DS2760 & LogTemp - funkar det?

LogTemp är en enkel mjukvara med ett brett stöd för temperatursensorer AD-chip samt luftfuktighetsmätare.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Beesten
Wannabe
Inlägg: 4
Blev medlem: 21 nov 2010, 14:19
Ort: Sundsvall

Re: DS2760 & LogTemp - funkar det?

Inlägg av Beesten » 25 nov 2010, 15:47

Enligt wiki på nätet brinner ett vanligt ljus med en temp på ca 1000 grader! Kanske det bara är mer ström som behövs ändå?! Jag ska prova mäta när jag eldar i pannan och se om den analoga visar samma sak. Jag avbeställde spänningsinjektorn och får testa lite mer innan jag ev gör en ny beställning. Tack Elf98 för hjälpen!
MVH
Johan
Styrola
Wannabe
Inlägg: 6
Blev medlem: 10 sep 2011, 15:02
Ort: Bredbyn

Re: DS2760 & LogTemp - funkar det?

Inlägg av Styrola » 28 dec 2011, 22:37

Fick hem mitt Termoelementinterface i dag men har problem
Jag har markerat både 2760 termometer samt 2760 thermocouple i logtemp men får inte upp nå¨gon okänd enhet. Jag får upp den interna men ingen thermocoupletemperatur i logtemp. Jag får inga felmeddelanden över huvud taget i logtemp.

Någon aning om vad som kan vara fel?
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: DS2760 & LogTemp - funkar det?

Inlägg av elf98 » 29 dec 2011, 19:39

Någon med bättre koll på LogTemp kan nog ta sig en funderare.

I och med att du får upp den interna temperaturen fungerar hårdvaran iaf.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
Styrola
Wannabe
Inlägg: 6
Blev medlem: 10 sep 2011, 15:02
Ort: Bredbyn

Re: DS2760 & LogTemp - funkar det?

Inlägg av Styrola » 30 dec 2011, 01:09

Skulle det kunna vara för lite ström (+5V)?
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: DS2760 & LogTemp - funkar det?

Inlägg av elf98 » 30 dec 2011, 15:28

Troligtvis inte, LogTemp skall lista enheten nere till höger även om strömmen inte räcker för att läsa av värdet.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
gostap
Gillar hemautomation
Inlägg: 29
Blev medlem: 05 feb 2011, 13:54
Ort: Skåne
Kontakt:

Re: DS2760 & LogTemp - funkar det?

Inlägg av gostap » 29 jan 2015, 02:32

Hejsan

Återknyter till denna tråden, ett par år har gått o finns kanske mer kunskap och erfarenheter??
Har också problem i mitt nät med termointerfacet...kan inte se den alls i logtemp...övriga nätet funkar som det ska ca 30 givare + ett par räknare)

<någon ide?
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: DS2760 & LogTemp - funkar det?

Inlägg av elf98 » 29 jan 2015, 08:21

Har du aktiverat kretsen i inställningarna?
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
gostap
Gillar hemautomation
Inlägg: 29
Blev medlem: 05 feb 2011, 13:54
Ort: Skåne
Kontakt:

Re: DS2760 & LogTemp - funkar det?

Inlägg av gostap » 29 jan 2015, 12:40

jadå, både den o thermocouple..
Kan se den interna sensorn o får värde men inte elementet....
Skriv svar