Msure ligger på hög CPU %

Beyond Measure är En mycket flexibel Windowsmjukvara med stöd för ett mycket stort antal 1wire-enheter. Mjukvaran kan även skapa avancerade grafer.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
PerM
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 822
Blev medlem: 23 feb 2007, 14:46
Ort: Vallentuna
Kontakt:

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av PerM » 12 feb 2012, 22:32

Både BM och MSure har rätt låga krav på datorn.

Jag gissar på att det är en SQL-fråga som tar kraften.
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av bjornsson » 13 feb 2012, 09:29

Har satta alla sensorer på "false" bara för att testa men ligger fortfarande och maxar CPUn.

Edit: Men ändra till att elmätaren skulle loggas och så ändrade jag i Graph_core.xml att endast grafen för elmätaren ska göras och då ramlar CPUn ner på att ligga nere på nästan noll och hoppa upp på ca 50% ca ibland, antar det är då grafen görs.
Så om en graf kräver nästan 50 % så förstår jag ju att 35 kräver mycket mera =)

Så hur mycket kräver graf delen?


Edit2: Den är schemalagd så här. <Schedule>18 * * * * *</Schedule>
Vilken intervall har den då?
Kanske där jag ska ändra?
För jag tror alla mina grafer har just det värdet.

Ändrade iaf till
0 */5 * * * * på dags graferna
och
0 */60 * * * * på vecko graferna.

Blev betydligt lugnare på CPUn då.
PerM
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 822
Blev medlem: 23 feb 2007, 14:46
Ort: Vallentuna
Kontakt:

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av PerM » 13 feb 2012, 13:37

Grafgenerator jobbar på så fort den kan, dvs den tar allt körtid den får.

<Schedule>18 * * * * *</Schedule> => En gång i minuten, sekund 18.
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av bjornsson » 13 feb 2012, 13:46

Ja då förstår jag att den tog all CPU tid förut.
Om den ska generera runt 40 grafer i minuten hela tiden :)

Men som sagt, blev betydligt bättre efter att jag ändrade till fem minuters intervall och timmes intervall.


En frånga ang BM, räcker det med licens på 1-Wire och Graph Generator, för att göra samma sak som jag gör med MSure just nu, dvs loggar till min MYSQL databas och sedan gör grafer utifrån värdena som ligger där?
PerM
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 822
Blev medlem: 23 feb 2007, 14:46
Ort: Vallentuna
Kontakt:

Re: Msure ligger på hög CPU %

Inlägg av PerM » 13 feb 2012, 14:05

bjornsson skrev: En frånga ang BM, räcker det med licens på 1-Wire och Graph Generator, för att göra samma sak som jag gör med MSure just nu, dvs loggar till min MYSQL databas och sedan gör grafer utifrån värdena som ligger där?
Du behöver även DB Storage, den handhar lagring från övriga moduler.
Skriv svar