Reset DS2423??

OWFS - One Wire File System är en Linuxmjukvara som stödjer de flesta kommersiellt tillgängliga 1wire-enheterna. OWFS saknar helt möjligheter att presentera data - detta måste göras med tex RRDTool

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
sm7rdx
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 124
Blev medlem: 17 feb 2010, 20:38
Ort: Kalmar
Kontakt:

Reset DS2423??

Inlägg av sm7rdx » 10 jun 2014, 18:42

Någon som har koll på om man kan resetta en DS2423 utan att koppla bort
batteriet? Skulle vilja göra det från script eller så.
Niklas
Moderator
Inlägg: 1019
Blev medlem: 22 mar 2008, 21:13
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Reset DS2423??

Inlägg av Niklas » 11 jun 2014, 13:50

sm7rdx skrev:Någon som har koll på om man kan resetta en DS2423 utan att koppla bort
batteriet? Skulle vilja göra det från script eller så.
Nix.
fiddex
Wannabe
Inlägg: 11
Blev medlem: 21 mar 2015, 21:53
Ort: Trollhättan

Re: Reset DS2423??

Inlägg av fiddex » 28 aug 2015, 21:27

Utsatt för samma problem så nyfiken på om du hittade någon lösning på problemet ? :roll:
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5219
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Reset DS2423??

Inlägg av elf98 » 29 aug 2015, 09:35

Det går inte.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Användarvisningsbild
motoz
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 100
Blev medlem: 02 feb 2015, 15:05
Ort: ostrobothnia

Re: Reset DS2423??

Inlägg av motoz » 29 aug 2015, 14:39

Om du vill börja räkna från noll så är det ju bara att subtrahera nuvarande värde då du läser av den. Värdet att dra ifrån kan du spara i en fil, eller varför inte i ram-minnet i ds2423, och uppdatera det då du vill "resetta" räknaren.
Open source pellet logger: https://github.com/motoz/PellMon
fiddex
Wannabe
Inlägg: 11
Blev medlem: 21 mar 2015, 21:53
Ort: Trollhättan

Re: Reset DS2423??

Inlägg av fiddex » 29 aug 2015, 16:05

Opps gick vist lite fort igår, det är en DS2450S som jag vill resetta, den är kopplad till en DS9490R och vidare till en usb hubb slutligen få kontakt med en raspberry pi, stänger jag av pajen så måste jag bryta kontaken mellan DS24850S och DS9490R för att kunna läsa av värdena korrekt igen när pajen åter är i drift. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5219
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Reset DS2423??

Inlägg av elf98 » 29 aug 2015, 17:05

Sätt USB-adaptern direkt i pajjen i stället. Låter som något hänger sig när nätet inte strömcyklas tillsammans med pajjen.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
fiddex
Wannabe
Inlägg: 11
Blev medlem: 21 mar 2015, 21:53
Ort: Trollhättan

Re: Reset DS2423??

Inlägg av fiddex » 01 sep 2015, 20:40

Tackar, ska prova ska bara byta paj kör just nu med en A+.
Skriv svar