Två temperatursensorer

Saknar du något på temperatur.nu? Har du hittat en ny vädersida som du tycker bör finnas med på temperatur.nu? Förstår du inte hur en viss funktion fungerar?

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Sarrow
Wannabe
Inlägg: 17
Blev medlem: 08 okt 2012, 17:39
Ort: Djurås

Två temperatursensorer

Inlägg av Sarrow » 20 okt 2012, 07:11

Skrev i när jag ville rapportera temperatur till temperatur.nu att jag ville ta från en sensor mellan ett klockslag och en annan sensor mellan ett annat klockslag pga solens förflyttning. Stämmer det att ni byter sensor vid det klockslaget eller är det bara ett medelvärde .? Tycker det verkar som den bara tar info från en sensor !!! :?:
larky
Moderator
Inlägg: 1133
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Två temperatursensorer

Inlägg av larky » 20 okt 2012, 08:07

Vi har ingen styrning av sensorer på klockslag, däremot väljs den lägre temperaturen om det rapporteras från två sensorer.
Dale
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 67
Blev medlem: 18 nov 2007, 10:38
Ort: Upplands Väsby / Älvdalen

Re: Två temperatursensorer

Inlägg av Dale » 20 okt 2012, 18:06

Väljer lägsta? Högsta verkar det.
\\d
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!
Sarrow
Wannabe
Inlägg: 17
Blev medlem: 08 okt 2012, 17:39
Ort: Djurås

Re: Två temperatursensorer

Inlägg av Sarrow » 20 okt 2012, 18:29

larky skrev:Vi har ingen styrning av sensorer på klockslag, däremot väljs den lägre temperaturen om det rapporteras från två sensorer.

Ok då vet jag hur det fungerar.
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5222
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Två temperatursensorer

Inlägg av elf98 » 21 okt 2012, 13:55

Dale skrev:Väljer lägsta? Högsta verkar det.
Exempel?

Så här ser funktionen som selekterar vilken temperatur som skall användas ut: ($ute är standard)

Kod: Markera allt

 if ($ute2 < $ute) {
                                $ute = $ute2;
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Dale
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 67
Blev medlem: 18 nov 2007, 10:38
Ort: Upplands Väsby / Älvdalen

Re: Två temperatursensorer

Inlägg av Dale » 21 okt 2012, 15:04

Har ett par skärmdumpar där ena är lägre men den visar den högre samt att den lägre kan vara ett par timmar gammal. Bugg eller någon feature?
\\d
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5222
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Två temperatursensorer

Inlägg av elf98 » 21 okt 2012, 15:10

Om en av sensorerna slutar fungera kommer det att bli problem. Systemet kräver att båda temperaturerna är ok och uppdaterade.

Det finns en inbyggd tröghet i systemet som gör att förändringar till viss del släpar efter i ca 15 minuter
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Dale
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 67
Blev medlem: 18 nov 2007, 10:38
Ort: Upplands Väsby / Älvdalen

Re: Två temperatursensorer

Inlägg av Dale » 21 okt 2012, 15:34

Ah, det förklarar saken. Borde kanske vara en koll om mätvärdet är typ 15-20 minuter gammalt eller nått. Har idag tre olika sensorer (tempgivare) av olika fabrikat som sitter rätt tätt på norrsidan och deras respektive original mottagare (väderstation) visar uppdateringarna rätt med tellsticken haltar och krånglar. Nått skit e de så det känns inte riktigt stabilt och det är därför jag undrar hur det fungerar hos er. Har för avsikt att peta upp lite prylar på ett par ställen till men man vill ju ha stabila värden och pålitliga pryttlar. Köpa Davis prylar ligger ju i en annan prisklass och saknar möjlighet att styra lamporna. ;-)
\\d
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!
Skriv svar