Sida 1 av 2

Temp från Home Assistant?

Postat: 25 okt 2018, 06:31
av DariBer
Jag har bytt till Home Assistant och undrar hur gör jag för att smidigast rapporterar in temp från mina tempsensorer.

Finns det någon guide?

Re: Temp från Home Assistant?

Postat: 27 okt 2018, 00:33
av engberg
Borde inte vara omöjligt. Jag kikar eventuellt på det imorgon, ska själv ha den lösningen

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk


Re: Temp från Home Assistant?

Postat: 17 nov 2018, 23:00
av FrankForsberg
Hej!

Jag är också nyfiken på hur detta gick? Bytte till Home Assistant nu idag.

Re: Temp från Home Assistant?

Postat: 11 dec 2018, 21:12
av FrankForsberg
Borde man inte kunna lösa denna i yaml scripten?

Men kan inte riktigt syntaxen för denna.

# Sensors
sensor:
# Weather prediction
- platform: yr
- platform: rfxtrx
sensor:
08500700f700000879:
name: "OutdoorTemp_Backyard"
http://www.temperatur.nu/rapportera.php ... p_Backyard
automatic_add: True

Re: Temp från Home Assistant?

Postat: 17 dec 2018, 07:19
av DariBer
engberg skrev:
27 okt 2018, 00:33
Borde inte vara omöjligt. Jag kikar eventuellt på det imorgon, ska själv ha den lösningen

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
Hej!

Kom du fram till något?

Vore evigt tacksam om det gick att lösa.

Re: Temp från Home Assistant?

Postat: 29 jul 2019, 01:06
av engberg
DariBer skrev:
engberg skrev:
27 okt 2018, 00:33
Borde inte vara omöjligt. Jag kikar eventuellt på det imorgon, ska själv ha den lösningen

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
Hej!

Kom du fram till något?

Vore evigt tacksam om det gick att lösa.
Nä inte ännu kollat på det Bild

Men åker ensam till stugan i veckan, får nog lite tid för det då

Skickat från min SM-G973F via Tapatalk


Re: Temp från Home Assistant?

Postat: 04 aug 2019, 09:28
av DariBer
engberg skrev:
29 jul 2019, 01:06
DariBer skrev:
engberg skrev:
27 okt 2018, 00:33
Borde inte vara omöjligt. Jag kikar eventuellt på det imorgon, ska själv ha den lösningen

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
Hej!

Kom du fram till något?

Vore evigt tacksam om det gick att lösa.
Nä inte ännu kollat på det Bild

Men åker ensam till stugan i veckan, får nog lite tid för det då

Skickat från min SM-G973F via Tapatalk
OK! Då får vi hoppas att du hittar någon lösning :-)

Re: Temp från Home Assistant?

Postat: 07 aug 2019, 11:44
av supportM
Jag har löst det genom node-red i Home Assistant, men borde gå att återspegla med något annat tillägg om man vill.

Det enklaste är att rapportera via URL och då krävs endast något som gör ett HTTP anrop. En snabb googling gav https://community.home-assistant.io/t/t ... n/46047/21 som verkar gå att bygga vidare på.

Men skulle rekommendera dig att kolla in node-red. Mycket trevligt tillägg!

Mitt flöde där ser i princip ut enligt följande:

Var 3dje minut --> Kolla nuvarande temp --> Uppdatera msg.payload till http://www.temperatur.nu/rapportera.php ... GHASH&t=$1 --> Gör om meddelandet till ett msg.url --> Använd HTTP noden för att göra en request.

//Erik K @ m.nu

Re: Temp från Home Assistant?

Postat: 17 aug 2019, 13:26
av engberg
Jag har fått det att funka från home assistant.

Jag kan posta koden lite senare ikväll. Men kortfattat är det ett shellscript som körs var 3de minut. Två givare(olika vädersträck) , hass skickar lägsta temperaturen

Skickat från min SM-G973F via Tapatalk


Re: Temp från Home Assistant?

Postat: 18 aug 2019, 10:05
av DariBer
som jag då, jag har 2st givare i olika väderstreck. inväntar koden :-)

Re: Temp från Home Assistant?

Postat: 18 aug 2019, 10:18
av engberg
Jag har valt att göra den till ett paket, Lättast så =)

Har fått hjälp från andra forum så jag ska inte ta åt mig äran

https://github.com/joaeng/Homeassistant ... ur_nu.yaml

Re: Temp från Home Assistant?

Postat: 19 aug 2019, 12:27
av supportM
Ett litet tips:

Temperatur.nu har stöd för flera sensorer och uppmuntrar till att ni laddar upp från bägge sensorerna istället för att själva filtrera ut det lägsta. Sidan kommer då själv filtrera ut det lägsta, men eftersom flera sensorer varit med vid valideringen kommer temperaturen klassas som säkrare.

//Erik K @ m.nu

Re: Temp från Home Assistant?

Postat: 20 aug 2019, 21:01
av engberg
supportM skrev:Ett litet tips:

Temperatur.nu har stöd för flera sensorer och uppmuntrar till att ni laddar upp från bägge sensorerna istället för att själva filtrera ut det lägsta. Sidan kommer då själv filtrera ut det lägsta, men eftersom flera sensorer varit med vid valideringen kommer temperaturen klassas som säkrare.

//Erik K @ m.nu
Aha okey . Då skriver jag om min kod vid tillfälle och rapporterar bägge givarna :)

Skickat från min SM-G973F via Tapatalk


Re: Temp från Home Assistant?

Postat: 21 aug 2019, 13:27
av supportM
engberg skrev:
20 aug 2019, 21:01
supportM skrev:Ett litet tips:

Temperatur.nu har stöd för flera sensorer och uppmuntrar till att ni laddar upp från bägge sensorerna istället för att själva filtrera ut det lägsta. Sidan kommer då själv filtrera ut det lägsta, men eftersom flera sensorer varit med vid valideringen kommer temperaturen klassas som säkrare.

//Erik K @ m.nu
Aha okey . Då skriver jag om min kod vid tillfälle och rapporterar bägge givarna :)

Skickat från min SM-G973F via Tapatalk
Som sagt, ingen stor deal men blir lite snyggare. Observera dock att du måste logga in och administrera din station och lägga till en till givare, så du rapporterar med olika IDn.

Re: Temp från Home Assistant?

Postat: 21 aug 2019, 15:30
av DariBer
Hur går jag tillväga för att ta bort min gamla och börja om på nytt med att rapportera via URL osv.

Jag hade tidigare en Telldus.

Det rör sig om Sthlm / Rödabergen.