re: Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av Dowser » 13 aug 2010, 11:28

Japp, samma här, fast länken att ta sig till sidan med fungerar som den skall. :)

Tror vi kan ligga lite lågt tills någon som *inte* har FF 3.6.3 rapporterar problemet.

Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1619
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av CirruZZ » 13 aug 2010, 11:31

Dowser skrev:Japp, samma här, fast länken att ta sig till sidan med fungerar som den skall. :)
...
Jo precis, det var så jag menade...kan dock misstolkas :lol:

Testade i IE men inget fel där.
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved

Niklas
Moderator
Inlägg: 1019
Blev medlem: 22 mar 2008, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av Niklas » 13 aug 2010, 13:57

Vi som är moderatorer kan ju välja att redigera inlägg.
Redigera inlägget i den tråden du länkar till och redigera det i den här tråden som funkar så ser man en viss skillnad.
Länkarna i "gamla"-tråden har något javascript i själva länken. I den här tråden så saknas detta.

Redigera detta:
http://www.temperatur.nu/forum/vaderlan ... html#p5950 (javascript i länkarna).
och detta:
http://www.temperatur.nu/forum/post9456.html#p9456 (ej javascript i länkarna).

Användarvisningsbild
Dowser
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 811
Blev medlem: 10 mar 2007, 09:44
Ort: Trosa
Kontakt:

Re: Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av Dowser » 13 aug 2010, 14:17

Ja, men jag ser inget fel i javascriptet i sig. Det är ju bara för att öppna länken i ny flik.

Vänta! Kan det vara så att det har skett en uppdatering i PHPBB för ett tag sedan och att den tidigare hanterade det genom att addera in javascriptet i inläggs-texten och nu adderar javascriptet vid visning av inlägget istället?

Japp. Kollar man i källkoden på sidan ser man att länken dels har sin befintliga onclick i länken, men dessutom att det i början av sidan finns en generell javascript-funktion ".click"

Så det är väl troligtvis bara något som påverkar äldre inlägg i kombination med vissa browsers som inte filtrerar bort det (som IE tydligen gör)

Niklas
Moderator
Inlägg: 1019
Blev medlem: 22 mar 2008, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av Niklas » 13 aug 2010, 14:20

Dowser skrev:Ja, men jag ser inget fel i javascriptet i sig. Det är ju bara för att öppna länken i ny flik.
Nej, inget fel men det finns ju inte i de nyare inläggen och ja, det låter troligt det du säger. ;)

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av elf98 » 13 aug 2010, 15:35

Ah!

Så här ligger det till:

En gång i tiden hade jag en funktion som la till en javascriptssnutt när en href sparades i ett inlägg. Det fungerade så där och försvann i en uppdatering.

Nu lägger jag till denna snutt dynamiskt på alla externa länkar i stället.

Så de inlägg som skrivits när scriptsnutten hårdkodades får en dubbel javascriptstag nu.

Ska kolla om jag inte kan rensa lite enkelt.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Dubbla länkar i FireFox

Inlägg av elf98 » 13 aug 2010, 15:48

UPDATE phpbb_posts SET post_text = REPLACE( post_text, ' onclick="window.open(this.href);return false;"', '' ) ;

261 rad(er) påverkade. ( Frågan tog 2.9226 sek )

Så problemet var lätt att lösa!
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

Skriv svar