Sida 5 av 8

Karta

Postat: 19 jan 2009, 21:07
av Dowser
Japp, de fungerar bättre, dessutom satt jag med FF, inte IE :)

Då har jag mest bara avsaknaden av titel att påpeka.

Re: Karta

Postat: 19 jan 2009, 21:52
av larky
Nu är det väl under ständig förändring, men iaf FF3.05 ser minigraferna klippta ut, ser inte skalan till vänster på orter där det är tvåsiffrigt antal minusgrader.

Re: Karta

Postat: 19 jan 2009, 22:36
av elf98
Det är nog en bugg som funnits i flera år!

Jag återanvänder graferna från den vanliga Orter-sidan.

Re: Karta

Postat: 19 jan 2009, 23:16
av Dowser
Jo, det är att de visar milli-grader just nu på vissa orter.

Re: Karta

Postat: 19 jan 2009, 23:20
av elf98
Nu har jag trixat till graferna lite.

Tyvärr verkar det vara stört omöjligt att få bort decimalerna (eller iaf ibland) på Y-skalan, så själva grafen är lite mindre nu...

Re: Karta

Postat: 19 jan 2009, 23:25
av Dowser
Tja, undrar om de inte blev lite klarare nu, men det kanske bara är en synvilla.
Fast om man exempelvis kollar på finnspång så ser man fortfarande inte hela Y-skalan, men som sagt, det är ett rätt litet problem. Bara när vädret dels är väldigt stabilt under ett dyng och dessutom precis kring 0'an, så det kan nog få vara en acceptabel bugg tycker jag.

Re: Karta

Postat: 19 jan 2009, 23:46
av elf98
Fult är det.

Och sedan jag kollade sist är det uppenbart fler som tycker att det är fult, för nu gick det att tvinga rrdtool att inte dumma sig på det sättet!

Edit: Tråd städad.

Fråga gällande rrdtool flyttad hit: http://www.temperatur.nu/forum/viewtopic.php?f=4&t=660

Hur få rrdtool att visa decimaler i stället för m k etc

Postat: 20 jan 2009, 00:25
av masala
Kartan börjar se riktigt bra ut men när temperaturen ligger runt noll tycker jag man kan ta med en decimal för temperaturen i bollen.

Om man klickar på en boll får man upp stationens temperatur ( och tid ) i rutan uppe till höger.
Om man låter kartan ligga kvar verkar det som temperaturen slutar uppdateras i de rutor man klickat på.
Klickar man senare på andra rutor får man aktuell temperatur där.

Hur gör man för att uppdatera kartbild och visade temperaturer. Om man trycker på reload zoomas kartan ut till hela Sverige. Om man sedan zoomar in har man fått uppdaterade temperaturer.
Det borde finnas ett enklare sätt att updatera temperaturvärdena.

Re: Karta

Postat: 20 jan 2009, 00:30
av elf98
Att uppdatera markörerna utan att ladda om kartan är nog svårt.

Att se till att korrekt temperatur alltid visas i info-rutan till höger när man klickar på en markör borde inte vara några större problem... Ska fundera lite!

Re: Karta

Postat: 20 jan 2009, 00:35
av masala
Vad jag menar är att det borde gå att uppdatera markörerna och ladda om kartan utan att zooma ut.

Re: Karta

Postat: 20 jan 2009, 01:59
av elf98
Fixat!
En ny uppdateringsikon har lagts till. När man klickar på ikonen uppdateras alla temperaturer på kartan samt info-rutan.

När man klickar på ikonen händer följande:
1. ikonen ändras till en grå variant och länken till uppdaterinsscriptet tas bort.
2. Alla temperaturmarkörer tas bort.
3. Alla temperaturmarkörer läses in från databasen.
4. Alla temperaturmarkörer plottas på kartan.
5. Efter 60 sekunder så återställs refreshknappen så det går att refresha sidan igen.

Anledningen till att jag lagt en delay är att det för klientdatorn är en rätt tung operation att räkna ut färger och framförallt plotta ca 250ikoner på kartan. Innan jag la in timeouten så lyckades jag få FF att hänga sig i 30 sekunder genom att klicka ett par gånger på uppdateringsikonen.

Kommentarer?

Re: Karta

Postat: 20 jan 2009, 02:05
av elf98
Nu kan det iofs vara så att jag inte riktigt läser om datat, utan refreshar med gammal data...

Jag får helt enkelt skriva om datahämtningsbiten för hela kartfunktionen. Det blir inte just nu...

Re: Karta

Postat: 20 jan 2009, 13:11
av elf98
Nu har stora delar av koden skrivits om...

Nyheter är:
All data hämtas från en xml-fil som läses om när refreshknappen aktiveras.
Progress bar för laddande av temperaturer.

Av någon anledning verkar kartan inte fungera i IE7.0.6, men fungerar i 7.0.5, någon som kan testa ie och rapportera?

Re: Karta

Postat: 20 jan 2009, 13:53
av elf98
Och nu skall kartan fungera även i IE.

Det var en bugg i hur IE hanterar inläsningen av XML-dokument.

En kommentar är att det känns som att det tar längre tid att ladda sidan nu...

Re: Karta

Postat: 20 jan 2009, 14:47
av larky
Känns bättre nu tycker jag..