Byta rapporteringsmetod, station Trosa

Saknar du något på temperatur.nu? Har du hittat en ny vädersida som du tycker bör finnas med på temperatur.nu? Förstår du inte hur en viss funktion fungerar?

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Användarvisningsbild
Dowser
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 811
Blev medlem: 10 mar 2007, 09:44
Ort: Trosa
Kontakt:

Byta rapporteringsmetod, station Trosa

Inlägg av Dowser » 28 dec 2016, 11:52

Hej!

Håller på och bygger om servrarna hemma och tänkte försöka övergå till att rapportera in via en URL, så jag skulle behöva en hash.

I dagsläget rapporterar jag lägsta-värdet från två olika sensorer, finns det någon möjlighet att rapportera in båda sensorernas värde så att ni gör filtreringen av solspikar eller ska jag fortsätta göra den hos mig?

Användarvisningsbild
Plutonium
Moderator
Inlägg: 1226
Blev medlem: 04 jan 2008, 02:34
Ort: Nossebro
Kontakt:

Re: Byta rapporteringsmetod, station Trosa

Inlägg av Plutonium » 28 dec 2016, 19:54

Du har PM
http://essunga.org
Moderator - Temperatur.nu

Användarvisningsbild
Dowser
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 811
Blev medlem: 10 mar 2007, 09:44
Ort: Trosa
Kontakt:

Re: Byta rapporteringsmetod, station Trosa

Inlägg av Dowser » 28 dec 2016, 21:28

Så, nu är sensorerna flyttade till RasberyPi'n och scripten igång!

Väntar bara på att http://www.temperatur.nu/trosa.html ska visa mina inskickade värden också. :)

Tack!

Användarvisningsbild
Plutonium
Moderator
Inlägg: 1226
Blev medlem: 04 jan 2008, 02:34
Ort: Nossebro
Kontakt:

Re: Byta rapporteringsmetod, station Trosa

Inlägg av Plutonium » 28 dec 2016, 22:57

Då ska det vara up and running. Snabbt jobbat!
http://essunga.org
Moderator - Temperatur.nu

bjobr
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 29 dec 2013, 20:09
Ort: Vikingstad

Re: Byta rapporteringsmetod, station Trosa

Inlägg av bjobr » 30 dec 2016, 23:18

Hej!

Eftersom min gamla väderdator, en Sheeva Plug, dog för ett par dagar sedan håller jag också på och fixar en ny lösning.
Skulle gärna vilja ha en hash (kan jag hitta den själv någonstans?) och liksom Dowser vill jag gärna veta om jag kan rapportera in två temperaturer med denna metod!

Användarvisningsbild
Plutonium
Moderator
Inlägg: 1226
Blev medlem: 04 jan 2008, 02:34
Ort: Nossebro
Kontakt:

Re: Byta rapporteringsmetod, station Trosa

Inlägg av Plutonium » 01 jan 2017, 02:23

Bjobr, du har PM...
http://essunga.org
Moderator - Temperatur.nu

Skriv svar