Hur skapar man tabeller i BM

Beyond Measure är En mycket flexibel Windowsmjukvara med stöd för ett mycket stort antal 1wire-enheter. Mjukvaran kan även skapa avancerade grafer.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Användarvisningsbild
522167
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 70
Blev medlem: 19 mar 2013, 14:09
Ort: Hallen

Hur skapar man tabeller i BM

Inlägg av 522167 » 17 maj 2014, 13:29

Jag har lyckats så långt att BM skapar en anslutning och en databas. Men sen då? om jag vill ha mina 3 1-wire (två temp och 1 elsensor) att läggas in i databasen för att sedan få ut det på min hemsida och skapa grafer?

Jag har letat och letat men inte hittat något i varken manualer eller forum...
http://www.hakansta.com
Raspberry Pi B+ - 3xDS18B20+ sensorer -

Användarvisningsbild
bruka
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 281
Blev medlem: 12 nov 2007, 13:48
Ort: Delsbo

Re: Hur skapar man tabeller i BM

Inlägg av bruka » 17 maj 2014, 14:23

Du går till 1-wire modulen i BM och väljer på alla de sensorer du har, kryssa där i: "Aktivera schemalagda läsningar" och "Tillåt att värden sparas" Se också till att du har crontid i lässchema, brukar stå 0*/5*** som anger var femte minut, då skrivs värden till dina tabeller. (som skapas automatiskt första gången bara BM har kontakt med databasen)

Sedan får du gå till grafmodulen som kan vara ganska krånglig men fråga på här eller gärna i BMs forum, såg att du redan varit där men valt att skriva på engelska...

Användarvisningsbild
522167
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 70
Blev medlem: 19 mar 2013, 14:09
Ort: Hallen

Re: Hur skapar man tabeller i BM

Inlägg av 522167 » 17 maj 2014, 17:16

Den skapar databasen men inga tabeller...jag är ansluten då jag testat med att skapa en databas med annat namn...

om man vill att den ska läsa varje minute blir det då: 0*/1***
http://www.hakansta.com
Raspberry Pi B+ - 3xDS18B20+ sensorer -

Användarvisningsbild
Lillebror
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 51
Blev medlem: 05 dec 2010, 19:24
Ort: Stockholm/Haninge

Re: Hur skapar man tabeller i BM

Inlägg av Lillebror » 17 maj 2014, 20:50

Tabellen skapas automatiskt vid första skrivningen.
Namnet blir samma som "Label"
0 */1 * * * är en gång per minut.

Användarvisningsbild
522167
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 70
Blev medlem: 19 mar 2013, 14:09
Ort: Hallen

Re: Hur skapar man tabeller i BM

Inlägg av 522167 » 17 maj 2014, 21:02

som tidigare sagt...den skapar databasen men inga tabeller... vad är det för fel då?
http://www.hakansta.com
Raspberry Pi B+ - 3xDS18B20+ sensorer -

Användarvisningsbild
bruka
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 281
Blev medlem: 12 nov 2007, 13:48
Ort: Delsbo

Re: Hur skapar man tabeller i BM

Inlägg av bruka » 17 maj 2014, 21:46

Du ser att dina sensorer har hittats i 1-wire modulen? Startat kärnan i BM, antingen som tjänst (service) eller "run in desktop mode"?

Användarvisningsbild
522167
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 70
Blev medlem: 19 mar 2013, 14:09
Ort: Hallen

Re: Hur skapar man tabeller i BM

Inlägg av 522167 » 17 maj 2014, 21:53

Japp alla sensorer är upptäckta och jag har "run in desktop mode" igång. kan man ha alla 4 sensorer aktiva samtidigt?
http://www.hakansta.com
Raspberry Pi B+ - 3xDS18B20+ sensorer -

Användarvisningsbild
bruka
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 281
Blev medlem: 12 nov 2007, 13:48
Ort: Delsbo

Re: Hur skapar man tabeller i BM

Inlägg av bruka » 17 maj 2014, 22:00

Ser du nåt felmeddelande i fönstret, skrivs i loggen också? Tror inte det finns nån begränsning på antal sensorer som skannas samtidigt och det är isåfall definitivt många fler än 4.

Användarvisningsbild
522167
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 70
Blev medlem: 19 mar 2013, 14:09
Ort: Hallen

Re: Hur skapar man tabeller i BM

Inlägg av 522167 » 17 maj 2014, 22:06

Inga felmeddelanden... skrivs heller inget i någon fellog, det skapas heller ingen fellog... (om det är loggarna i C:\ProgramData\Beyond Measure\Log som är aktuella)
http://www.hakansta.com
Raspberry Pi B+ - 3xDS18B20+ sensorer -

Användarvisningsbild
522167
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 70
Blev medlem: 19 mar 2013, 14:09
Ort: Hallen

Re: Hur skapar man tabeller i BM

Inlägg av 522167 » 17 maj 2014, 22:46

nu ser jag att i "DOS-promten" står det "no modules enabled" fast jag i BM tool har det... är det där något är fel?
http://www.hakansta.com
Raspberry Pi B+ - 3xDS18B20+ sensorer -

Användarvisningsbild
Lillebror
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 51
Blev medlem: 05 dec 2010, 19:24
Ort: Stockholm/Haninge

Re: Hur skapar man tabeller i BM

Inlägg av Lillebror » 17 maj 2014, 23:02

Kör du demoläge?
Då får burken inte varit igång mer än 7 timmar tror jag

Har du kryss i "Allow read values to be stored"?

Användarvisningsbild
522167
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 70
Blev medlem: 19 mar 2013, 14:09
Ort: Hallen

Re: Hur skapar man tabeller i BM

Inlägg av 522167 » 17 maj 2014, 23:07

Ja jag kör i trial version... ska se att allt funkar innan jag köper det... startade om burken och nu ser det ut att funka. Dock kommer direkt nästa problem. hur får jag räknaren till Elövervakningen att via KWh...
http://www.hakansta.com
Raspberry Pi B+ - 3xDS18B20+ sensorer -

Skriv svar