LCD-display försvinner men fungerar ändå!!

OWFS - One Wire File System är en Linuxmjukvara som stödjer de flesta kommersiellt tillgängliga 1wire-enheterna. OWFS saknar helt möjligheter att presentera data - detta måste göras med tex RRDTool

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
sm7rdx
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 124
Blev medlem: 17 feb 2010, 20:38
Ort: Kalmar
Kontakt:

LCD-display försvinner men fungerar ändå!!

Inlägg av sm7rdx » 26 aug 2014, 08:49

Jag har en LCD-display från m.nu ansluten till owfs/Raspberry. Jag har gjort så att
backlight är tänd mellan 08:00 och 22:00 för att lättare kunna läsa.
Ibland slutar owfs tända/släcka backlight och listar jag enheterna i /mnt/1wire så
fattas LCD. Trots det så skrivs innehållet till displayen, /mnt/1wire/LCD/line20.0 - 20.3
Startar jag om owfs så kommer /mnt/1wire/LCD tillbaka och backlight fungerar igen.
Det kan gå veckor mellan tillfällena, men ändå!

Vad händer?
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 507
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: LCD-display försvinner men fungerar ändå!!

Inlägg av supportM » 26 aug 2014, 16:14

Supersvårt att säga varför owfs slutar lista noden.

1. Kör du senaste versionen av OWFS?
2. Något annat som strular samtidigt?
3. Exakt hur startar du owfs
4. På vilken hårdvara kör du OWFS och vad använder du för adapter?

mvh
Erik,
sm7rdx
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 124
Blev medlem: 17 feb 2010, 20:38
Ort: Kalmar
Kontakt:

Re: LCD-display försvinner men fungerar ändå!!

Inlägg av sm7rdx » 27 aug 2014, 08:19

Just nu kör jag senaste owfs på senaste raspbian wheezy i en raspberry förstås.
Jag hade samma bekymmer när jag körde på debian squeeze och wheezy
i en pc. Samma USB-adapter i alla fallen. Jag kan inte hitta andra störningar.
Det kan gå lång tid mellan gångerna och det konstiga är ju att bara backlight drabbas.
Både tänd- och släckfuntionen.
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 507
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: LCD-display försvinner men fungerar ändå!!

Inlägg av supportM » 27 aug 2014, 17:57

Frågan hur du startar OWFS (med vilka parametrar) återstår.
sm7rdx
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 124
Blev medlem: 17 feb 2010, 20:38
Ort: Kalmar
Kontakt:

Re: LCD-display försvinner men fungerar ändå!!

Inlägg av sm7rdx » 28 aug 2014, 08:30

dessa rader ligger i /etc/init.d/1wireUSB.sh

Kod: Markera allt

#!/bin/bash
# starta owfs med aliasfil och USB-interface.
/opt/owfs/bin/owfs -a /home/pi/script/alias.txt -u --usb_regulartime --allow_other /mnt/1wire/
#echo "owfs igång!"
EDIT:
Jag har funderat. Kanske drar backlight för mycket ström för raspberryn?
Pluggade i alla fall in USB-adaptern i den spänningsmatade hubben där tellsticken sitter.
Vet inte hur mycket ström backlight drar men det kostar inget att testa.
Kunde testat med ic-interfacet om det inte gått till de sälla jaktmarkerna :?
sm7rdx
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 124
Blev medlem: 17 feb 2010, 20:38
Ort: Kalmar
Kontakt:

Re: LCD-display försvinner men fungerar ändå!!

Inlägg av sm7rdx » 06 sep 2014, 09:35

Jag har varit bortrest en vecka och under tiden har RPi/display
skött sig exemplariskt. Inga haverier alls.
Skriv svar