Installera OWFS på Windows

OWFS - One Wire File System är en Linuxmjukvara som stödjer de flesta kommersiellt tillgängliga 1wire-enheterna. OWFS saknar helt möjligheter att presentera data - detta måste göras med tex RRDTool
Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
zell
Inlägg: 2
Blev medlem: 24 feb 2010, 12:20
Ort: Sveg

Installera OWFS på Windows

Inlägg av zell »

Lyckas inte få till installationen av OWFS i ett Win 7 64-bit system.

Har nu spenderat alldeles för många timmar på detta. Man tycker att det borde vara ganska simpelt, och tror inte alls att det är omöjligt, är också ganska säker på att några visa människor där ute har fått det att fungera. Jag skulle nog också lyckas, bara man får en vettig instruktion om hur det hela sätts upp.
På OWFS's hemsida står det
Take heart. Everyone has (eventually) gotten it to work and we have all the tricks gathered here.
Nej, alla trick finns inte där.

Har gått igenom alla bristfälliga och ouppdaterade guider på http://www.owfs.org samt http://www.nofossil.org/armsw/owfs/owfs ... README.txt men det tar stopp.

Har kört OWFS 3.0 installationen (owfs_3.0p2.exe) som tar mig genom steg att ladda ned en gammal version av libusb-win32 (http://downloads.sourceforge.net/projec ... netcologne)
När jag kör den installationen och när testlibusb körs i slutet av installation verkar inte libusb kunna hitta något, visar bara tomt på "bus-0/ ".
Provade också att lägga till libusb-win32 package i Cygwin när jag installerade Cygwin, men den refererar till att man ska installera v1.2.6.0 istället direkt från Sourceforge.
Har installerat v1.2.6.0 (libusb-win32-bin-1.2.6.0\bin\inf-wizard.exe), och den visar betydligt mycket mer när testet körs. Vet inte om det räcker vad det gäller libusb-win32?

Har sedan kört Cygwin-installationen.
Men när jag kör t.ex. owserver så får jag felmeddelande om cygncurses-10.dll saknas.
Har kollat och den filen finns i C:\cygwin\bin.

Har en DS9490 USB och vet inte heller om den nu är rätt installerad. Den här förklaringen (http://owfs.org/index.php?page=windows-usb) är ju inte heller möjlig att använda.
src/scripts/usb/cygwin/ds9490.inf eller owfs/src/scripts/usb/windows/ds9490.inf, var är det tänkt att dessa kataloger ska finnas? C:\cygwin? C:\Program Files (x86)\OWFS?
Finns en DS9490-inf i C:\Program Files (x86)\OWFS\drivers\ds9490.inf, men den tycker Windows inte är kompatibel med mitt 64-bit system då jag försöker installera den.


Så, finns det någon som har OWFS fungerande i Windows?
Om det inte vore allt för mycket begärt, kan man möjligtvis få instruktioner för att installera, utan att det skapar mer frågetecken än man hade från början?