Msure ligger på hög CPU %

Beyond Measure är En mycket flexibel Windowsmjukvara med stöd för ett mycket stort antal 1wire-enheter. Mjukvaran kan även skapa avancerade grafer.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av bjornsson » 04 feb 2012, 20:57

Kör msure på en bärbar dator med xp och P3 1.13 Ghz och 768Mb ram.
Har mysql och weatherdisplay på den med och mitt 1-wire nät.

Problemet jag har är att msurekernel.exe ligger och tar all CPU kraft, har fått ställa ner prioriteten på låg för att andra program ska få ta den del dom behöver.

Undrar vad som kan göra att den kräver så mycket.

Körde det på min filserver förut med Pentium D på 2.8Ghz och då krävde den inget alls.

Har version 0.10.0.99 utav Msure.

Har 8 tempsensorer, en counter till elmätaren och en luftfuktighetsmätare, de loggar till mysql var 5 minut förutom elmätaren som loggar var 3 minut.

Några förslag eller ideer som kan ha med den höga CPU belastningen att göra.
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av bjornsson » 08 feb 2012, 09:38

Har även testat att gå tillbaka till 0.10.0.5 men samma där.
Användarvisningsbild
Lillebror
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 51
Blev medlem: 05 dec 2010, 19:24
Ort: Stockholm/Haninge

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av Lillebror » 08 feb 2012, 12:07

Något måste ju jobba som fanken.
Har du startat i desktop läge och kollat vad?
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av bjornsson » 08 feb 2012, 15:15

Hur startar man det i desktop mode?
Vet att jag gjort det tidigare, men hittar det inte nu.
rune
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 92
Blev medlem: 16 jun 2009, 22:30
Ort: Værløse, DK

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av rune » 08 feb 2012, 15:16

Test med en helt ny och tom databas
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av bjornsson » 08 feb 2012, 15:27

rune skrev:Test med en helt ny och tom databas
Samma då med, lägger sig och maxbelastar CPUn.
Användarvisningsbild
Lillebror
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 51
Blev medlem: 05 dec 2010, 19:24
Ort: Stockholm/Haninge

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av Lillebror » 08 feb 2012, 17:20

bjornsson skrev:Hur startar man det i desktop mode?
Det finns en "Run in desktop mode" i program mappen.
Tänk på att tjänsten MSure inte får vara startat samtidigt,
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av bjornsson » 08 feb 2012, 17:24

Lillebror skrev:
bjornsson skrev:Hur startar man det i desktop mode?
Det finns en "Run in desktop mode" i program mappen.
Tänk på att tjänsten MSure inte får vara startat samtidigt,
Därför jag inte kom på hur man skulle göra då, jag har konstigt nog inte den filen i mappen :?
PerM
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 822
Blev medlem: 23 feb 2007, 14:46
Ort: Vallentuna
Kontakt:

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av PerM » 08 feb 2012, 17:26

Inte i program mappen - i startmenyn finns den, om programmet är installerat via installern.

Aktivera endast en modul i taget så blir det lättare att se vad som händer.
Användarvisningsbild
Lillebror
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 51
Blev medlem: 05 dec 2010, 19:24
Ort: Stockholm/Haninge

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av Lillebror » 08 feb 2012, 17:28

bjornsson skrev:jag har konstigt nog inte den filen i mappen :?
Nja..
Jag förklarar nog som en trasa. :lol:

I start - Alla Program - MSure mappen menade jag.

Om du vill starta den direkt via exe filen är det /DesktopMode som behövs.

Typ:
"C:\Program Files\MSure\MSureKernel.exe" /DesktopMode
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av bjornsson » 08 feb 2012, 17:45

Ja så var det ja, jag som inte grejat med det på länge, blev nu när jag bytte dator =)
Men visst är det tänkt att det ska komma info i "dos" fönstret som öppnas?

För det gör det iaf inte.
PerM
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 822
Blev medlem: 23 feb 2007, 14:46
Ort: Vallentuna
Kontakt:

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av PerM » 08 feb 2012, 20:34

Var det BM du jobbade med så är svaret ja....MSure minns jag faktiskt inte hur det var med, men du har loggarna om du aktiverat dem i konfigurationen.

Byt till BM istället, så får du alla fixar och förbättringar som gjorts :wink:
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av bjornsson » 09 feb 2012, 11:56

Testade BM förut men då kom jag bättre överens med MSure :)

De loggarna jag har nu är msure, onewire, graph.

Och dom ser ut som dom ska. Inga felmeddellanden där.
PerM
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 822
Blev medlem: 23 feb 2007, 14:46
Ort: Vallentuna
Kontakt:

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av PerM » 09 feb 2012, 17:38

bjornsson skrev:Testade BM förut men då kom jag bättre överens med MSure :)
Jasså, varför?
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av bjornsson » 12 feb 2012, 22:07

Tyckte det var enklare att ändra i xml filerna än i programet =)

Men visst borde datorn fixa MSure med den setupen jag har eller är den för klen??
Skriv svar