OWFS via NFS - hur löser man cacheproblematiken?

OWFS - One Wire File System är en Linuxmjukvara som stödjer de flesta kommersiellt tillgängliga 1wire-enheterna. OWFS saknar helt möjligheter att presentera data - detta måste göras med tex RRDTool

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
flyvert
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 388
Blev medlem: 22 aug 2013, 00:48
Ort: Västerås

OWFS via NFS - hur löser man cacheproblematiken?

Inlägg av flyvert » 14 jul 2014, 14:30

Hej.

Har lyckats exportera /mnt/1wire från en Raspberry PI o montera den på en annan.

Problemet är att NFS cachar filinformationen så efter en par läsningar får jag alltid samma värde från givare som läses över NFS trots att jag får nya värden om jag läser filen direkt på servern.

Mon Jul 14 14:13:09 CEST 2014 2.08
Mon Jul 14 14:13:19 CEST 2014 1.72
Mon Jul 14 14:13:29 CEST 2014 1.72
Mon Jul 14 14:13:39 CEST 2014 1.72

Har läs manualsidorna över nfs och exportfs o laborerat med de cacheparametrar som finns listade, t.ex. lookupcache=none, cto, sync, noac, etc men inte funnit någon lösning.

Känns inte kul att måsta göra "umount" o "mount" för varje läsning.

Nån som har nån idé om hur man kan lösa detta problem?
Om traktorn stjälper; håll i ratten, hoppa ej!
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: OWFS via NFS - hur löser man cacheproblematiken?

Inlägg av CirruZZ » 14 jul 2014, 14:43

kör OWserver på Pien och sen OWFS på den andra som du kopplat till OWserver istället för en dongel. Borde väll funka.
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
flyvert
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 388
Blev medlem: 22 aug 2013, 00:48
Ort: Västerås

Re: OWFS via NFS - hur löser man cacheproblematiken?

Inlägg av flyvert » 14 jul 2014, 14:47

CirruZZ skrev:kör OWserver på Pien och sen OWFS på den andra som du kopplat till OWserver istället för en dongel. Borde väll funka.
"Elementärt min käre..." :-)

Har varit lite väl inne i mitt numera landade hemmabioprojekt de senaste månaderna så mina OWFS kunskaper har dalat...

Skall läsa på lite om hur owserver fungerar o testa.


TACK!
Om traktorn stjälper; håll i ratten, hoppa ej!
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: OWFS via NFS - hur löser man cacheproblematiken?

Inlägg av CirruZZ » 14 jul 2014, 21:08

Så här startar jag , kör allt lokalt, men gör så för att både kunna ha OWFS och OWHTTP

Kod: Markera allt

/opt/owfs/bin/owserver -u -a /opt/owfs/alias -p 3000
/opt/owfs/bin/owfs -s 3000 --allow_other --usb_regulartime -a /opt/owfs/alias /mnt/1wire
/opt/owfs/bin/owhttpd -s 3000 -p 3001 -a /opt/owfs/alias
det du får göra är att lägga till ip't till din Pi

ex

Kod: Markera allt

-s 192.168.0.1:3000
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
flyvert
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 388
Blev medlem: 22 aug 2013, 00:48
Ort: Västerås

Re: OWFS via NFS - hur löser man cacheproblematiken?

Inlägg av flyvert » 16 jul 2014, 10:38

CirruZZ skrev:Så här startar jag , kör allt lokalt, men gör så för att både kunna ha OWFS och OWHTTP
...
det du får göra är att lägga till ip't till din Pi
...
Tack å bock CirruZZ.

Slant på första försöket då jag antog att ofws skulle ansluta på owserverns default port (4304) men jag fick inte ens ett felmeddelande. Efter att ha adderat :4304 i argumenten till owfs så får jag upp båda mina 1wire bussar.

Har lite förhoppningar att min buss-split (och köra med 2 busmastrar) motar olle i grind (http://www.temperatur.nu/forum/www-m-nu ... t3479.html). Hade även sporadiska problem att nå min utomhusgivare (som är längst bort på den c:a 50 meter långa bussen, precis bortanför vindmätaren) som blev tiofallt värre när jag flyttade utomhusgivaren c:a 4 meter på ytterväggen till en ännu mindre "belyst" plats (o förlängde bussen med motsvarande längd).

Trots att jag mestadels kör EKKX o med bra terminering (RJ12/45) o aktivt försörjda 11 givare får jag alltså inte upp bussen längre än c:a 50 meter.

Efter att ha kluvit bussen i två delar med:
a) inomhusgivare
och
b) utomhusgivare
får jag inga fel alls. Förhoppningsvis lugnar vindmätaren ned sig även den.

O igen, tack för supporten!

/f
Om traktorn stjälper; håll i ratten, hoppa ej!
Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1621
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: OWFS via NFS - hur löser man cacheproblematiken?

Inlägg av CirruZZ » 16 jul 2014, 11:43

Kul att du fick till det! :)
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved
Skriv svar