Sida 1 av 1

uppdatering av temperatur.nu

Postat: 17 apr 2018, 15:43
av etompau
Har läst en del trådar att vissa funktioner på temperatur.nu får vänta på framtida uppdateringar av sidan.

Hur ser planen egentligen ut, jobbas eller planeras det för en uppdatering av sidan?
Tycker att det mesta funkar bra och snabbt. Kan inte minnas att sidan har varit nere så länge jag har har rapportera in temp.
Gillar att man kan ta fram jämförande grafer från olika år eller platser snabbt och enkelt,
men det hade ju varit kul med en uppgradering, ny layout och kanske några nya fräscha funktioner.

Någon admin får gärna ge lite info om detta.

Re: uppdatering av temperatur.nu

Postat: 18 apr 2018, 07:42
av larky
Hej,

Jag kan försöka svara. Vi hade en träff i Linköping för precis ett år sedan där vi diskuterade dessa och andra frågor, men kanske med fokusering på hur det mer löpande arbetet med att lägga in nya stationer och hantera förändringar på ett bra sätt ska genomföras.

Temperatur.nu drivs utan anställda och andra inkomster än reklam på sidan. Ny design är absolut intressant, men lite svårt, men samtidigt inte.
Svårt, på grund av att vi vill ju bara visa en lista med stationer som går att sortera på olika sätt, en karta, och en graf och det går inte att göra på så många annorlunda sätt.
Inte svårt, på grund av att i grund och botten består temperatur.nu av bara av för de flesta användare TVÅ intressanta html-sidor, en startsida med alla temperaturer och sen en stationssida.
Sen tillkommer några sidor som jag inte räknar för Om, Kontakt, Cookies, ny stationsanmälan och sånt.

En ny design ska vara mer funktionell än den gamla och kanske kunna visa mer information på ett överskådligt sätt.
Jag gillade personligen gamla weatherspark med historik och prognos i samma bild, men den sidan var utvecklad i flash och finns inte längre tillgänglig.
Vi diskuterade också olika tekniska lösningar för hur sidan ska genereras, och en sak som det nog kommer att bli är att på den nya sidan kommer alla grafer att genereras på klientens dator, ska man göra lite häftigare grafer och kanske enklare animeringar bör det lösas av webbläsaren och inte av servern.

Sen är givetvis mobilanpassning väldigt viktigt, sidan ska se bra ut och vara läsbar i mobiltelefoner.

Sen hur vi går vidare från det får nog elf98 svara på.

En tanke skulle kanske vara att försöka styra upp och köra någon typ av designtävling med bidrag från sidans användare under hösten ?

Re: uppdatering av temperatur.nu

Postat: 18 apr 2018, 14:12
av etompau
Tack för svar.

Du har rätt i att det kanske inte finns så mycket att göra åt visningen, då det är mätvärde och en station(er) som ska presenteras.
Kanske skulle man som användare själv kunna välja, från listan, vilka stationer man vill visa. En visning av stationer för landskap kanske också skulle kunna genomföras.

Som sagt, är annars nöjd med sidan som fungerar snabbt och bra. :D

Re: uppdatering av temperatur.nu

Postat: 19 apr 2018, 12:20
av larky
Att (enklare än att via menyerna välja egen graf, jämför) är väl en del i den förändring som kräver att graferna genereras av klienten, det blir ett oändligt antal kombinationer...