hittar inte mina LCD i owfs

OWFS - One Wire File System är en Linuxmjukvara som stödjer de flesta kommersiellt tillgängliga 1wire-enheterna. OWFS saknar helt möjligheter att presentera data - detta måste göras med tex RRDTool

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
zacken542
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 78
Blev medlem: 12 dec 2007, 00:34
Ort: Holmsveden

hittar inte mina LCD i owfs

Inlägg av zacken542 » 28 jul 2015, 18:13

Kod: Markera allt

sudo apt-get install owfs 
sudo mkdir /mnt/1wire
För att FUSE skall fungera smärtfritt måste konfigurationen justeras. Öppna konfigurationen för FUSE 
sudo nano /etc/fuse.conf
Ändra 
#user_allow_other
till 
user_allow_other


sudo /usr/bin/owfs -u --allow_other /mnt/1wire/
lista all sensorer
sudo ls -l /mnt/1wire

Se till så att OWFS startar automatiskt vid boot
För att se till så att OWFS skall starta automatiskt vid start av datorn så får vi lägga till ett lite startscript. 
Skapa ett startscript i /etc/init.d/ 
cd /etc/init.d
sudo nano start1wire.sh
Lägg till följande, och spara sen 
#!/bin/bash

### BEGIN INIT INFO
# Provides:          start1wire
# Required-Start:    $local_fs $syslog
# Required-Stop:     $local_fs $syslog
# Default-Start:     2 3 4 5
# Default-Stop:      0 1 6
# Short-Description: Start OWFS at boot time
# Description:       Start OWFS at boot time
### END INIT INFO

# Starts OWFS
sudo /usr/bin/owfs -u –allow_other   /mnt/1wire/

För att skriptet skall bli körbart måste vi lägga till körrättigheter på det 
sudo chmod +x start1wire.sh
Sen för att se till att scriptet körs vid boot 
sudo update-rc.d start1wire.sh defaults
Så nu skall OWFS startas automatiskt vid boot! 
detta är vad jag har gjort och jag hittar alla övriga enheter (även bakom hubbarna)
men ingen som börjar med FF.* som är LCD om jag fattat det rätt
vad gör jag för fel?

Sven Åke
flyvert
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 388
Blev medlem: 22 aug 2013, 00:48
Ort: Västerås

Re: hittar inte mina LCD i owfs

Inlägg av flyvert » 30 jul 2015, 19:50

Vad för slags busmaster kör du med? USB?

Saxat från m.nu:
- "För att controllern skall hittas av owfs måste owfs startas med --usb_regulartime som argument"
Om traktorn stjälper; håll i ratten, hoppa ej!
zacken542
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 78
Blev medlem: 12 dec 2007, 00:34
Ort: Holmsveden

Re: hittar inte mina LCD i owfs

Inlägg av zacken542 » 30 jul 2015, 20:17

"För att controllern skall hittas av owfs måste owfs startas med --usb_regulartime som argument"
Ja jag kör med USB och ovan är hämtat från http://wiki.m.nu/index.php/OWFS_p%C3%A5_Rasperry_Pi
där finns inte denna info
Var skall detta läggas in"?
är det i denna rad " sudo /usr/bin/owfs -u --allow_other /mnt/1wire/"
eller är det någon annan stans?
Ursäkta frågorna men är ny på Linux och framför allt på owfs

Sven Åke
flyvert
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 388
Blev medlem: 22 aug 2013, 00:48
Ort: Västerås

Re: hittar inte mina LCD i owfs

Inlägg av flyvert » 30 jul 2015, 20:57

Infon finns på LCD kontrollerns sida: https://www.m.nu/1wire-kontroller-p-74.html

Prova att pilla in det nya argumentet som första parameter efter själva owfs kommandot men före "-u ..."

Kul med LCD...
image.jpg
/f
Om traktorn stjälper; håll i ratten, hoppa ej!
zacken542
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 78
Blev medlem: 12 dec 2007, 00:34
Ort: Holmsveden

Re: hittar inte mina LCD i owfs

Inlägg av zacken542 » 31 jul 2015, 07:34

Tack
jag skall test i helgen

Sven Åke
jaras
Wannabe
Inlägg: 6
Blev medlem: 24 nov 2014, 23:00
Ort: Stockholm

Re: hittar inte mina LCD i owfs

Inlägg av jaras » 01 jan 2017, 14:18

Mätte spänningen på kontakten vid LCD och hade bara 4.13 volt, och lcd:n dök inte upp i owfs.
Vickade på sladden vid usb-dongeln, DS2490 och vips så var spänningen 5.08. Och visst då dök den upp som FF.180500000100
Skriv svar