skriptet uppdateras inte

RRDTool är en Linuxmjukvara som kan användas för att lagra data i Round-Robin Databaser för att sedan generera grafer utifrån den lagrade datan.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Användarvisningsbild
Labontese
Wannabe
Inlägg: 4
Blev medlem: 06 apr 2013, 20:06
Ort: Wrams Gunnarstorp

skriptet uppdateras inte

Inlägg av Labontese » 06 apr 2013, 20:55

Hej!

är lite nybörjare på detta, men läst en heldel, tog å snodde ihop mina första kablar här i veckan å donat å fixat med min raspberry pi som jag hade sen innan.

kör wheezy och owfs (enligt gudien i wikin) och rrdtool (enligt guiden) men får inte skriptet att uppdateras automatiskt... kör jag

Kod: Markera allt

pi@raspberrypi ~/bin $ perl graph_temp.pl
Done!
så funkar det.. men den uppdaateras inte automatiskt... någon som har några tips? :)

Mvh
Daniel

mohsart
Gillar hemautomation
Inlägg: 41
Blev medlem: 06 apr 2013, 00:48
Ort: Hasslö, Blekinge
Kontakt:

Re: skriptet uppdateras inte

Inlägg av mohsart » 06 apr 2013, 21:13

Hur ser crontab ut?
(crontab -l)

/Mats

Användarvisningsbild
Labontese
Wannabe
Inlägg: 4
Blev medlem: 06 apr 2013, 20:06
Ort: Wrams Gunnarstorp

Re: skriptet uppdateras inte

Inlägg av Labontese » 06 apr 2013, 21:24

Kod: Markera allt

pi@raspberrypi ~/bin $ crontab -l
no crontab for pi
tomt som attans där... provade även med sudo å där ligger de...

Kod: Markera allt

pi@raspberrypi ~/bin $ sudo crontab -l
*/2.5 * * * *           /home/pi/bin/get_temp.sh
*/2.5 * * * *           export LANG=sv_SE.utf8 && /home/pi/bin/graph_temp.pl
pi@raspberrypi ~/bin $

mohsart
Gillar hemautomation
Inlägg: 41
Blev medlem: 06 apr 2013, 00:48
Ort: Hasslö, Blekinge
Kontakt:

Re: skriptet uppdateras inte

Inlägg av mohsart » 06 apr 2013, 21:32

Måste du köra det med perl, dvs funkar inte t.ex.

Kod: Markera allt

sudo ./graph_temp.pl
så kanske det måste stå

Kod: Markera allt

perl /home/pi/bin/graph_temp.pl
i crontab?

Edit: Det är raden

Kod: Markera allt

#!/usr/bin/perl
överst i scriptet som gör att den kan köras direkt

/Mats

Användarvisningsbild
Labontese
Wannabe
Inlägg: 4
Blev medlem: 06 apr 2013, 20:06
Ort: Wrams Gunnarstorp

Re: skriptet uppdateras inte

Inlägg av Labontese » 06 apr 2013, 21:50

Kod: Markera allt

pi@raspberrypi ~/bin $ sudo ./graph_temp.pl
sudo: ./graph_temp.pl: command not found
då funkar de inte, trots att #!/usr/bin/perl står överst i skriptet...

mohsart
Gillar hemautomation
Inlägg: 41
Blev medlem: 06 apr 2013, 00:48
Ort: Hasslö, Blekinge
Kontakt:

Re: skriptet uppdateras inte

Inlägg av mohsart » 06 apr 2013, 22:00

Kan det vara att det inte är exekverbart?

Kod: Markera allt

pi@raspberrypi ~/bin $ ls -l graph_temp.pl
-rwxr-xr-x 1 root root 808 Apr  5 04:00 graph_temp.pl
Det är x:en som visar att det är det.

Kod: Markera allt

sudo chmod +x graph_temp.pl
för att fixa

/Mats

Användarvisningsbild
Labontese
Wannabe
Inlägg: 4
Blev medlem: 06 apr 2013, 20:06
Ort: Wrams Gunnarstorp

Re: skriptet uppdateras inte

Inlägg av Labontese » 06 apr 2013, 22:05

löste sig iallafall med att lägga till de i pi's crontab, istället för sudo's :) tackar för tipsen :)

Mvh
Daniel

mohsart
Gillar hemautomation
Inlägg: 41
Blev medlem: 06 apr 2013, 00:48
Ort: Hasslö, Blekinge
Kontakt:

Re: skriptet uppdateras inte

Inlägg av mohsart » 06 apr 2013, 22:09

Gött. Skumt dock, jag har raderna i roots crontab (den man ser om man använder sudo) och det funkar fint

/Mats

Skriv svar